utre ispitaj beta sto ke e neka e a ponedelnik pak ke si ispitas dali se duplira da vidis so srejka i ti posakuvam pozitivnost ❤️❤️❤️ jas vo rok od 1 nedela 4 pati beta ispitav taka da ic ne mu ja misli
Дали некој има искуство вредноста за TSH пред трансфер? Се друго е во ред и антителата и Т4, само TSH ми е 3. Имам уште еден ембрион замрзнат па се мислам со оваа вредност дали да се обидувам воопшто.
Ne se obiduvaj voopsto. Osobeno ako ide transferot so estrofem. Moeto iskustvo so tsh pred transfer (so malku po pokaceno od tvoeto) mi bese katastrofalen. Smiri go tsh prvo.
Мене TSH цело време ми беше околу 2-2.5 ама од стимулациите (претпоставувам дека е од тоа) ми се качи и тоа случајно го проверив баш еден ден пред трансфер, ми беше 5! После тоа направив контрола за една недела, се спушти точно 2.0. Кај мене имаше имплантација, ама заврши со празен сакус, дали е од тоа не знам, пошто и димерите ми беа 1800 пред трансфер.
Минатиот пат беше 2.7. до сега не ми давале ништо како терапија. Како да го намалам TSH? Терапија ти даде гинекологот или беше кај ендокринолог?
Само кај ендокринолог, гинеколозите незнаат за ТСХ, незнам за други, барем мојата ми кажа да одам на ендокринолог.
Da si otides na transfuziolog, ti si mozebi za pojacani dozi na antikoagulanti I kako toa transfer ti napravile so d dimeri 1800? Kleksani kolku primase?
Ginekologot ti prepisuva terapija, IVF doktorot. Za takvi vrednosti endokrinolozite ne se vo ista linija so ginekolozite. Mene mi se ima sluceno da imam zakazano kaj endokrinolog i mi rece ne ti treba terapija za tsh, normalna forma, morfologija i normalni vrednosti imas. (Mene mi se dvizese 3,4, 4.5). Ginekologot (pod moja inicjativa ispitano ), pred da pocnuvam so priprema na transfer mi bese 3, mi dade eutiroks 25, posle pred transfer skoro dve nedeli(posle primanje terapija za spremanje na transfer zaedno zo eutiroksot) ne mi bese voopsto mrdnato vrednostata. I mi bese okolu 4 (ne pamtim fiks kolku bese). Mi go pokaci dozata na 50 mg eutiroks ama transferot mi zavrsi neuspesen. Ovoj bese 4tiot transfer. Posle vo konsultacija so doktorot, mi rece deka mora da se pije terapija edno vreme, da se smiri dobro tsh, pa posle da se proba pak so transfer. Endokrinologot i ginekologot ne se vo ista linija za terapijata na tsh. Mene sega vo bremenost mi bese 4. Endokrinologot mi vikase da pijam pola od 25 (mnogu mala doza znam), ginekologot mi rece nikako 25 da pijam. I ja slusav ginekologot i go informirav endokrinologot za odlukata i se slozi so nas. Bidi spremna za dve razlicni mislenja. Zasto si na granica. I stvarno mozno e da ne ti treba terapija vo normalni okolnosti. Ama pred transfer mora da ti bide nisko. Ne rizikuvaj
Еден Клексан од 0.4 и Аспирин. Немав време да отидам на трансфузиолог пред ин витрото, сѐ беше набрзина, а гинекологот ми даде стандардна терапија. Тек после киретажата отидов кај Елена Петковиќ. А баш ден пред трансфер проверив TSH, пролактин и димери и сѐ ми беше покачено со 10 дена стимулации. Димерите од 500 на 1800, TSH од 2 на 5, пролактин никогаш претходно не ми бил качен, тогаш беше 37.
Значи јас можам директно во фондот да ги однесам, уште да ги соберам документите, и овој месец ќе пропуштам хсг поради матичната, на одмор е, а не ме ни извести.
Многу ви благодарам на подршката, и јас како вас ќе мислам дека е позитивен и дека се ќе биде во ред. Се надевам вториов пат дека нема да биде со тажен крај ❤️❤️❤️
Pa nesto sakam da ti kazam. Ne znam ova bremenost dali ke mi bide uspesna (daj bozeeee), samo da ti kazam za predhodnata, kleksani ne primiv, eutiroks ne primiv, bromergon ne primiv i nikogas ne gi merev dedimerite. Vo 12 nedela imav missed. Ova bremenost za sve ispadna deka imam potreba, dve kleksani (prvite nedeli), ispitano tsh dadeno terapija, ispitano prolaktin dadeno terapija. Daj boze da bide sve vo red ama barem ovoj pat znam deka pokriena sum so sve. Vo bozji race sme ponatamu
Ne me fakjaj zdravo za gotovo. Od moja skromna analiza i od toa sto sum slusala od doktorot da mi kaze, estrofemot znae da gi pokaci vrednostite na tiroidnata. Ova ne mora da znaci deka e tocna informacija. Ne sum medicinsko lice
I sakas da mi kazes deka so tsh 5, pokacen prolaktin i d dimeri tebe transfer ti napravija? I baksa so terapija ne te pokrija? Aj podobro da ne komentiram, ama razmisli za nareden pat, jas seriozno bi razmislila P.S jas radi tsh i d dimeri, 3 pati odloziv transfer Imav virus, mi se kacija d dimerite, posle rikna TSH.....ama mene mi e preku glava od rizici, 6 transferi imam vo dosie
Ооо дај боже, фала ти многу миличка❤️❤️ Сите жени борци да имаме позитивни тестови и да галиме мешиња летово.