Mene pred 3 god mi rekoa deka za zal nemozam da ostanam trudna,demek slabo Amh,godini ( togas 33) kilaza... seto toa na privaten pregled vo Slovenija nadaleko cuena klinika za invitro... posle toj pregled 2 prirodno ostaneti bremenosti,1 so invitro... na zalost se zavrsuvat vo 3 mesec ili biohemiska... koga resiv da odam vo At na inv ispadna deka treba da pravam niza ispituvanja,i deka amh so 0,7 e nizok ama ne Strasen, deka pacientka kaj moj doktor na 53 god se porodi ovaa god... I deka najbiten e doktorot i kolku saka da se posveti na nasiot problem... Taka da mila moja,ti posakuvam bremenost i detence slednata god vo raka da si imas... I mnogu mi e milo sto seuste ima doktori sto ne ne gledat samo kako pari tuku kako zivi bitija zelni za deca
Jas so 32/ za skoro 33 god. imav samo 3 j.k od koi sto samo 1 se oplodi. Ama vit. pred toa na svoja glava samo osnovnite si gi zemav.Mg, Zinc, folna, vit.C so heferol, B complex koga kako gi piev i vit.D koga kako. Nisto posebno ... se nadevam deka ke imam dobar rez.
Moeto AMH pred godina dena bese 0.44, posle toa imam 2 oper. i sega prvo ivf. Se nadevam na pozitiven rezultat
I jas deneska se uveriv vo toa deka se zavisi od doktorot kolku saka da se posveti jas navistina sum prezadovolna od Dr Petanovski a moze da kazam deka Bev kaj skoro site na konsultacii
Jas so metil folat,metil b12,dhea ,d3,omega3 i vit e izvadija 2 ednsta ne se oplodi drugata porasna do morulla na 5 den,imam 42 god i amh 0.38
Se soglasuvam so tebe.Sekoj si e posebna induvidua, i zavisno od problemot treba da ni obrnat prvo prijatelska raka i normalno strucna. Se e do nacinot na koj ke ni pristapat za da se osekame po pozitivno, vit. so kei sto ke ne potkrepat,komunikacijata, sovetite. Mila, osven Petanovski koj drug ti ima ostaveno dobar vpecatok, ili kaj koj dr. si odela na ivf. I dali si bila kaj Organziski?
Bev vo Plodnost na skala od 0 do 10 5 New born 0 do 10 1 Sistina mitko 0 do 10 8 Sistina Lazarevski 0 do 10 10 Petanovski kako sto kazav 10 Organdziski 0 do 10 9 Kuzevska 0 do 10 0 I drigite mi se vo stranstvo
Isto 0.71 jas go pisam 0.7 Samo Gospod si ja znae rabotava,a jas veruvam deka na site ke ne blagoslovi
Имав и јас тешка форма хиперстимулација, со асцит и мал плеврален излив. На интензивна на ГАК останав цела недела. Ми требаше 1год да се стабилизирам хормонски кога го правев трансферот. Докторите пи препорачуваа да помине бафем 6 месеци од ИВФ. И не се секирај, све се подзаборава, јас имав уште едно ИВФ од тогашннавака у немав хипер сменив протокол. Дај Боже да не ти треба и да си бидат детенца од пвир ембриончиња.
Девојки што мислите за резултатов, дали постои можност за природно забременување и дали може некако да се намалат? Ги испитав на приватно пошто на државно на имунологија и трансфузиологија ми кажаа дека не испитувале повеќе
Slaba terapija ti e ova za 42 god. Pojacaj so inositol, maca, q10 ubiquinol. Ali ova so doktorot konsultiraj se za doziranje i kolku vreme da zemas. Jas imav 39 god koga mi bese stimulacijata, pred toa 3 meseci jaki dozi primav. Ishrana isto mnogu vlijanie ima