Mozes koga sakas dago proveris ako veke si vo postapka pocnata,jas samoinicijativno denta pred transfer proveriv tsh i mi bese 1.6.A sestrata ja prasav dali dago proveram rece nemas potreba na nas neni treba,ama jas pak si proveriv sama.Mozes so upat od maticen opst doktor vo sinlab keti dade upat 100 den kosta i imas pravo ednas godisno taka da ispitas ako kmas istorija so tiroidea i si primas terapija.
Posle 2 biohemiski bremenosti gi dobiv slednive rezultati. Sekako vednas ke odam na lekar, ali ako moze nekoj so poveke iskustvo za mi kaze mislenje? Epten sum potresena i ke mi znaci ako nekoj mi kaze nesto poveke
Здраво сакам да ве прашам денеска ми 8 ден од трансвер пррд трансвер и ппсле трансвер имав бплни гради не можев да ги попнам ппсле 4 ден немам толку болки ми помина освен вагинален исцедог и ппчесто мокрење др нешто немам симтомишто мислите има шанса да се надевам на позитивен резултат
Кај мене пред позитивен тест,исто како тебе со градите и често мокрење и тестот беше позитивен.Ти посакувам успех
@Kolumna za zall recisi site sme propust na doktorite. Princip na lenta i sueta...Mnogu odamna imav napisano eden post: ako doktorite se po posveteni gledajki so individualen pristap mnogu malku ke bevme ovde na temata . No za zal koga se nema kontrola I koga nikoj ne nosi odgovornost za nisto taka ke si bide. Nesakam da zvucam deka sum isfrustrirana bidejki sum samo razocarana.
Сите различно, тоа доктор одредува. Јас докај 11та недела по две боцкав,па ми намалија на една дневно . Накај 16-17та недела ми ги прекинаа скроз и останав само на утрогестан
Da ne Bev lekarska greska denska Nemase da bidam ni del od ovaa grupa Kako sto kazavte dodeka nikoj ne snosi odgovornost za zal se poveke ke ne ima
Fala ti na iscrpen odgovor. Do endokrinolog teshko se doaga, imate li nekoj da preporacate? I od iskustvo kolku vreme treba za da se namali TSH?
Др. Бранкица Крстевска во Срце, скапичка, ама многу пријатна. Се можете да и кажете, Ве сослушува, што тоа е реткост, барем јас имам позитивно искуство.
Jas momentalno sum kaj Biljana Jovanovska vo endokrinologija i ona me vodi ama ona samo so trudnici raboti. Ti ako mozes nekako so prioriteten upat vo endokrinologija da najdes kaj nekoja termin, osobeno kaj Adamova, dobro bi bilo. Ako ne, i za Gabriela Balabanova sum slusala dobro iskustvo. Ona mislam deka rabotj i privatno. Ama sekako konsultacija i so doktorot na IVF. 3-4 nedeli treba da se namali tsh
Odi si na endokrinologija ima dobri doktori,zasto da plakas privatno.So dobra terapija za brzo ke imas rezultat.Moeto TSH pred transfer bese 1.6