Здраво девојки сакам да ве прашам нешо ,па ако сака некоја поискусна да ми објасни прво инвитро ми е ,по скратен протокол . Вечерва примив стоп во вторник имам пункција ,во петокот имав два од 12 мм и 4 помали ,е сега прашањето ми е малку глупаво ☺️ дали е можно пред пункција да ми пукнат фоликулите и што ако да
Fala za pozitivnosta,da isp6utre preku krv se da bide dobro i da se raduvam na cestitkite. Kaj site se da bide ||
Kolku ti bese e2 pred punkcija? Mnogu malku se sansite da puknat folikulite (ne e nevozmozno sekako). Doktorot ja odreduva ubavo vremeto na stop i voopsto nemoj da go mislis toj del i neka ne ti e strav za toa rabota. Toa e mnogu retka pojava. Ke imas ubavi folikuli ne se sekiraj
Се гледа линија, има бременост. Јави се на доктор утре и не ја прекинувај терапијата иако крвариш. Со среќа мила
Za taa visina na E2 imas dve zreli folikuli sigurno, za drugite mozno e da porasnat. Ne se opteretuvaj so pukanje, kaj tebe nema takov rizik. Ti posakuvam uspeh
Ako dobro zapomnav primase cetrotide inekcija. Toa ke blokira I sekako stop inekcijata. Inace na 20/21 mm mislam deka pukaat mada neli ne e pravilo. Se ne se opteretuvaj so toa . So srekja vo vtornik.
i kaj mene taka na 11 den kafeavo, 12 den krv i prerasna kako menstruacija. Koga se javiv kaj doktorkata mi rece cekaj do 14 den koga prokrvarev rece da prekinam so terapija, ne ja prekinav resiv za 2 dena da cekam i da ne prekinuvam, ke cekam do utre za test. Imalo slucaevi kade zena dobiva menstruacija pokraj bremenost sovet od maticen genikolog. Ne brzaj cekaj
Piev kombinacija na antibiotik 1 mesec. Klaritromicin i klindamicin. Pa pauza i pred transfer pak 10 dena klindamicin. Kako go odreduvaat nz,mene taka mi dade dr taka piev. Moze zavisno od dijagnozata...
Здраво девојки. Минатата недела на 11 го правевме трансверот. До вчера се осеќав подуена како балон. Денес како ништо односно кажано како издишен балон. Освен што градите ме наболуваат. Дали е ок а за два три дена треба да добијам циклус или нема тоа ќе видиме.
isto bev i jas duso i imav duri 8 dana de kafeno de crveno se sluci i na 16 tiot den prokrvarev dobro duri i parcinja vadev dokrorot mi kaza odma taj den da se pocnam Progeateron Depo i do vecer nemase nisto ne digaj panika kaj mene bilo se cistela matkata ❤️ sosrejka
@Verbenared Uspesno se zavrsi se ?kaj tebe posle tie nesakani situacii so krvarenje ?Nekako spokojno se osekam citajki gi vasite iskustva,i mi znaci mnogu. Da se nadevame i veruvame deka kaj site ke bide se pozitivno
Јас пред трансфер испив една доза Амоксиклав, плус ставав вагиналети Полигинакс и два дена по ред пиев Дифлазон од 150. Превентивно, на своја рака, пошто никој не ти бара чисти брисеви пред трансфер. Ти им даваш документ за чисти брисеви, ама тој може да биде 6 месеци стар. Во меѓувреме може пак некоја бактерија да имаш, а да не знаеш, а правиш трансфер... Тоа многу ми е чудно како не проверуваат брисеви непосредно пред трансфер...
Brisevite mi bea uredni mene jas imav 2 neuspesni transfe6i se dogovorivme so dr da pravime histeroskopija so bris, i izleze deka imam hronicen endometrit, najverojatno zaradi toa nemalo implantacija na embrionot.