Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Simona ...

Simona ... Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    34
    Zdravo eve denes pravev beta od mojata prva inseminacija ne uspena e ..
    Utre planiram da pratam vo fondot da videme dali ke mi baraat uste inseminacii ..
    Eenas veke prativ dokumenti me vratija pisese inseminacija a nemase naznaceno kolku pa utre ke pratam da vidime sto ke bide .. sakav da prasam tie sto po vtor pat dostavuvaat doplnitelni dokumetni vo fondot odgovr za kolku vreme se dobiva pak li se ceka eden mesec ? Vi blagodaram

2. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103

За се што пиша се согласувам!
    Најмногу ме боли што не е само подачелен член на фамилија, сестра е, крв иста ќе имаме со бебенцето, а не бевме достојни да дознаеме порано дека ќе го имаме во фамилија.
    Тоа е тоа што боли, затоа што се чувствувам како омаловажена дека не заслужувам да знам ништо за нивната процедура (секако ништо не кажуваа, а и ние не прашувавме затоа што сметавме дека прашањата ќе ја нервираат после неуспешната бременост), а особено за позитивниот исход.

Тоа е тоа што боли, но тоа е..

На Viktorijaaa5, BelataMasai, Штркче и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    946
    Здраво соборки мои, ако може и јас да се искажам колку ми е тешко во моментот, воопшто не ми е целта да внесам негатива во групата, но само вие тука може да ме разберете.
    Денес и моето инвитро број 6, заврши неуспешно ;( односно и овој пат не стасавме до трансфер исто како и претходниот пат.
    Пункцијата направена во четвртокот, извадени 2 јајце клетки, и двете јајце клетки се оплодуваат, ние пресреќни, докторот одлучува трансферот да биде на 5 ти ден, вчера веќе спремни да тргнуваме на пат за СК за трансферот, меѓувреме се јавува ембриологот дека едното ембрионче прекинало со развој, ми кажува дека нема да има трансфер, да сме почекале да видат другото како ќе се развива.
    Денес утрово ми се јавува ембриологит да ми каже дека и второто ембрионче престанало со развој и нема да има трансфер. Докторот сакаше да се вуди со нас и појдовме на разговор, ни објасни и препорача повеќе да не се обидуваме и измачуваме, бидејќи веќе станува збор за повеќе стимулации, факт е дека ембрионите немаат потенцијал поради слабиот материјал и ни препорачуваат со дониран материјал јајце клетки и сперма.
    Во моментот не сум во состојба да размислувам за ништо, сакам само што побрзо да го пребродам и овој неуспех.
    Дали воопшто некоја членка успејала да дојде до успех со слаби резерви и слаб спермограм?

На Bebe moe, Viktorijaaa5, Blondie715 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Mila :hug::hug::hug:
    Ti posakuvam poskoro da se oporavis od ovaa i da najdete resenie :hug:

На Фенерче, Rtulka и Mila0000 им се допаѓа ова.
  5. Kris80

Kris80 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    5.248
    Допаѓања:
    88.274
    @babybubu
    Прочитав и право да ти кажам воопшто не ми падна убава постапката од твојата сестра. Дури и два пати прочитав дали сфатив погрешно. Имам сестра и ако со неа не споделам убава и неубава вест навистина не знам со кого друг, како само ја трпело срце, еве не разбирам, навистина.
    Кај вас е поинаку тоа што и двете сте во борба но подобро ако каже е да и “завидуваш” отколку сега да се разочараш во неа. Навистина не знам што да ти кажам освен да се смириш, да се насочиш кон твојата борба и секако љубовта по внуците е нешто најголемо како свое чедо, се надевам дека сестра ти еден ден ќе дознае :hug::hug::hug::hug:

@Mila0000 :hug::hug::hug::hug:

Последна измена: 5 јули 2023
    На Viktorijaaa5, Rtulka, DELFINA81 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Штркче

Штркче Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2022
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    340
    Потполно ти го разбирам гневот… толку многу боли затоа што доаѓа од особа што навистина ти значи. Но, не вреди да си го губиш времето. Чувствата се многу разбирливи, но пушти ги да си одат …. Сега ти однесувај се спрема нејзе како ти мислиш дека ќе ти биле најлесно тебе, нема зошто да го држиш гневот во себе. Не се гледај/слушај често со неа ако така ти е полесно. Прави се што мислиш дека тебе ќе ти помогне да ти биде подобро.
    Ти треба сила во периодот што следи!

На Rtulka и babybubu им се допаѓа ова.
  7. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Kolku se slabi rezervite? Spermogram ne e tolku problem, ke najdat so posebna postapka nekolku spermatozoidi, ali pogolem problem sme nie, zenite.
    Mnogu mi e zal, veruvam ke najdete resenie. Spored mene dobro e da konsultirate i drugi mislenja, posebno vo stranskite kliniki.
    So srekja

На pineapple89, Dijana DM и Mila0000 им се допаѓа ова.
  8. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Ви благодарам друшки, знаев дека овде ќе наидам на разбирање и поддршка, затоа и кажав како се чувствувам!
    Се надевам дека еден ден овие чувства ќе бидат заборавени, и заменети со радосни и убави моменти и емоции.

На Viktorijaaa5, Rtulka, DELFINA81 и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Simona ...

Simona ... Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    34
    Dali ima nekoja so namalen AMH uspesno invitro i kolku jajce kletki se izvadeni se spremam za invitro .. mojot amh e namalen 1.06 mi e mi stvara panika ve molam za iskustva

На Corika му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Bes panika so 0.71 mi izvadija 2 i 2 se oplodija..ic ne se sekiraj ne ti e tolku slabo Amh ima i so ponisko od tvojte i uspesno....
    I 1 da izvadat bitno e dobro da se razviva

На Radost i ocaj и Bejb15 им се допаѓа ова.
  11. BS123451988#*123

BS123451988#*123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    148
    Zdravo Feminki,dali nekoja primala makropen antibiotik ,porado pokaceno crp 23 ka mi go dade maticniot lekar i vo konsultacija so ginekolog,no me intrtesirase dali go piela nekoja trudnica,poradi toa sto sum alergicna ne smeam dr lekovi.Inaku 17nedela sum.so invitro.

12. BS123451988#*123

BS123451988#*123 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    148
    Na penicilin sum alergicna i zatoa samo ovoj smeam.

13. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    a zasto ne ides so ivf na prirodni ciklusi bez stimulacii?

На pineapple89 и Mila0000 им се допаѓа ова.
  14. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    946
    Prethodnoto invitro bev so priroden modificiran, so nekoja bocka i klomifen, bea izvadeni 2 jajce kletki i dvete bea prazni.
    A skros na priroden, bez voopsto da se bockam ne sum bila, nikoj i mi nema predlozeno.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2021
    Пораки:
    1.698
    Допаѓања:
    2.745
    vidi so dr.Ivanovski.

На Martka и Mila0000 им се допаѓа ова.
  16. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.585
    Допаѓања:
    1.353
    Еве јас сум таков случај, имав киретажа во март. Јас планирам да чекам до септември да поминат барем 6 месеци од киретажата. Инаку докторот ми рече миминум три циклуси да поминат.

На Kolumna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.585
    Допаѓања:
    1.353
    Те разбирам и тебе затоа што ја сметаш за блиска, ама ја разбирам и неа. Едноставно секој има право да не сподели и да не каже кога се работи за осетлива тема и тука нема лутење. Еве и јас со никого не зборувам на оваа тема, не затоа што сакам да сокријам од некого конкретно, едноставно немам сила да зборам... Мене исто ми се налути другарка што не сум ѝ кажала дека правев ин витро, јас сметам дека тоа си е мое право, тоа ми е интимно и не сум должна да ја информирам. И мене многу не ми кажале дека се бремени, ги разбирам, не им се лутам, нивна работа.

На Martka и babybubu им се допаѓа ова.
  18. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.585
    Допаѓања:
    1.353
    Сега го прочитав ова. Имам и јас такви во фамилија. Баш ми е жал што те погодува, нека ти биди уште поголем мотив да си се посветиш на себе и на фамилијата што ќе си ја створиш.

На Anyshka и babybubu им се допаѓа ова.
  19. Ved@

Ved@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2021
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    232
    Девојки, до колку е најдобро да биде прогестеронот пред трансфер

20. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.585
    Допаѓања:
    1.353
    Да ве прашам, дали некоја се осеќала подуена или отечена во јајниците од витамините што ги пиеме? Мене денес ми е седми ден од циклус, пред да добијам мислев дека ќе прснам, сега откако ми заврши пак исто, буквално се осеќам како да сум на стимулација со фостимон, јајнициве ми се отечени, а немам инфекција. Утре секако ќе отидам на гинеколог. Ви се случило вака од витамините?