Zdravo na site imam edno prasanje dokolku nekoj moze da mi kaze. Pred eden mesec dostaviv dokumenti vo fondot za IVF i mi pratija pismo da dostavam uste eden АИх(kirilica) rezultat. Pretpostavuvam deka mislele AMH a go nema vo oficijalnite dokumenti za in vitro. Kolku vreme imam da go dostavam rezultatot, dali mi treba pak nesto od kaj maticnata ili samo go nosam toj rezultat i dali moze bilo koe vreme od ciklus da se napravi? Vi Blagodaram
Јас ги јадам постојано 7 год Пауза па пак Фсх го одржувам нон стоп 10 иако имам амх 0.1 и 43 год Овие ми се најнови резз пред новата борба Немаш зијан да ги јадеш
Државно на Клиничка Биохемија или во било која приватна лабораторија. Отприлика 4000-4500 е приватно.
За ваучер дали би правеле проблем ако имам миом на матка, сега го открив, го немав претходно, најверојатно од стимулациите... Како и да е на надворешна страна е и докторот вика дека воопшто нема да пречи на бременоста, ама во извештајот за 4D ми го пиша. Дали може да ме одбијат поради тоа?
Devojki, so 20 inekcii triptofem i 44 bemfola stimulaciski inekcii denes ja staviv Stop inekcijata. 3 folikuli od po 17, 14, 13 i 16 mm, Sreda punkcija, sto mislite vie kolku j.k imam nadez da se izvadat po vase iskustvo???
АМХ се прави кога било, нема врска со циклусот. Се зема крв од вена. Мислам дека е околу 4000 денари на приватно. Кажи ми точно кога достави документи, а кога доби одговор бидејќи и јас чекам одговор. Поздрав!
Mila ne samo AMH I TSH se somnevam deka nisto ne e kako treba tamu. Skoro moja prijatelka koja e operirana od cancer pravese analizi I se vidoa ne realni rezultatite. Gi povtori vo biotek kade dobi logocen rezultat. Bidejki praksa mi stana da pravam dupli analizi sega da vlezam vo ciklus na privatno ke napravam hormoni na 3 den. Se plasam deka dosega ne mi bili kako treba rezultatite, bidejki site analizi sekogas na klinicka biohemija gi pravam. Taka da devojki odete vo gak ili neznam kade ama ova so klinicka biohemija e zastrasuvacko od sekoj aspekt.
Dali ti merea E2 I kolu e rezultatot? Mislam 2 ke izvadi od 17 I 16 So srekja pa javi kako si pominala. Ps ako ne tajna kaj koj dr si?
Kaj Organziski sum. Mi merea ama ne mi davat rezultati. Ja prasav sestrata kolku e estradolot i rece okolu 900, bar taka zapamtila. Veli super e se i sega samo da se nadevam na pozitiven rez. Tebe koj dr. te vodis?