Idiopatski e , nemame fala Bogu nikakvi problemi, vi blagodaram za odgovorot, toa e ke pravime sto treba
Не губи надеж и јас последната инсеминација ја направив ради реда за ваучерот, па останав бремена. Со среќа.
Zavisi od protokolot. Ako e pocnato od 21 den toa znaci deka ke bide dolg protokol. Punkcijata e tek sledniot ciklus vo 14-15 den
На38 год поднесов за ивф со две инсеминации и се водиме со идеопатски стерилитет и добив ваучер. Незнам кој е критериумот, само знам дека на ехо извештајот имаше коментар од докторот дека препорачува ивф.
Девојки едно прашање. Од вчера почнав со припрема за трансфер со замрзнати на 2 ден од циклус, со Естофрем 2x1 и понатаму имам шема што ќе треба да ја примам. Но овој пат циллусот ми е многу оскуден, денес ми е 3 ден а јас веќе немам менструација. Докторот ме прегледа вчера на ехо, рече дека е се во ред, и виде жолто тело но тоа рече ќе се исчисти со менструацијата. Ме загрижува што ептен оскуден ми е овој циклус, дали е можно да има проблем со трансферот поради тоа. Ендометриумот ми беше во ред за оваа фаза од циклусот. Некој совет, мислење или искуство за ова, да споделите?
Od Srbija. Od Belgrade mi e zemen I e nekoi 90 den. Nasi pari taka nesto . .I mislam deka vo Srbija sekade go ima.
Здраво девојки денес 8 ден од ЕТ Неколку дена со ред долу чувствувам притисок нешто како грчеви како менструални болки во вц одам по 100 пати да не речам на ден , по трансферот Сабајлево само еднаш само на бришење некој исцедок како темно розево кафено нз ни јас какво си реков готово ми пробива Се слушнав со докторот вика немај гајлее покриена си со терапија(кринон ,пролутекс амп,такролимис,естрофем,клексане и аспирин поради митации)не мисли на ништо можеби е на добро а и кринонот знае некогаш да прави така Не брзај за ништо и за тест да си направиш можи и на 12,13 ден ако не можиш да чекаш а знам дека е така Па затоа сакав да прашам дали ома некока друга со вакво искуство
Не верувам да биде проблем, јас сум цел живот со оскуден циклус, а ендометриумот ако нешто не му штима ќе ти појача естрофен. Со среќа
Cestoto mokrenje moze da e dobar znak isto I maliot iscedok . Jas praktikuvam na 10 den beta da proveram. Ako ima nesto pak za dva dena povtoruvam . Ako nema nisto t.e ako e beta 0 prekunuvam terapija . NO SO KONSULTACIJA SO DR. So srekja I cekame pozitiven test ❤️❤️❤️
@Rtulka @Dijana DM Daj boze da e taka ,mislam deka ke cekam do 13 den za beta edinstveno nesto sto me plasi e dolu pritisokot kako da ke mi padni nestoo i zatoa odam mn mn vo wc i sho e najcudno ne po nekoja kapka normalnoo kako cel den da sum trpela , ama eve cel den nemam nis ni na brisenje samo ednash sabajle
Не би требало да има проблем. А хормони не ти рече докторот да провериш сега на 2-3 ден? Кај кој доктор си?