Kaj Tolovski sakav da zakažam HSG, od kaj Kokoromanovska bev ispratena da go prašam za ispituvanjeto bidejki sum alergična na penicilin i mi kaža deka može da ima reakcija na kontrastot, Tolovski odbi da mi pravi. Sega čare?
За клиника - нека ти даде матичниот доктор приоритетен упат. Имаат посебна ординација (соба) за приоритетните.
Nitu tamu ne sakaat bez test za alergija na kontrastno sredstvo. Duplo poskapo, baška plus 7000 testot, ama toa ti e
Devojki zdravo, Sto misliye za terapijava so nisko amh sum,m. Gonal 450, meriofet 150 i cetrotide. Ako nekoj ja imal da mi pise . Blagodaram
И јас сум алергична на Пеницилин и ХСГ правев кај Толовски пред неколку години. Незнам зошто те одбил
Zdravo zeni borci moeto vtoro ivf zavrsi neuspesno. Na 23 06 bese transferot I pusta misla na 04.07 napraviv beta ispadna 99 I jas super srekna mi olesna. Na 05. 07 stavam sabajleto prvo kafeno do porucekta crveno I se zamina vo bestraga denes beta 0.7 jbg. Vise srece drugi put sobirame sili za Novi borbi
Девојки , упат за Институт за јавно здравје , од каде земате? Треба да правиме Инфективен скрининг ,со мм. Матичната докторка ме упати на инфектолог ,па тој да ми издади упат .
Јас правев во Систина, алергична на пеницилин со пеницилински шок. Нит ми спомнале вкрстена реакција нит имав нешто проблем. Толовски може те одбиле зашто реално не се клиника да исхендлаат потенцијална реакција ама во Систина немаш гајле. Е сега поскапо е, јбг.
Odamna bese mila imam veke zaboraveno znam samo oti estroferm primav a dali pred histero ili posle ne se sekavam veke oti ima pominato 6,7 god