Kajj Tashe li bese?? Abe daj smeni malku, smireno razmisli I fino lepo zakazi kaj nekoj drug specijalist, nemoj da izbrzuvas samo.
Не,каков Таше тој па којзнае шо ќе кажеше матичниот гинеколог ми мери фоликули и на денот на инсеминацијата да одам на Гак денес го виде на ехо и минатиот тој ми го откри.Искрено се навикнав на порази
Vidi, toa sto treba da se stori, ke go napravis. Nikoj ne veli deka e lesno, celiot ovoj pat e trnliv, zatoa sme ovde so godini zaglaveni. No kako sto i samata gledas, edna po edna, poleka no sigurno se prefrlaat vo trudnicki. I ti ke go izodis tvojot pat. Nekade e polesno, nekade potesko. Tebe eve na pocetokot ti se preprekite. Ne e ova da se sitime bog da cuva... no zamisli pak zenite so kakvi drugi sokovi se soocuvaat? Ke go nosat bebeto 8 meseci..i ke go izgubat . Posle laparaskopija otkako mi gi izvadija kanalite lezev so edna zenicka vo bolnica. Raskazuvase... i go dale vo race bebeto, go rodila na 8 meseci..imalo samo 1 h zivot. Taka drzejki go vo race i umrelo. Gospod nikomu neka ne dade takva bolka. Zatoa, ako ti e polesno, isplaci se, a potoa ispravi se i napravi plan od kade ke pocnes da gi rusis preprekite. Toa e, nema drug pat. Site go odime istiot. I da...ostaj go toj Tase veke.
Само напред девојки , главата горе и не се одкажувајте по никоја цена . Ова е многу измачувачки процес , иако не сум поминала низ тоа , знам луге кои поминале , и знам колку труд , време , трпение , нерви вложиле .. Ама сепак кога ке видите две цртки на тестот , кога докторот ке ви потврди бременост , се тоа ке заборавите . Со срека нека ви е на сите , имате подршка од мене , ке ви држам палци , па се надевам наскоро ке се придружите на тема бременост , бебе и сите вакви теми
mene polipot mi se izgubi posle menstruacija.pocekaj ne mora odma na operacija.da ne bese vo plodnost?
eve me mene.denes bev na gak da se rasprasam za ifv, ama tofovski bil prezafaten so operacii i sega za sega ne se nafaka.inaku ja prasav bratica mi rece deka zamrznuvale jajce kletki ili embrioni ama ne znae kolku e cenata. posle razgovarav so doktorot sto mi pravese laparo, i najtoplo mi gi preporaca newborn (mi rece kaj turcite)valda se tie. ne znam dali e vrzan so niv da im praka pacienti, ama koga mu raskazav se za sistina, mi rece ne maci se tamu, direktno vo newb.imale najnova tehnika za dnk na embrion ili jas ne go razbrav (guzvi na gak site se derat) i by the way mi bese ploden den, pa bapnav edna inseminacija i zamislete na gak imaat plasticni spatuli (ke padnev vo nesvest), ama gjabe dojde edna mlada mnoooogu nervozna doktorka pa koga mi ja bapna gjabe raduvanjeto. kako bilo, jas spremam dokumenti za vtoro ifv.osven 4 d dali ima nesto drugo dopolnitelno? a da ke zaboravev najvaznoto:bev kaj lazarevski na konsultacija posle neuspesno ifv i mrtov laden mi recee se odvivase vo najdobar red, super embroni,super matka, ne znam sto bi mozele da ubacame u terapija nareden pat. koga go prasav za skrecing mi rece nema potreba endometriumot ti e sosema normalen, ama ako sakas na 20 den pred ifv moze.isto taka spomna za nekakvo lekarstvo sto "se ubaca u matkata" na denot na stop inekcijata... i na kraj mi rece zemete vaucer i se gledame... jas...bankomat...tolku od mene vo sistina
Denes pravev krvna slika i za prv pat mi e pokacen holesterolot, 7 mi e, i vo urina prisustvo na bakterii pisuva, a spermam dokumenti za ivf, mislite ke me odbijat od fondot zaradi ovie rezultati?
И мене Таше ми го предложи,најверојатно нешто на база прогестерон(претпоставувам),ми рече дека ги зголемува шансите за успешност и само во Плодност ја имало.Еве сега и Систина ја вовела.
Кај Димитров во Ремедика. Ама денес добив, ќе одам кога ќе ми помине Некако, се надевам дека нема да биде тешко. Некако, верувам дека ќе успееме лесно
Moze new born se dobri za site analizi za dvajcata sopruznici vo bukvalna smisla se sto treba da se ispita i mn.e pari ifv nekako ne se sigurni .....
Од личното неуспешно искуство со ИВФ на ГАК, можам само да препорачам да не си ја мачиш душата таму, а и нервите, пошто се раштиман оркестар Јас бев во New born на консултации, и дефинитивно второто ќе го правам таму. Со среќа!
Jas bev vo new born, se e ok za site ispituvanja sto postojat i mn Skapo se e na privatno, ni rekoja deka ako ne e uspesno ivf ke e besplatno ,no tie prvo naplakaat a potoa si pravat eksperimenti i nisto neuspesno ifv.......
Imam slusnato za taa inekcija..no kolku sto znam se stava samo vo slucai koga endometriumot ne raste dovolno do denot na transferot. Na @Miami1 kolku sto svativ imala super endometrium, matktata i bila dobra a isto i embrionite. Neznam zosto bi i bila taa inekcija. Ako znae nekoj nesto plus informacija za ovaa inekcija, ve molam pisete, bidejki i mene mi bese spomnata kako opcija..no potoa doktorot mi rece deka nemam potreba od nea bidejki endometriumot mi e odlicen.
Imam slusnato za taa inekcija..no kolku sto znam se stava samo vo slucai koga endometriumot ne raste dovolno do denot na transferot. Kako...kako, ne razbrav? Ako ne e uspesno ivf ne ti zemaat pari..ili vtoriot obid ti e besplaten?