Obavezno da odis na vtoro I treto mislenje. I razgovaraj I so embriolozite. Ne sum protiv doniran material, ama ako moze so tvoj najubavo e . Kaj koj dr si?
Девојки, сакам нешто да прашам ама не знам дали ќе успеам убаво да го изнесам тоа што сакам да го прашам. Дали безрезервно верувате во докторот и воопшто во екипата што ве води во постапката? Некако како одминува времето се повеќе имам чувство дека ги водат инвитро постапките без целосна посветеност, како ако биде супер, ако не така требало да биде. Верувам дека ќе биде онака како Господ сака да биде и дека за секоја од нас има скроено некаков план, ама конкретно акцентот сега го ставам на докторите и целата екипа што не води, се повеќе такво чувство имам. Ако тргнам од тоа дека мојот живот заради оваа борба е целосно ставен на пауза, во секаква смисла, очекувам поголемо внимание од нивна страна. Не очекувам јас ако моето инвитро е неуспешно некој да кубе коса заради тоа, секако дека емоционално само мене ќе ми биде тешко за тој неуспех, ама па очекувам посериозен пристам барем за оние работи што можат да се превенираат. Дали моите размислувања се во погрешна насока, не знам, само имав потреба негде да го изнесам ова.
Потполно си во право. Штом после неуспешно ин витро мораме да се советуваме и прашуваме на форуми, значи дека нешто не штима. Докторот е тој кој што треба да нѐ прати на подетални испитувања после неуспешен трансфер или после спонтан и да биде упорен додека не ја најде причината и чарето. Дали некоја овде добила насоки од докторот после неуспешно инвитро што понатаму? Што да испита? Никоја. Се прашуваме меѓу себе.
Jas smeniv tri doktori, kaj cetvrtiot sum najdolgo ne go menuvam i imam najdobar odnos, ne se zaprasav nitu ednas kako kaj prethodnite tri doktori dali treba da go menuvam. Mnogu si go sakam.
Здраво феминки јас имав неуспешно прво инвитро на 11 Јуни но на 10ден искрварив се јавив кај докторот инсистираше за тест но сите 3 беа негативни. Имав долг циклус обилен околу 10дена. Сега на 13 имам закажано преглед кај него. Но не направив бета на 14ден дали ќе го барате тоа за приложување на втор пат преку фонд во документација?
@Mila0000 драга овде сме да си пружиме подршка и за арно и за лошо. Оваа битка е истоштувачка, особено чувството на пораз и празнина кога ј.к. нема да се оплодат Дониран материјал секако е опција, откако сите други ќе се потрошат. Дали сметаш дека сите опции сте ги пробале? Од она што читам кај тебе е проблем квалитетот на материјалот. Не е важно дали вадиш по 2 ј.к., се додека истите се квалитетни и се оплодуваат и се развиваат. На форумов има примери на членки кои станале мајки од една единствена ј.к. Инсулинска резистенција и огтт дали ти е испитано? Колку години имаш? Фсх и е2 какви се на 3 ден? Дали примаш терапија за подобрување на квалитет? Убикинол треба бар 3 месеци да се пие пред да покаже некаков ефект. Сопругот дали прима некаква терапија? Да смените исхрана, начин на живот? Не мора ништо драстично. Евентуално да закажеш консултација кај друг доктор, може ќе ти понуди поинаков пристап. Да пробаш со сосема друг протокол? Можеби не ти го трефнале протоколот.
Метил фолат, метил Б12, Б комплекс, Цинк, селен, Коензим Q10, Витамин Е, Витамин D, омега 3, Магнезиум, инозитол, Маса итн...
Се освен селен пијам веќе неколку месеци плус микронизирана ДХЕА, јас не сум осетила промена некоја може циклусот да ми е пообилен малку. Во големи дози ги пијам.
Kolku invitra moze i smee da se pravat? Dali nekoj ima takva informacija? Dali ima nekoj sto pravel poveke od 2 invitra?
Devojki, denes 12 den od e.t Imam kafeav iscedok, pecenje dole. Poslednata mens. mi bese na 07.06. Se mislam utre da napravam beta test. Dali nekoja se soocila so ist problem na iscedok i da ima pozitiven rezultat? Ve molam za mislenje