Здраво девојки. Вчера ми беше пункција, извадени 10 јк. Денес ми се јавија и ми кажаа дека 9 од нив биле зрели и оплодени од кои 2 веќе почнале да се делат, а за останатите 7 ми кажаа дека ќе почекаат до утре да видат дали ќе почнат да се делат. Дали имала некоја вакво искуство, дел од оплодените јајце клетки да почнат покасно со делбата? Ептен ми остана цел ден во мисла тоа
Podnesi si gi vo fondot direktno i ne mu ja misli, mene kaj maticnata samo me zavedoa i si gi odnesov direktno u fond
Dali imas ispitano mutacii za trombofilija? Ako imas mutacii, ne rizikuvaj bez kleksan, duri i po 2 kleksani se ordinira i pri normalni d dimeri, zavisno od pacient do pacient. Mnogu klucna uloga igraat za pravilen razvoj na plodot Konsultiraj se so transfuziolog za ovie raboti, ne so ginekologot.
Jas imam 30 godini, pa od 7 folikuli vo dva navrati pet bea prazni. Ima clenki i so visok i so nizok amh pa prazni/polni ne e ni do toa. Valjda losa reakcija na terapija, nemam drugo objasnuvanje. Ne sekogas ubav E2 rezultira so polni folkiluli
Вика лош квалитет на ј.к. Како да се подобри квалитетот и дали вредноста на АМХ значи подобар квалитет. Е2 пред пункција 800 сите ј.к. празни
los kvalitet na jk e koga kje ja izvadat i taa kje se raspagja/degenerira/nema da se oplodi i slicno. Vie nemavte jk za da moze da se kaze nejziniot kvalitet.
Mene denes doktorot mi rece da ne si pravam stres so Amh bidejki nempze da se digne vrednostite... jas imam samo uste edno zamrzneto i bas od strah ne odam na krio nego sakav pak od pocetok da izvadime uste nekoja j.k. pa zatoa ke odam so dolg protokol sosema druga terapija od prvata so nadez deka ke ima poveke j.k. lani bea 2 samo i 2te se oplodija,no inf mi zavrsi vo 5 nedela so biohemiska... inace vitaminska podrska jas ne ni prestanav posle biohemiskata celo vreme si pijam. denes mi ispita koja mi e vrednosta na B i D vo krvta da znaeme bidejki ne saka da se predoziram od vitamine... isto taka kaza deka dokolku B e namalena ke mi sibne inekcija...
Амх ја покажува оваријалната резерва и не е индикатор за квалитетот на ј.к. Нема тест за квалитет на ј.к. Тестот е дали ќе се оплодат. Суплементи има, ама колку помагаат кај пациентки кои се 40+ е друга работа. Убикинол канека, мелатонин, дхеа (прво провери колку ти е количина), селен, цинк, омега, витамин Д (исто прво провери количина). Има и други, наназад низ страните можеш да пребараш, има доста постови за оваа тема. Не шкоди да се проба. Дали сите стимулации ти биле со истите лекови? Може не реагираш добро на нив.
Здраво девојки. Вчера ми беше пункција, извадени 10 јк. Денес ми се јавија и ми кажаа дека 9 од нив биле зрели и оплодени од кои 2 веќе почнале да се делат, а за останатите 7 ми кажаа дека ќе почекаат до утре да видат дали ќе почнат да се делат. Дали имала некоја вакво искуство, дел од оплодените јајце клетки да почнат покасно со делбата? Ептен ми остана цел ден во мисла тоа
Девојки, прашањево за тие што имале успешна имплантација, од кој ден на трансфер на 5 дневни ембриони почнавте да имате симптоми и кои? Знам дека се е инвидуално ама ме интересира ваши искуства.
Moze gresam, ama ivf si bara malku drug oset i tehnika. Ako e so protokol goolem oset I posvetenost kako da se doziraat hormonite da povekje jk se izvadat vo zrela forma, dobro temperana stop inekcija I pravilno punktiranje. Ako e na priroden ciklus dobro sledenje. Pred dva meseca edno po drugo vo edna klinika na priroden ciklus pravev punkcija . Dr. Se prazno izvadi. Prviopt pat mu pukna folikulot I pinktirase ne zrel folikul. Vtoriot pat imav po kniga LH I E2 I bockase 2 pati vo edna.jk. I pak prazno. Covekot ne go biva ocigledno za priroden ciklus. Na protokoli nemozam da kazam mu nemam dadeno doverba no mislenje od klukanje hormoni nesto ke izvadi. Taka da ivf dr ne e samo ljubznot I recitost. Ivf dr bara golem oset. Iskreno covekot me isfustrira posle dve punkcii so prazni jk. Ne deka ne se slucuva no edno po drugo na dobri e2 I lh prazni jk ne e do godinite veke do umesnota na dr. Kvalitetot na jk I pomatamu sto I kako e veke drugo nivo koe sekako ne zavisi od dr. Ima I embriolozi vo prikaskata, pa nasata vozdrast itn itn