Skroz te razbiram kako se custvuvas. Naj teskiot moment e posle neuspehot koga sakas site mozni vrati na bolnici da gi otvoris da najdes care za tvojot problem ili pa da najdes kade e problemot. Na dno na dnoto si, so premnogu niska verba vo idninata, so golem gnev zasto tebe ti se slucuva ova sto ti se slucuva, i sakas da ides kako slepa niz ambulanti da najdes odgovor. Abe ti ne znaes kolku dobro te razbiram. Baraj si go careto. Ne prestani da baras odgovori. Samo te molam stedi go sebesi od nepotrebni momenti na stres koji sozdavaat ovie analizi, zasto ti kosta i zdravje i nervi, i vrski i sve. A vremeto ke dojde za site nas da staneme majki. No ne znam kolku zivci ke ni ostanaat do togas [/QUOTE] Баш така.
Vecera mi bese 11 den od transver pocna so kafeav iscedok, sinoke so bolki kako pred dobivanje, denes dobiv... ja izvestiv doktorkata mi rece primaj terapija do ponedelnik pa ke vidime po beta sto i kako. Mozno li e neuspesno ivf
epa da me izvinite site ama kako sekoja zena naucila nesto vo tekot na borbata taka i jas znam se vo vrska so bockanjeto kako i site drugi de !!! Ama poblemot e sto pred da pocnam jas so bockanje na triptofem i bemfola ta imav komsika koja veke bese u proces o od dezurnoto i bea napravili ne modrici licese na sokapani kapilari od sto bockale podolu i nedobro … Pa jas ispitav i prasav i od mojot doktor i sestrata pa i bev na delot za obuka na bockanje i toa sto go znam i sto vi go kazav go imaat kazano STRUCNI LICA i ve molam da ne glumime site strucnaci sekoj si kazuva maka i sto iskusil i slusnal se dodeka sme zivi ke ucime po nesto !!!
Komentarov ne ti e na mesto i e krajno navredliv! However, jas ti kazuvam STRUCNO deka so takva igla niti tkivo na matka mozes da pogodis, niti crevo i slicno..... A koj kolku e patalec, samiot si znae....
Триптофем секогаш сум боцкала во рака Како мислиш нема да дојде лекот до јајниците ?! Какви компликации може да има ако се боцнеш два прста подолу /погоре ?! Како може игла од 3мм да стигне до ткивото на матката ?!
koj kako saka neka me razbere ni pisav da navredam nekoj ni pa da isplasam nekoj ..a verno e da ako znaes nesto da kazes ama neli ima postrucni tuka pa ajde kjutime nie ponestrucnite pozz
Мене 13 ден од ЕТ , и мене синоќа ми се појави кафен исцедок па го снема еве сега пак , и јас ќе продолжам со Утрогестан до утре . Ако не добијам официјално .
I mene mi rece prodolzi ja terapijata oficijano ke se znae vo ponedelnik.. prvo inv. I neznam sto da mislam veke
Точно, јас сум лекар и тврдам исто дека не ни можеш да стигнеш до ткивото на матката со боцкање со овие игли, капилари повеќе можеш да повредиш затоа што подолу има помалку масно ткиво, кое најмногу го има секогаш околу папокот, инаку кај и да боцнеш ќе си стигне дозата во крвотокот, со игли за субкутано не можеш ама баш ништо да повредиш @Verbenared
Znaci tamu kaj sto sum bockana levo i desno od papok, ama mnogu nisko, znaci nad sama operacija od slepo crevo i na 2 te mesta imam sinilo. Tamu kaj sto sum pogore nema sinilo. Drzi voda tvojata teza, a jas vo panika ... Devojceto sto me bocka samo sto zavrsi so bockanje na dr. zena koja sto primila druga terapija i imala druga maka t.e pregrada na matkata. Nea i rekle 2 kruga otprilika okolu papok, ,vsusnost neli jajnicite se podolu i na ist nacin i mene me bockase ama jas ja uvidov razlikata pa zatoa pisav ovde. Iako i rekov na pocetok 2 prsta levo i desno sepak taa e med. lice koe mi stoi na raspolaganje. Ama deka ima razlika vo posinuvanje i brz nego zavisno kaj se bockas samata koza, telo si kazuva.
Девојки здраво, Јас вчера од втор ден на циклус почнав да се боцкам со Gonal, но вчера и денес имам голема главоболка, дали може да се напијам прашок за растварање ОКЕ, обично главоболката само од него ми минува.
Девојки вчера бев на кон на десен еден 12мм и на лев јајник еден исто 12мм ,на двата јајници по два мали од по 8мм ,всушност 4 од по 8 мм и два од 12 за во вторник закажана пункција изгледа ќе се само двата овие не ми се верува да пораснат докторот каже мислам ако памтам довро дека минимална големина би требало да им е 17 мм мислам дека ќе се само две фоликулчиња па со господ напред ќе видиме мн се плашам бидрјќи се малку Примам бемфола од 150 и две цетротиде но недела стоп и вторник пункција
Sve me Eve mene me bockaa vo klinikata za toa sto imase inekcii sto samata ne mozev da gi stavam,moraa da gi rastvarat i sekogas dole me bockaa i nikako me pomodrev od niv nitu pak gi osetiv,a od prolutex kaj i da me bocnea ostanuvase modrica i bolka po 2-3 dena
Mozebi ima vrska kakvi inekcii se primat, nivniot sostav itn. Kako i da e samo Gospod da e so nas, kako toj saka taka ke bide. Tie pateki sto gi odime ne se lesni, mora i da gresime vo nesto, no koga togas ke ni se ostvari zelbata.
Kaj koj doktor si, dali samo bemfola ili i plus dr. inekcii primas. Jas triptofem i Bemfola od 300 edinici i bemfola od 75 edna po druga.