izvini ama progesteron depo ne e nekoja strasna inekcija mene uste pred da mi kaze lekarot za nea sestrata mi napomena bez negova dozvola vika zemi si apcinja a ima i inekcii dokolku ne se plases Plus on e za zastita na plodot ne e opasen vo nikoj slucaj
Skrejnavte na celo izgleda vie !!! KOJ SI PA TI DA KAZES …ti pa koja si taka da se izrazuvas dobro ti e da delis soveti za apcinja koj kako sto i site nie tuka sega pa koja si pa ti i plus ubavo napisala zenata odi na odelenie ne i kazala kupi si bocni se bog da cuva Malku razmisluvajte pred da pisete ccc
Pa sigurno jas nema da I napisam recept ata za da gi zeme I ne napisav da si gi zeme sama I da si gi stave tuku da pojde na oddelenie za ginekologija I da I gi stavat a tamu pred da I stavat prvo ke ja pregledaat pa gi stavaat progesteron depo ova go znam so sigurnost oti sme od ist grad i oti i jas sum bila koga sum krvarela a i ako ne ti e jasno gi davaat progesteron depo uste pred beta hcg
Devojki, fala vi na site na odg. Snosti kasnoto si kupiv vaginaleti, staviv iako krvarev, prvo kafeno, pa vo tekot na nokta krvava urina, utrovo isto. Dr. mi rece da napravam test, sega bev i cekam rezultat iako jas si krvaram kako za mens. 1 den. Nadez nemam voopsto, i sekpgas ama bas sekogas na praznici jas se soocuvam so najlosite vesti.
Ajde citiraj me kade sum prepisala apcinja jas za nekoj? Te molam dadi mi dobar argument i kazi mi kade jas NEKADE na forum sum pisala idi pij go ova apce/ ili zemi go toa inekcija? Te molam citiraj mi go toj post i vednas ke se. izvinam. Svesna si sto zboris ili voopsto ne si? Kako moze da sporeduvas sestra so clenka vo forum? Od kaj znae ona dali treba progesteron depo da zeme? Jas tri dena krvarev vo nejzini denovi i doktorot progesteronot mi go prepisa od koga mi bese beta hcg pozitivna. Kako moze sa se bockas so progesteron bez da znaes dali si voopsto trudna a vo megu vreme pies terapija koja ti ja prepisala doktorot i vo taa terapija imas vaginalni da stavis. Drska i bezobrazna ti licim da, posto ovde mestoto na doktorot so prepisuvanja na terapija nema pravo nikoj da go zeme. Clenkata e vo tezok momenr, jas mnogu dobro znam kako se custvuva, i ona nema ni mozok sega da rasmisli dali da zema progesteron depo ili ne. Ke ide ke prima bez dozvola na doktor i posle sto? Ajde be ne se zaebavajte. Drzete go mestoto ve molam. Ne sme ovde da prepisuvame progesteroni.
Abe krvarenjeto e dobra rabota. Jas crveno krvarev i imav pozitiven test. Ne se plasi. Stiskam palci za tebe. ♥️
Jas kazav I pak ke kazam da si pojde na oddelenieto za ginekologija ke i dadat progesteron depo toa so sigurnost go znam oti ke i dadat no nikade ne rekov da ode i sama da si kupi i da se bocne sama i koj ti kazuva oti ne davaat pred pozitivna beta progesteron depo davaat na mene mi dadea po et progesteron depo i isterav cela bremenost do kraj
Jas pravev dva pati na gak I voopsto ne e strasno prviot pat lezev 2,3 dena oti mi pravea laparoskopija I histeroskopija na gak a vtoriot pat otidov sabajleto porucokta me pustija doma isto na gak a inace I dvata pati bese so celosna anestezija
Jas vo septemvri pravev vo Cair, dva dena vo bolnica lezev, so celosna anestezija se pravi. Posle nekolku dena doma odmarav, relativno brzo se oporavuvas, ne bese nisto strasno.
Ne deka sakam da ti dadam nadez, no za krvarenjeto jas sum ti ziv primer, krvarev tolkuu obilno sto bev sigurna deka nema da imam pozitivna beta no ispadna sosema drugo, vlegov vo 13 nedela i do sega dobro mi odi za ponatamu nikoj ne znae, ajdee pisi koga ke gi zemes rezz cekame i navivame za visoka beta.
Za zal jac tecam kako reka, bremenost nema, a kako so moze da vidam ne znam dali i voopsto e imalo implementacija :/ Posle kolku vreme moze da se podnesat pak dok.za ivf?
Samo preku beta hcg se gleda. Maalku da bese pokaceno, ke ti pokazese deka imalo implantacija. Ama spored ovoj rezultat nema. Te molam.sleden transfer sledi go progesteronot po cesto, ispitaj tsh pred transfer i prolaktin. I nikako nemoj da se razocaras. Ke ima uspeh ke vidis. Ps. Eve zasto ne trebalo depo da primas. Te molam samo konsultacija so tvojot doktor za terapija.
Здраво. Сакам да прашам како да дојдам до ендокринологија во Клиника или 8ми септември? Термини ни за лек