LH 7.26 I E2 127.76 Ako ne se lazam Lh treba da e nad 8 do 10 a E2 cc 200 sto kaj mene ocigledno vcera e postignato. Go zboram ova bdejki sinokja imav takvo peckanje sto denes sekako go nemam.
Што мислите за естрадиол 20 на шести ден од циклус? Не примам никакви хормони. Онака рандом го проверив и многу се разочарав
A sto ti tekna bas na 6ti den? Proveri si tamu pred ovulacija, ke vidis na sto si Site meseci ne ni se so ovulacija, mnogu normalno, ne se razocaruvaj, proveri pokasno za 5, 6 dena
Затоа што минатиов месец на трети ден Е2 ми беше 40, а на 14 ден (на 13 не можев да проверам) беше 53. А прогестерон на 21 ден ми беше 8.48. Испаѓа дека сум имала овулација, а хормоните баш на овулација ми се многу ниски... Крај не можам да фатам веќе. Лани и јас на овулација имав естрадиол 200, LH 80. Оваа година како да сум во менопауза...
Сакав да видам како расте, претпоставив дека на трети ден е некаде околу 40, па ај викам ќе проверам покасно неколку дена, кога тоа 20...
Dobra jk, vodecka vo mesecot koja ima nadez da odi vo embrion e so estradiol nad 120 minimum. Se sto e ponisko, ne e dobar mesecot, niti jk. Tuka treba i ehoto da si kaze plus.... Ne znam kolku godini imas, jas imam 40 godini, jas dobra ovulacija max da imam 3 do 4 meseci godisno i zatoa treba da se lovi i znam deka e dosadno i stresno..... Za menopauza proveri si cel hormonalen status, vaka od estradiolot toa ne e glaven indikator...... Jas imav takva panika pred nekoj mesec, pa ispadna deka se e okey i aber nemam od menopauza....
Имам 38 години. Тоа ме буни, сите хормони ми се одлични на трети ден од циклус. AMH ми е 2.8. Прогестеронот на 21 ден ми е околу 8 секогаш, што значи дека сум имала овулација, е сега колку е квалитетна јајце клетката не знам.
Mora i na eho da te sledat. Se gleda dali ima vodecki folikul i kolku e po dimenzija i izgled....vo princip 2 pati da te vidi i vo procenka zaedno so hormonite se gleda dali mesecot e dobar za transfer ili punkcija.... Endometriumot e isto biten.....
Здраво. Сакам да испитам кариотип. Ако некој знае кога отприлика ги пуштаат термините? Ми кажаа дека многу тешко се доаѓа до термин
Јас кога чекав термин секој ден следев на мој термин и едвај после 3 месеци дојдов до термин затоа што многу бргу ги зафаќаат термините и терминот ми беше за после 1 или 2 месеци и резултат после 2 месеци во принцип ми требаше пола година за да дојдам до тој резулатат ти следи си секој ден на мој термин обично при крајот на месецот пуштаат и кога ке начекаш ѕвони одма на матичен и на твој и на сопругот и веднаш зафаќај не оставај за после термините веднаш ги снемува
Јас имам такви на мм братучед 6 години се бореа со неплодност, сега од други дознавам дека ќе се породи кај и да е, ниту да кажат, ништо, јас од форумов дознавам што треба да испитуваме, многу ми падна криво кога дознав и те разбирам како ти е.
Мене од витамините многу желудник ме боли, незнам што да правам, 3-4 дена по ред ме болеше, пијам олигогал, Елова, метил б12, маса, коензим Q10, фолна, инозитол. Кога почнав со инозитол и метил б12 почна да ме боли, вчера не се напив од нив да пробам баш и не ме болеше, а треба и други да земам, сакам и дхеа. И дали е ист тој во Зегин зошто прочитав само по нет или овие што вежбаат кај што купувале, во Зегин ми кажаа има ама незнам дали е исто.