За DHEA не знам искрено, јас само слушнав дека помогнало баш тоа. Мене па мислам дека ми е од Maca тоа чувство што го имав како да сум со стимулации со отечени јајници и ги прекинав и сега ми е подобро. Плус прочитав дека Maca бил естроген блокатор кај мажите и дека го спуштал естрадиолот, а го качувал тестостеронот. Многу контрадикторни работи пишува, така да ќе редуцирам нешто од витамините и ќе видиме како ќе биде. А да чукнам во дрво имам јак желудник, можам кондура да изедам и нема да ме боли
Kaj mene vednas pocna procesot,samo sto jas ne bev so zamrznati,posle zafatot piev ciklo proginova i koga dobiv ciklus vednas pocnavme so stimulaciite
Матичен гинеколог дава упат за ГАК. Јас бев на 7 април, еве уште не ми дале резултат, ама бев пред еден месец отприлика ми кажаа дека сѐ е во ред само се чека да го напишат извештајот.
Колку се плаќа? И мора ли да се направи кариотип? Јас одвај дочекав за хсг чекам циклус па да закажам, па сега уште ова, ќе збудалам веќе, неможам да ги комплетирам документите потребни за ин-витро, дали може да ги комплетирам документите да ги однесам во фондот па додека чекам да направам кариотип, генетски мутации итн?
Па и јас имам јак желудник, ама не сум пиела никакви витамини, мене и стомакот ми е подуван како трудна да сум хаха, а даска стомак имав. А после оброк ли ги пиеш? Јас прво едни сабајле, други накај 11-12 да не ги пијам сите наеднаш.
Можеш така да, секако прво собери документи за ваучер за во фонд, па додека чекаш бркај ги другите работи. Кариотип државно е 700 денари, а ако немаш осигурување 6000. Инаку кариотип не мора да се направи, ама ако имаш спонтан или повеќе спонтани, тргни го и тоа гајле. Јас имав еден па одма после киретажата отидов за кариотип. Генетски мутации за тромбофилија нема потреба да ги чекаш, ќе си отидеш во Авицена за 2900 ќе добиеш резултати следниот ден. Да не биде дека ги рекламирам, ама мислам дека не е прескапо, а заштедуваш време барем на тоа. И одма знаеш на што си, на крај краева гинекологот ќе ти препише клексани ако немаш време за на трансфузиолог.
Јас на гладно сабајле тие што се апчиња и капсули, а тие со рибино масло (омега 3) ги пијам со оброк.
Фала ти многу, и уште нешто. Мм правеше спермограм Април на клиника, сега втор приватно треба, нели бараат од 2 различни институции, ама од Април се поминати 3 месеци, а нели треба разлика од 1 месец и сега ако направи приватно тој од Април нема ли да му важи?
Ако ти направиле скречинг (обично се прави тоа со хистероскопија) и ако се е во ред од хистероскопијата (да нема воспаление) тогаш се препорачува што поскоро да се почне со наредна процедура. Јас бидејќи немам замрзнати ќе почнам од почеток со процедура (стимулации …). Но, ти бидејќи имаш замрзнати мислам дека ќе можеш одма нареден или по нареден циклус со трансфер, но најдобро тоа докторот ќе ти каже. Јас после хистероскопија пиев циклопригинова 21 ден и откако ги завршив ми дојде после 3-4 дена (32 ден од циклус). Со вежбање почнав после 3 недели.
Меѓу спермограмите треба да биде поминат минимум еден месец, не максимум. Битно е да има разлика од минимум еден месец. Кај тебе се поминати веќе 3 месеци, така што нема да е проблем.
Jas pravev minatata nedela vo Sistina. 12000 plativ vkupno za mene I soprugot. Rezultati za 7-10 rabotni dena. Ama toa e cenata ako si veke kaj niv so procedura za ivf, ako ne si pacient tamu e druga cena. Dobro e da napravis pred ivf za da doktorot ima nekoja perspektiva za embrionite.
Фала ти, значи сега може да направи приватно? Баш и гинекологот така ми кажа треба минимум месец и дека ќе ми важел тој од пред 3 месеци.
Ич не им верувам. Ивф е голем бизнис, а докторине одработуваат за бизнисмени. За сите имам што да кажам. Имам вкупно направено 5 неуспешни ин витра и секогаш по неуспехот сама сум барала што да направам, на какви испитувања да отидам, ниеден доктор не ми рекол Дана оди испитај ова, она, сите се фаќале за годините и не биле сапортив. А годините ми пројдоа во Систина, Ремедика и Плодност во Битола. Сега патот го фатив во Фиви, Грција и се надевам на поголем професионализам и успех. Поздрав
Кога замрзнувавте ембриони како ви ги замрзнаа ? Во Newborn имам 6 ембриони и вчера ни кажаа дека се замрзнати 2 по 2. Што значело дека наместо 6 обиди, имаме 3. ММ сам беше за да плати и ембриологот така му кажал, рекле докторот ќе ви објасни кога ќе дојде време. Ептен ми е на мисла, си рачунав дека имам 6 обиди ( 26 год имам и прво ИВФ) затоа што не планираме да враќаме 2 во исто време. Како беше кај вас? Ако ги одмрзнеме и двете дали ќе може да го замрзнеме другото пак? Фала ви за секоја информација
Zdravo, mene mi gi dadoa ovie broevi da vrtam (ovie za Prilep se): 048 427 344, 048 428 942, 071 372 020. Dobiv na posledniot posle nekolku dena zvonenje.
Jas imam zamzneto i koga trebase da pravam transfer se desi da moram zaradi zab antibiotik i se javiv vo klinika da prasam dali ke e problem i bidejki bese go otkazavme transferot...togas doktorot mi rece dobro sto sum se javila za da otkazame transfer bidejki toj den ako go odmznale posle nemozat pak da go zamznat i ke propadnal samo taka embrionot....po toa svativ deka ne gi zamznuvat poftorno...