Баш ме чуди, штета ако е така, пред десетина години беа најдобра лабораторија во државава. Престиж беше Клиничка Биохемија.
So s Јас цело време таму правам анализи ама кога на неколу пати добив нелогични резултати за ТСХ и АМХ отидов во приватните. И кога и да мерам тсх на клиничка обавезно правам и пруватно и нема благе везе резултатот.
Znaci stvarno neodgovorna rab e ova so rez pa nekoj treba da dade i da prima terapija prema tie rez mene rez od betata pred 5 god mi ja zgresija vo edna privatna lab koga ja ispituvav vtor pat da vidam dali raste oti prviot pat izleze104 na 13 den od et posle 2 dena izleze 113 ,4 i sreca dr trajkovski Vladimir mi rece da ne prekinuvam so terapija i da ja ispitam pak posle 2 dena i bese nad 5000 i mm go prativ da go zeme togas rez i mi se javuva i mi kazuva oti betata e nad 5000 i mu vikam da ne e nad 5 ne ja prasav sestrata sto mi go dade rez i mi rece oti e nad 5000 i blagodarenie na dr trajkovski Vladimir sto kaza da ne prekinuvam so terapijata sega ja imame kerkickata ni
Здраво броејќи го и денот на трансфер денес ми е 10ден. Се уште немам ништо читам кај некој се јавува имплантациско крварење дали кај сите или јас се уште немам ништо за да добијам има уште 2дена. А тогаш ќе ми е 12ден од трансфер да направам тест или да почекам. Дали кај сите што останале бремени го имаат тоа мало крварење.
Napravi si beta preku krv, najsoodveten rezultat ke imas, site sme razlicni,da ne mislis, 10 den ke ima vrednost nekoja ako e pozitivno. So srekja
Да ајде ќе почекам до петок. Во петок ќе направам тест преку мокрача. Денес направив не со првата урина ама излезе негативно можеби се уште е рано
прво ин витро долг протокол една јајце клетка извадена и неоплодена. второ трето инвитро краток модифицирано природен протокол со помалку стимулации 5 извадени јајцеклетки, 4 оплодени. Кај мене краткиот дава подобри резултати.
Консултации кај доктор Владимир Трајковски во Њуборн. Ме остави без збор. Дефинитивно прекрасен човек,пред се човек па и доктор. Нема да згрешам за изборот,топли препораки.
Ti blagodaram za odgovorot, Kraj na maj, a mi stigna cetvrtokot odgovor, znaci za eden mesec i mi baraat sega ova kako dopolnitelno ja prasav maticnata sto im znaci rece AMH e.
On ti kaza po neuspesnite transferi da pravite histroskopija so scretching,ili ti sama barase.I me interesira kolku plati.I jas sum kaj Lazarevski imas sega prvo i neuspesno invitro
Ги носев сите документи кои ми беа поднесени за ваучер.Тие ги гледаше.Ништо дополнително. Кога одлучиме ние тогаш ќе ја почнеме постапката,ми рече да не брзам млади сме и добри резултати гледа.Така да во рок од шест месеци кога одлучиме тогаш ќе почнеме Искрено летово може и ќе одморам па се мислам за од септември здравје.
Znaci maticnive se " legendi" АИХ ( inseminacija ) i AMH ( anti milerian hormon ili rezerva na jajni kletki ) NE E isto