Tvojot slucaj, zal mi e da ti kazam ama totalen propust od doktorot e. Ne sme ovde da gi kritikuvame doktorite of course ama na nikakva forma ne si bila spremna za transfer. Zatoa ne se razocaraj. Ke imas uspeh. Bitno e deka si imala implantacija na embrionot. Matkata pamti. Samo mu treba dobra priprema. Idi do kraj. Ke uspees ke vidis
Да, така беше, нареден пат ќе си земам две недели одмор и ќе си ги истрчам сите работи и ич не ми чуе. Сѐ што треба ќе проверам, ми останаа тие антитела на Имунологија, никако да отидам до таму. Сега испадна дека ќе треба и Еутирокс да пијам. Јас будала трчај сабајле на преглед, па после трчај на работа. Ни ден не земав, ни 5 минути не закаснив. Не стигнав да отидам на трансфузиолог. Испитав сѐ додуша приватно, знаев дека имам тромбофилија и почнав да се боцкам Клексан пред трансфер, ама не знаев која доза, а гинеколог ми даде по еден на ден, ама ете во меѓувреме од стимулациите многу ми се качија димерите.
Ke dade dedo gospod nemoj da gubis nadez jas I na 42 god uste ne sum ja izgubila Ke se molam za Tebe da bide se vo red
Јас сакав да ти пишам кога прочитав осип по нозе ама викам ај да не малерисувам можеби не е така....јас имав позитивна бета при второто ин витро и после 16 ден од трансфер ми се јави осип по нозете а бетата осцилираше поголема-помала ама никако не се дуплираше и поале 10 дена завршив со биохемиска бременост. И да алергијата е најчесто показател дека се отфрла ембрионот, така ми рекоа
Vo pravo si,eve jas pijam za slaba teroidna tableti i pred inv morase doktorot da mi ja zgolemi dozata za nedaj Boze problem plus estrofen sto pocnav...posle estrofenot.vo inv iako imav biohemiska mene teroidnata ne mi bese padneta nego nakacena,pa so prrthodnata terapija imav problem I morav povtorno na endokrinologija po ispituvanje I nova terapija.... Inace @Kolumna te pamtam koga me bodrese da.odam na slednen transfer... denes zedov da razlistam dokumenti gledam AMH 0.71 I odma se setiv na tebe I uste nekolku borki ovde sto me bodrevte da ne se plasam I da odam na sleden transfer.... Jas ne pisam mnogu ama ve.citam...a tebe ti posakuvam najubava bremenost da si imas
Zdravo, ve citam za tah deka diskutirate, jas sum sega vo tek na protokol ama ne znam kolku mi e tsh. Bas me zamislivte. Mora na 3ti den da se proveryva ili bilo koga moze?
Moram da kazam na mojot posleden transver so dva embriona prolaktinot mi bese kacen od stimulacii. Ginekologot nisto ne prevzede I demek e se ok. A endokrinologot kategricki rece NE transfer. Zavrsiv so 0 rezultat. Inace eden topol sovet: koga imate I to kako bitni prasanja okolu trapija insistirajte da razgovarate so doktorot NE so sesrata. So cela pocit prema niv ama kolku I da izgleda deka znaat i pamtat kako ke go postavat prasanjeto na doktorot za vas odgovor toa zavrsuva kako rasipan telefon I odgovorot trae predolgo. A nekogogas I ja potsetuvas po 2 pati. Za nekoi trivijalni raboti ne ama terapija nikako rasipan telefon preku sestra.
Може било кој ден. TSH, пролактин и димери, овие три работи не треба да се качат, а варираат кога си под стимулации.
Мене ми рече да пијам Достинекс, ама не можев никаде да најдам ни тоа ни замена некаква и така отидов на трансфер.
Pred transfer, tsh i prolaktin i mozes da vidis i progesteronot. Ako si so stimulacii proces i d dimeri I neka ne ti bide sram od doktorot da mu napomenes sto da ispitas, jas barem nemam maka takva