Zdravo pocnav da pijam od vitamini q10 maca metalizirana folna d vitamin b kompleks i cink od vreme na vreme me boli desniot jajnik mozno e od vitaminite? Vashe iskustvo
Тоа се договара со докторот пред да се замрзнат, зависно од проценка дали по два ќе враќаат или еден. Одмрзни па замрзни не ти препорачувам! Шансите за имплантација со две е поголема, така да не се оптеретувај, имаш и за 2 деца ембриони
I jas go delam istoto mislenje so tebe pred tretoto ivf koe zavrsi fala bogu uspesno site ispituvanja gi pravev na svoja raka sama i so se ispitano bukvalno se otidov kaj dr Vladimir trajkovski da pravime ivf i zavrsi uspesno sega imam kerka 4 god
фала ви многу на сите не знам зошто воопшто никој не ме праша што како, а со докторот претходно имаме зборено дека нема да се враќаат два. на следен преглед ќе видам што ќе кажат, може има некоја причина... Сепак фала ви, се надевам нема ни да ми требаат сите
Corika se vraca kuci Samo sto zavrsiv vo klinika ovoj pat ke odime od 2 den so terapija...sea cekam ciklus i pocnuvam... pa dragi zenicki ke si se.druzame
Vi blagodaram na site za podrskata i za sekoj sovet ❤️ Kiritazata zavrsi uspesna ,na pregled sum vo petok ,a ponedlnik ke znaeme od sto bebto zastanlo .. najverojatno e od trombofilijata ke ve izvestam Sosrejka i na site pozitiva ponatamu ❤️❤️
Se bockashe kleksani? Kaj koj doktor si? Ti posakuvam hrabrost I sila za sledniot pat I bebe vo pregratka
Правена хистеролапароскопија и останав природно бремена, но имав спонтан во 6 недела. Прво инф долг протокол 5 ј.к. оплодени 3 ј.к. на крај остана 1 ј.к. вратена, тест негативен. Нареден месец на природен циклус 1 ј.к. неоплодена. Сега второ инф со краток протокол 5 ј.к. сите празни нема оплодување, разочарување огромно. Докторот предлага повторно да се проба на природен циклус 1 до 2 пати и после донорски ј.к. Што би била причина за празни ј.к, што понатаму, искуства ваши. Последна опција би ми била донор. Имам 44г. АМХ- 1,42, сите резултати се ок. Совет
Primase li za trombofilija kleksani i aspirin prasuvam oti i jas imam trombofilija i primav fraksiparin od 3 den od ciklusot pred ivf i isterav bremenost do kraj ddimeri na pocetokot na bremenosta merev na 2 nedeli posle 1 mesecno
Zenski, kazete mi dali zadolzitelno baraat spermokultura od fond? Kaj mene site brisevi se uredni, a kaj mm izleze Escherichia coli..Na spermogram nema leukociti vo primerokot..Bas me zacudi od kade ova sega. Koga kaj mene e se vo red. Vo dok na stranata na fond ne pisuva zadolzitelno spermolultura..Sekako ke treba da prima antibiotik, no ne mi se ceka za nov rezultat. Se mislam dali da gi pratam vaka dokumentite bez spermokultura. Nekoj so vakvo iskustvo?
Ne ti treba za vaucer spermokultura, samo spermogrami, kako sto pisuva vo formularite, taka dostavuvaj
samo aspirin zazal didimerite bea super od samiot pocetok na bremenosta 2 pati gi ispitav prvio pat bea 460 pred 15 dena bea 300 dokotorot kaza super se ke gi sledime ,a cleksan ne mi dade sto znaci golem propust i greska (pa ajde ke vidime do ponedelnik sto ke kaze naodot od bebceto)
Ne duso za zal ne a sum trebala ,ostavivme samo na aspirin i na sledenje didimeri bas pregi doktorkata sto me cistese kaza didimerite ne sekogas pokazuvaat ama aj za sleden pat znaeme a i plus ke cekame ponedelnik da videme sto ke kazat od skopje od bebceto inache sum vo stip Organdziski
Девојки денес бев кај матичната да ги комплетирам сите документи за во фонд. Меѓутоа докторката не можеше електронски да ме пријави бидејки страната на фондот не била во ред уште од пред неколку месеци. Ми кажа да сум одела и да ги поднесам документите, а она накнадно кога ќе била страната добра ќе ме пријавела. Што доколку страната не биде во функција, дали тоа значи дека и покрај моите поднесени документи во Фонд они нема да ми ги прегледаат документите дури не бидам пријавена електронски? Прв пат ќе поднесувам и малку сум изгубена.