Наплаќаат консултации во New Born. Не ти наплаќа докторот туку одиш во посебна просторија да ти наплатат, секако од шалтер те упатуваат. Чудно што тебе не ти наплатиле, јас бев минатиот месец, 2000 ден.
Пред неколку часа забележав траги крв на гаќите ама баш црвено а на тоалетната како бледо розе. Се јавив кај докторот рече можеби е имплантациско кревање и да направам тест излезе негативен. Ми напомена дека е рано 9ден на 12 ден да го поновам. Малку сум збунета. Се надевам на добро.
Да докторот ме упати на шалтер со сестрата која беше со нас за време на разговорот каде оставивме копии од моите документи.На шалтер ни кажаа ништо за наплата не треба,ни ги средија документите и ни ги вратија а копии од истите задржаа Прв пат одам не знам како функционира,но еве мене не ми наплатија
Zdravo dragi feminki, i jas se priklucuvam Na temava. Od denes pocnav so bocki. Odite li da ve bockaat ili sami se bockate? Ova ni e prvo ivf, pa ne sakam bas sama da se bockam…
Јас имав крио трансфер во Ремедика поради хиперстимулација, после два циклуси ми се чини беше, и не ми го наплатија. Со ваучерот следува трансфер, не ми е логично зошто би ти го наплатиле. А замрзнувањето да, си го платив плус.
Со лесно ! Јас сама се боцкав подкожно во стомак , во рамо . Оние за мускулно ме боцкаше мед.сестра во домашни услови Кај кој Др одиш? Со краток или со долг протокол одиш?
Dami zdravo. Imam edno prasanje. Dali nekoja od vas bila aktiven pushac za vreme na in vitro? Da ne gi prekinala voopsto cigarite a da bila so pozitiven rezultat?
Добро утро феминки. Ве замолувам за совет се слушнав со болницата и матичниот ама од можно е и ќе видиме ништо не добив конкретно. Ако некој се соочил би ми било драго да сподели. Веќе 4 дена ми се јави осип по тело сигурна сум дека е алергиска реакција а денес ми е 10 ден од трансвер вчера малку прокрварев и денес ама ептен малку терапија немам прекинато секоја утро се повеќе се шири од колената до кичмата. Мн чеша незнам од што е и тие не ми даваат конкретно што да правам. Некој да се соочил со ваков проблем.
Bidejki ste 10 den od transfer, mozete preku krv da napravite bhcg. Ako e pozitiven rezultatot, bhcg na 10 den e veke so pokaceni vrednosti, ke ima brojka nad 5. Za vakvata sostojba izvesti go i doktorot sto te vodi, moze da e alergiska reakcija na nekoj od lekovite sto gi zimas.
Odi i do kaj maticen doktor, mozebi ke ti dade upat da te vidi dertamolog, treba da se konstatira od kade doaga osipot, neka pominuva samo
Devojki kolku povekje se boram da dojdam do dobri rezultati za pustanje vo fond za vaucer, tolku polosi rezutati dobivam. Pap testot pokaza indikacija za HPV. Napravena tipizacija i iskoci visokorizicen HPV 31. Maticnava me ubeduva deka kje mi go prifatele baranjeto vo fond i so takov pap test. I pokraj Hpv ne bilo nisto strasno za invitro. Megjutoa taa ne se zamara mnogu za pacientite. Dali da ja poslusam i da prakjam taka ili voopsto da ne pomisluvam? Utre odam obavezno na kolposkopija i site dopolnitelni ispituvanja. Nekoja so hpv a da pravela invitro i da bilo uspesno?
Тука не пишува дека бараат 2 спермограми и инсеминации. Матичната ми кажа со лош спермограм и ниско АМХ нема да ми барале инсеминации.