Не се секирај таман е утре денот за пункција. Ајде малку позитивни мисли позитивна енергија на јајце клетката дај и да ти врати со убаво❤️❤️❤️❤️❤️ Верувам дека нема да има потреба од странство
Jas ovaa god napolniv 37... ako sakas ke ti pratam vo poraka kako e cenovnikot po godini... Ovde za termini ne se ceka,fala Bogu,a vo klinika ima edna sestra koja zbori srpski duri minatata godina bese so mene na punkcijata znam koga se razbudiv so maz mi sedea i mu objasnuvase kako odi procedurata ponatamu... doktorot posle transfer mi zapisa i nejni broj za ako nedaj Boze prekrvaram odma da se javam na nejze ( vo panika se zaborava Germanskiot) taka mi rece togas.... Isto taka ona mi se javi sledniot den da mi kaze kolku se fatile posle punkcijata
Ne sum na 300 zosto si odam po lekari i ne mi se isplakja visoka franshiza. Concordia bev pred 4 godini, ali nema vrska vo koja kompanija si, site se isti, tvojot ginekolog ili maticen lekar se ke ti objasni. Jas bev vo tek so procedurite vo Swiss pred 4 godini, moze ima nekoi izmeni sega, da ne tresam od rakav ceni, ne sum prasala od togas niti sum bila tuka po klinikite. Ziveam vo Dietikon, Zurich, ako vi znaci nesto da pomognam Od 2019 godina sum kaj Mitko Ivanovski vo Sistina i poveke sum vo tek so procedurite vo MKD otkolku vo Swiss, ali ako mozam da vi pomognam, welcome
Jas mila sama ne mozev da se spravam i si odev na sesii na psihijatar (ne na psiholog) imam mnogu dobro iskustvo. Povremeno i sega si posetuvam po potreba, sega ne primam nikakva terapija, samo razgovor. Jas sum drug covek i mnogu popozitiven i se nauciv sama da se spravuvam sega so ovie predizvici. Preporaka e da ne se zatvaras doma sama i da istrazuvas na net (koj go moze toa), poveke druzenje, socijalni vestini novi (knigi, aerobik, fitnes, planinarenje) pocesto na vikendi (koj kolku moze da si dozvoli). Najbitna e poddrskata od najbliskite, tie najveke ke ti pomognat. I normalno kolku mozes podobro e da ja prifatime realnosta, bez da se otkazuvame od celta.
Исто и јас, работата ми помогна да заборавам побрзо на абортусот, ама кога одев на прегледи и стимулации притисок качив од нервоза. Затоа нареден пат одмор, а после трансфер боледување. Отказ во крајна линија. Кога ќе ми текне дека 10 години се борев за таа работа и за тоа решение, па затоа сега сум на ова дереџе 38 години и тек сега почнувам да правам нешто на тема деца и раѓање...
LH е ниско ама тоа треба да е ниско од Цетротидот, вештачки го држи ниско LH за да спречи предвремена овулација, иначе на скроз природен циклус LH оди и до 80 нели и предизвикува овулација. Естрадиол не е лош веројатно. Штом 30 или 31 ден ти е циклусот, може да имаш овулација околу 15-16 ден.
Нема шанси со овие резултати да ти пукнал фолекул. Лх е низок, а како што ме служи памтење овулација се случува 24-36 саати после лх surge што кај тебе не се ни случил пред да примиш стоп. Покриена си со стоп сега, не паничи, тука е јајце клетката и ќе ти донесе убаво бебенце
Не, може и помалце да е, тоа е индивидуално. Ама да укажува на зрелост на јк е2 на ден на стоп треба да е над 130.
Od taa pricina neli se dava dekapeptil ili cetrotide inekcija da ne pune jk. a stopot da ja doziee. Mene mi e klimavo utre ke vidime.
Сабајлето кога бев на ехо фоликулот беше тука, ми земаа и крв во исто време, ЛХ беше 90. Утредента сабајле кога отидов пак на ехо, фоликулот веќе беше пукнат.
Ne isprevenira dr. So nisto . Jas pa si osekjam. Mislam sinkokja deka pukna. Hahah bas ke vi kazam. Sto e tuka e . Ako bidne ok ako ne stranstvo se Faka. Iskreno I nemozam da si prostam so do sega ne otidov nadvor. Inace samo sto napraviv test za ovulacija dve crti si se nacrtaa vo sekunda. Upm