Epa mozebi za toa ne mi dava mene mn.vit. dr. Jas ne sum ispitala mutacii, ama imam edna prirodna bremenost, za zal nemase ❤️ reakcija vo 4 mesec. Od togas veke 3 gid. pominaa i kanalite mi se zapusija, i 2 oper.
Na svoja raka ne zimaj, bidejki veke si imala transfer, ne posebno dhea. Da se konsultiras so doktorot Ti posakuvam uspeh
Тоа предупредување стои на секој додаток на исхрана. Ако ги пиеш како подготовка за ивф, безбедни се за употреба. Можеш да ги прекинеш после пункција.
DHEA исклучиво сонпрепорака на лекар, не земај на своја рака. Помага за пивеке јк кај пациенти со низок АМХ, односно намалени резерви, да се добие поголем број на фоликули при стимулации.
DHEA ne se pie za vreme na transfer,jas go piev do punkcija posle mi go prekina doktorkata,toa ti e za normaliziranje na hormonite i za podobruvanje na j.kletkite
Здраво женски, минатиот понеделник правев пункција. (NewBorn) Извадени 21 фоликул од кои 16 зрели. Од тие 16 зрели се развија 11, се замрзнаа само 6 ( тридневни) а 6 се оставија да се доразвиваат. На крај ни една од тие 6 што се оставија за да се доразвијат не преживеа. Знам дека се намалуваат многу со тек на деновите ама па ништо да не остане за бластоциста? Ептен ми е на мисла. Развив тешка хиперстимулација и бев хоспитализирана неколку дена, (дури денес се осеќам подобро) така да тешко дека пак ќе минам низ стимулации. Ептен надеж имав дека извадивме толку многу... Тие што имавте хиперстимулација после колку време правевте крио трансфер? Фала ви за секој коментар и искуство
Zdravo zenski tie sto imate poracuvano od iherb moze da mi kazete za kolku vreme stasuva narackata,kolku se plaka postarina,dali se plaka carina,kakva opcija ima samo so DHL ili i so obicna posta,koi vitamini se najdobri od koj brend?Nemam poracuvano dosega a gledam mnogu poeftini se vitaminite ottuka.
Здраво девојки денеска 12 ден од трансвер правев дома тест за бременост излезе негативен дали мислите дека има надеж да се покаже на крв позитивно за 2 дена
I jas se slozuvam so site clenki vo vrska so DHEA. Jas koga proveruvav hormoni proveriv i DHEA i mi bese na poniskata granica. Piev edno 6 meseci po 75 ml (taka doktor mi kaza) i sega pak proveruvav (srekja!) i vrednostite mi bea nad granicata. Nedelava ke se konsultiram so doktor, ama odma gi prekinav da gi zeam. Se nadevam deka ke se stabilizira samo po sebe... Taka da za DHEA mora da se konsultiras so doktor.
Mene doktor mi gi prepisa i gi piev skoro 1 god,so ogled na godinite ne mozam da se pofalam deka izlegoa mn j.kletki samo 2
Napravi si denes od krf. Ako ima beta pokacena povtori go za dva tri dena. Neznam od kaj si no vo biotek vo Skopje I drgi provatni okolu 800 den. e I imas rezultati za 2/3 casa Domasnite testovi ne se naj relevantni.
Moj dragi feminki Dobar den Bev na konsultacii so Dr Petanovski Doktorot e navistina poveke od profesionalen site moi prasanja I dilemi okolu Moite 42 god i nisko amh se razresni Sega mi preostanuva punkcija na priroden ciklus vo avgust a cel juli treba da zemam vitamini za podmladuvanje na j.k Na krajot na denot ne bilo se taka crno kako sto nekoj doticni doktori mi prognoziraa Donacija na j.k e prifatliva opcija za doktorot samo vo slicaj na pocetna menopauza ili narodski kazano da se fati posledniot voz A jas se uste sum bila fala mu boga daleku od toa
Zdravo feminki! Ve molam za mislenje, dali ke mi baraat AMH od fond spored ovie rezultati..Estradiolot mi e visok. Se plasam dali ke mi odobrat.
Јас првпат сега порачав на 31 мај, ми стигнаа на 21 јуни, со обична пошта, отприлика околу 1500 од сумата е поштарина. Сите витамини на NOW ги земав.
Кај мене на 11 ден ми покажа негативен тест, среќа одма после тоа направив уште еден, па се појави бледа втора линија. Пробај со прва утринска урина или најдобро преку крв.