Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Штркче

Штркче Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    340
    Фала ти многу што сподели!
    Колку време помина од првиот контакт со клиниката додека да почнеш со процесот? И за која клиника во Прага се одлучи да го правиш следното ИВФ? Дали тие прават ПГД во самата клиника или ги праќаат примероците на друго место?
    Ти посакувам многу успех :hug:

Последна измена: 30 јуни 2023
    На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Nez mila mene samo mi izleze reklama na fb a sto e kako e nez oti jas zavrsiv so ivf imam veke so 3 ivf 4 godisna ziva i zdrava kerkicka

На tina2018, Megimeow, Dijana DM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    2.067
    Devojki, mi izleze.deka imam insulinska rezistrncija. Do pred 3 God. Bev epten slaba no koga pocnav so ivf se zdrbeliv 15kg. Nikako ne se simnuvat. Edvaj 2 kg namaliv. Isto I hasimoto imam I dopolnitelno mi e unspren mrtabolizmot. Dr. Mi dade glukofaz 2x500 . Dali imate iskustvo so ova? Inace na priroden ciklus pravam ivf. Pa dali glukofazot moze da mi smeta vo nesto? Dr rece ne naprtotiv e podobar za ovulacija I isto za idrzavanje na prolaktin na moe baranje mi dadeod 0.25 1/4 bromokriptin . Inace hornonitr site mi se ok vklucuvajki go I prolaktinot, ama od posledniot pat koga imase podmesruvanje pred transfer sega sama si baram. Dali imate iskustvo so ova? Inace i na dieta sum.

На Kolumna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Metformimot (glukofazhot) e najdobar lek za ovulacija za pacientite so insulinska rezistencija. I pij go nemaj gajle. Jas metformim pijam vekje 3 godini. Do sega piev 2*750, se oslabev mnogu i doktorkata (endokrinologot) mi go namali na 1*750. I eve uste ja pijam.
    Ti zemi go glukofazhot i te molam rezim na ishrana. Dijeta stroga. Mnogu veruvam deka kaj tebe toa e klucot na uspehot. Hormonite da gi sredis. Napravi si rezim na ishrana i nekoji 5 kg minimum namali gi. Znam deka e tesko ama glukofazhot ke ti pomogne.

На Lady Miami, Фенерче, _Vera_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    2.067
    Fala, inace hormonite mi se po kniga. Se mi e ok . A na dieta sum veke tri nedeli

На Фенерче му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    737
    So sreka i cekame iskustvo od tamu i akp sakas da spodelis nacin na kontakt od tamu

На Rtulka, Radost i ocaj и pineapple89 им се допаѓа ова.
  7. pineapple89

pineapple89 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    400
    Na linkot podolu popolnuvas informacii I te kontaktiraat za eden den. Vo nivnata klinika e PGT testiranjeto I imaat 3 tipa na testiranje. Ti prakaat I cenovnik kaj shto mozes da si vidis konkretno kolku bi te cinela cela procedura. Razgledav I drugi kliniki no se odluciv za ovaa bidejki dve moi prijatelki shto preku 10godini se trudat za dete imaa uspesen transfer od prva. Ednata ceka bliznacinja drugata e vo iscekuvanje na zensko. Ke ti pobarat rezultati prvo od se, pa potoa ako nesto dr mislat deka treba da se ispita ke ti kazat. Celata pocedura so stimulacii, punkcija, testiranje, transfer etc e okolu 5000eu. Podolu e linkot, slobodno kontaktiraj gi ako nisto drugo za edno mislenje. Se e besplatno duri stasas tamu. Pozdrav.

https://europeivf.com/en/contact/

На Штркче и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  8. pineapple89

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    400
    Na linkot podolu popolnuvas informacii I te kontaktiraat za eden den. Vo nivnata klinika e PGT testiranjeto I imaat 3 tipa na testiranje. Ti prakaat I cenovnik kaj shto mozes da si vidis konkretno kolku bi te cinela cela procedura. Razgledav I drugi kliniki no se odluciv za ovaa bidejki dve moi prijatelki shto preku 10godini se trudat za dete imaa uspesen transfer od prva. Ednata ceka bliznacinja drugata e vo iscekuvanje na zensko. Ke ti pobarat rezultati prvo od se, pa potoa ako nesto dr mislat deka treba da se ispita ke ti kazat. Celata pocedura so stimulacii, punkcija, testiranje, transfer etc e okolu 5000eu. Podolu e linkot, slobodno kontaktiraj gi ako nisto drugo za edno mislenje. Se e besplatno duri stasas tamu. Pozdrav.

https://europeivf.com/en/contact/

На Megimeow му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    super shto ima vakvi pretstavnista, imajki predvid deka drzavata dava samo tri vauceri, sistina ne se normalni so ceni, bar postoi opcija za isti pari podobri uslovi da se ima i povisok standart na istite, kako i ponovi aparaturi.

На Rtulka, Blondie715, Dijana DM и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. pineapple89

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    400
    Da go znaev ovA porano, nikogas ne bi ni pocnala vo Sistina.. ama taka trebalo :)
    Imam uste 3 zamrznati blastocisti, ama mi e strav da pravam transfer tuka zatoa shto misetot bese poradi hromozomski abnormalnosti i 10 dena me cistea so provokacii I na kraj kiretaza. Mislam deka nemam sila poveke da pominam niz uste eden neuspesen transfer a uste poveke spontan… pa nekako po soremno se osekam ako napravam PGT.

На Rtulka и Blondie715 им се допаѓа ова.
  11. SweetAngel86

SweetAngel86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    24
    Zdravo na site, imam edno prasanje poso prv pat mi e podnesov dokumenti za ivf, brzo mi vratija odgovor , no mi baraat uste edna inseminacija, a pred da gi podnesam se javiv mi rekoa 3 se dovolni.
    Imam 37 godini navistina ne mi e jasno zosto baraat uste edna koga gledaat deka imam tri neuspesni. Druga rabota ke istecat i drugite dokumenti sto traat 6 meseci, navistina covek samo da se nervira.Pozdrav na site

12. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Zdravo, i jas piev sega mikroginon, i vcera cel den imav oskudno samo na brisenje kako da nemam ciklu, no denes dobiv i mnogu me bolat jajnicive i epten mi e obilno. ( i ogromni partali ispopagaa) se izvinuvam na opisov.

На Mina888 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Megimeow

Megimeow Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    737
    Fala mnogu

На pineapple89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Devojki 2 den od ciklus tah mi e 2.8. Kolku treba da e idealno za zabremenuvanje so ivf? Procitav pogore ama ne mozam sea da najdam

15. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    601
    Ако вашиот случај е идиопатска неплодност, за ваучер бараат 4 инсеминации.

На Lady Miami и SweetAngel86 им се допаѓа ова.
  16. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.334
    Допаѓања:
    2.067
    Max do 2

На Lavica2016 и Blondie715 им се допаѓа ова.
  17. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    Jas sum so insulinska rezistencija otkriena pred 2,5 meseci. Kako ti bese sekerot na gladno i posle2 saati ? Jas pijam inositol i siofor 1x 500. Jas sum slaba cel zivot vezbam, vizam tocak se kacuvam po planini i za mene bese iznenaduvanje ova. Mnogu citav za se ova i e dobro sto moze da se otkrie predvreme i da se prevenira, zosto e eden vid preddijabetna sostojba. Treba kompletno da se napravi promena na zivotniot stil, vo pogled na nacin na ishrana i voveduvanje na fizicka aktivnost. Kolku sto e mozno da gi trgnes jaglehidratite ili da gi vovedes vo denovi koga vezbas. Leb testenini sekeri i blago nikako. Ovosje isto, dozvoleno e bobicasto ovosje, najmalku seker imaat. Drugo se ima mnogu seker. Gledaj dorucekot da ti pocnuva so proteini i zelencuk. Kasa od oves so ovosje ili cia puding so ovosje ton, kako sto do sega sum praktikuvala za mene ne bilo dobro. Skroz pogresno iako neli e zdravo. Oves vo mali kolicini, jaglehidrati jas konsumiram minimum samo denovi koga sum fizicki aktivna. Iskreno super se osekjam. Pisi mi ako nesto dopolniyelno te interesira. I jas sum so hasimoto. So ovaa ishrana go isfrlas glutenot, a endokrinologot mi kaza deka lugjeto so hasimoto se osetlivi na gluten. Toa go osetiv zosto posle jadenje imav bolki vo stomakot. A sega bas se osekjam super i so energija i nemam nikakvi bolki i ne grickam i ne sum gladna nikogas.

Последна измена: 30 јуни 2023
    На _Vera_ и Dijana DM им се допаѓа ова.
  18. Mina888

Mina888 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    314
    Дали додека примате стимулации имате главоболка и дали пиете нешто за главоболка?

19. Штркче

Штркче Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    340
    Како откри дека имаш инсулинска резистенција? И како се испитува тоа?

На pineapple89 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    I mene na 37 god mi pobaraa 4 inseminacii, a znam deka ima slucai i sto minat so pomalku.
    Ako si idiopatski sterilitet, toa e i mene taka mi napravija.
    A vo Svajcarija me odbija skroz za ivf, zosto nemam dijagnoza spored niv, mi rekoa do 40 god ne odobruvale bez dijagnoza

На SweetAngel86 му/ѝ се допаѓа ова.