Adamova tie dobra,i ke naglasis obavezno deka odis i deka si za invitro postapka,ako nema termin baraj si prioriteten upat,jas taka otidov so prioriteten upat,keti kaze i samata maticna doktorka koga e adamova vo ambulanta.
Jas kaj Stefanka vo remedika bev vo ponedelnikot. Ok vpecatok mi ostavi. Ke pravam analizi pa da vidam so ke izleze.
Jas sum ist slucaj kako tebe ama mene mi pravea laparaskopija vo drzavna kaj Dr.Tofoski bo ne uspea da mi gi otusat ni so laparskopija a so histeroskopija neznam daj boze da uspes
Mene tie mi ja izgubija prvo krvta, pa posle mi rekoa ja izmesale so drugi, da odam pak, kao i na kraj gi bataliv. Posle mi pustija rezultati so penkalo napisani ..... Strasna guzva e i ne mozat da postignat ocigledno
Devojki dali ima nekoja so ranicka na grloto na matkata i visokorizicen hpv tip a da pominala niz invitro proces? Dali doktorite preporacuvaat da se pravi invitro ili ne?
Devojki vie sto imate pominato biohemiska,ke saka li nekoja da mi objasni sto i kako,kolku vreme e potrebno da se iscisti,posle kolku vreme mozete pak da probuvate,za kolku vreme dobivate normalen ciklus,mene mi rekoa ovaa da ne go smetam za ciklus iako imam normalna krv samo sto e pomalku
I Isto, da se nadovrzam ... Jas sum so dolg protokol, cekam transfer pa posle ostanuva samo da se molime na Boga za da zavrsi se uspesno. Dokolku ti se zapuseni i 2 ta jajcevodi moras IVF, nemas drug izbor za zal :/
Ranickata na PAP test ti izleze kako CIN? Jas posto imam pominato i operacija so vakva dijagnoza, ne bi ti preporacala ivf, ne posebno so stimulacija, bidejki stimulaciite ja vlosuvaat sostojbata na stadium na CIN, moze da premine i podaleku, ne daj boze. Prvo sredi go toa, pa posle IVF
Na pap testot pokaza kletocni primeni sto ukazuvaat na virusni infekcii, i bese dopisano so penkalo HPV diskretno izrazeno. Cin nemase zaokruzeno na pap testot. Potoa pravev Hpv tipizacija i iskoci visokorizicen tip 31. Potoa so site rezultati otidov na Gak za kolposkopija. Tamu doktorkata mi potvrdi deka imam ranicka na grloto.Ne dobiv nikakov konkreten odgovor dali smeam da pravam ivf vo vakov slucaj, samo vidi si so doktorot kaj sto planiras ivf. Mi dade eden list kade sto bese zapisano se sto treba da koristam, vitamini i betadine vaginaletki. Kje puknam od grizi do ponedelnik duri ne se slusnam so doktorot. Prv pat dobivam pozitiven test za hpv i sega ne znam sto ponatamu.
Другарки, Вчера правев тест на 11 ден од трансфер на бласто и негативен... Ова ми е 4-ти по ред трансфер. За првите негативни трансфери се тешев дека можеби не биле “добри” ембрионите, па затоа биле негативни, па правев хистероскопија ми вадеа миоми и еве сега ми трансферираа “добар” ембрион (јасно ми е дека не може со око да се одреди дали е добар, но стигна до 5 ден) и повторно ништо. Прашањето ми е дали треба некое дополнително испитување да направам за да се дојде до некое сознание зошто не се имплантираат ембриониве? Имам инсулинска резистенција, пијам метформин. Имам и години 43, можеби до тоа е. Дали некоја од вас можеби има некоја идеја што да се испита дополнително?Имам замрзнати ембриони, ама ми се чини дека треба нешто да преземам пред да ги трансферирам безвезе и истото да се повторува. Ќе ми значи ако некоја има нешто на ум за оваа работа, знам дека не сте доктори, но некои девојки имаат доста искуство, а докториве се чини дека не навлегуваат во таа проблематика.
Mislam deka prvo naj vazno raboti si so ishranata i dijetata. Mora da padnes od kilaza iako mozno da nemas problem so kilazha. Mora da izgubis kilaza za da ti se namali sto povekje insulinot vo organizmot. Ne mozemo da go negiramo faktot deka i godinite vlijaat, no so insulinska rezistencija sigurno imas rezervi. Samo potrudi se da se oslabis. Kaj mene tamu bese uspehot. Posle 4 transferi se zatrudniv do inseminacija.
Drugarki kazete mi iskustvo so dekortin? Imavte li nus pojavi? Mene site prethodni transferi mi pravese tahikardii, primav 2x 5 mg Za nareden transfer pak ako mi go pise, ne znam dali ke mozam da go podnesam, epten ne mi odgovara Dali ima nekoja zamena? I mora li toj da se zima zosto sum hashimoto, drugo avtoimuno nemam jas zaboluvanje? Moze ima nekoja zamena, dali nekoja primala? Ova hashimotovo neli mu e dosta samo intralipidna, uplav imam od toj dekortin
Здраво девојки еден абд. Вчера трансфер на еден ембрион од 4 извадени само 1 оплоден и еден вратен на трет ден поделен на 8 ми рекоа вчера дека бил супер За квалитет пишува: No.1 early compaction Медиум : cook Па сега одмараме и чекаме до бета Терапија : аспирин ,клексане метил фолат ,метил в12,криноне гел,такролимус,естрофем и ампули пролутекс прекј еден ден Ви држам среќа на сите кои чекате