Да во иста. Не знам, или е стрес или нешто почнува да ми се пореметува тироидната. Кога ѝ кажав на докторката, ми рече TSH варира цело време, демек не е нешто страшно... Така да не добив конкретен одговор
Tiroida moze da varira od den na den. Najveke od stres i ako ne si dovolno odmoren i posebno ako ispitivate popladne. Varijaciite ne moze da bidat golemi normalno, ali od 2 moze da bide 4, ama toa ne zmaci deka treba odma na terapija da se stavi pacinetot. Strasnoto e sto kaj nas 90% od doktorite na 5 tsh, stavaat na terapija i uste pogolema popara pravat vo organizmot
Да затоа се мислам дали да почнам Еутирокс или не, пошто цело време TSH ми е околу 2, последно имав голем стрес, па се качи 3.6 и од тогаш варира цело време меѓу 2 и 3.6.
Јас исто имав многу слична ситуација, најверојатно кај истиот доктор, завршив на Гак, 2 недели на лекување од хиперстимулација. Ние замрзнавме 6, 3 дневни, ама ништо не испадна од нив. Подоцна читав, кога се хиперстимулирани јајниците, самите јајцеклетки не се баш квалитетни, само се побројни. Едвај се стабилизирав хормонски после тоа, правев крио трансвер после 8-9 месеци. Со лесно, ти посакувам успех.
Ovaa bese pred prvoto ifv,sega na tie pijam plus folinomel ,betaimune,cink,selen,dhea,ashvaganda,maca piev 1 god i nikakov efekt od nea
Za euthyrox konsultiraj se so doktor,ja iskreno imam piseno znaci piev 75mg preporaceno od endokrinolog no koga pocnav so terapija za invitro samiot doktor vo klinika mi ja digna terapijata na 112 mg euthyrox...
Здраво Правеше криотрансфер со ембрионче добиено од друга стимулација, или? Зошто спомна дека ништо не испаднало од тие тогаш што сте ги замрзнале. Ако е од др стимулација колку време после хиперстимулацијата беше (не трансферот, туку самата стимулација ако ја имало)? Мене естрадиолот ми беше на граница, не развив некои лоши симптоми, освен што се чувствував подуено малку и повремени болки во јајниците што имав. И правевме трансфер и пак неуспешен за жал. Над кои вредности на естрадиолот веќе се смета за хипер? Хаххахаха сори, некако те нападнав со прашања, ама ме замисли
Zenski posle prv neuspesen transfer, mi ostana samo edno embrionce zamrznato. Sto bi mozela da ispitam pred vtoriov transfer? Zboruvam za ispitvanja na koi moze da se reagira za podobra implantacija. Kario tip primer ne mi znaci vo momentov nisto. I Dali ima nekoja Sto ima uspesen vtor transfer I sto ispitala I primenila pred toa.
1. Ispitaj TSH i Prolaktin pred sleden transfer. 2. Namali go insulinot so dijeta na minimum. 3. Pravi bris i biopsija od endometrium i scratching/histeroskopija pred sleden transfer. 4. Ne brzaj da pravis transfer. Prvo smiri go teloto ubavo pred sleden obid.
Да, крио правев со тие замрзнатите, во 3 наврати по 2, ама сите беа бета 0. А наредна стимулација за година и нешто, скоро две, во друга клиника. Не знам точно колку беше вредноста , ама многу беше.
Абе девојки ај да ве размрдам малку Да прашам нешто од поискусните да кажи некоја ако сака. За да не мислиш дури чекаш да поминат 14 дена за бета од трансфер можи да си појдиш кај флизерката која ти живее на 10 чекори од тебе и да те избланшира или е штетно (ми е срам да го прашам докторот за вакви глупости) пошто изгледа ќе бодам прва која прашала за ова после 4-5 дена од трансфер ама мора мозитива бе
Mislam deka ima farbi koi se dozvoleni da se koristat vo bremenost, barem vo Svajcarija ima. I kaj nas veruvam deka ima