Од суплементи ги пијам веќе овие. Хормони во нормала, АМХ 1,42. Прво инф долг протокол извадени 5 ј.к. од оплодени 3 ј.к. остана 1 ј.к. која е вратена. Тест негативен. Второ инф краток протокол друга терапија 5 празни ј.к. Дали и понатаму би се случило повторно празни тоа ме плаши
Дали може да се прави пункција месец за месец на природен циклус без терапија? Колку е штетно да се прави пункција секој месец неколку месеци по ред?
Колку што се сеќавам имам читано негде по форумов дека инхибин б е хормон кој покажува за квалитетот на јајце клетката и се испитува на 3 ден во некоја приватна лабараторија го испитуваа не се сеќавам во која ама се премислив и не го испитав сеа незнам колку би прецизен да може точно да покажи колку се квалитетни јајце клетките.
Mozes I ne e stetno, osven sto e skapo. Ne primas hormoni, ne primas anestezija nisto. Mozes so clomifen no na mene ne mi odgovara clomifenot I sekogas naredniot ciklus mi go.podmestuva.
Да си се цитирам сама, денес се породи, наместо да се радувам мене тешко ми беше, незнам што ми е, цел ден си плачев и отидов на шопинг непланирано да се смирам.
Moram da te iskoregiram no dali vo folikulot ima jajce kletka ili nema doktorot ne moze da znae bez ogled dali e dobar lh i e2, dobrite vrednosti znacat deka moze da ima punkcija vo konkretniot mesec, a od ovarijalnata rezerva osobeno vo veke pozreli godini zavisi dali ke imame jajce kletka ili ne, (ne zavisi od umesnosta na doktorot toa sakam da kazam)
Devojki dali nekoja od vas imala posporo rastenje na folikulite na dolg protokol? Dali doktorive gi oravat standardno na odreden den punkciite ili zavisi individualno od slucja do slucaj?
Jas bev mnogu spora vo prvite denovi. Mi go administrirase dozata na stimulacii (go pokaci), i naglo posle raste estradiolot. Prvata nedela katastrofa odgovoriv na terapijata. Ama ne mora da znaci. Doktorot go ima vo predvid toa i zatoa se napravaat nekolu folikulometrii vo tek na procesot.
Fala ti, pak sum utre na eho, mislata mi e deka od sekogas sum imala kasna ovulacija i mu go kazav toa pa valda ke go zeme vo predvid. Kolkavi treba da bidat folikulite obicno za da se napravi punkcijafa?
moja prijatelka so ovarijalna rezerva 000.2 sekoj mesec na priroden imase jk, zamrzna okolu 4 embrioni. Priroden ciklus i te kako zavisi od umesnost na doktor. Koga e so hormonalna terapija moze da znachi los odgovor na teloto, no prirodnite ciklusi generalno se sposobnost na doktor i lifestyle na pacient. E sea kvalitetot na jk vo prirodni ciklusi e nesto koe ne zavisi od doktorot i za koe mozebi kje treba povekje obidi. Ne sekoj doktor go raboti spontaniot ciklus.
Ne znam da ti kazam fiks dimenzijata, nad 17 se dobri folikuli (pretpostavuvam ne sum sigurna). I jas imam kasna ovulacija ama nema uloga toa. Doktorot sam go procenuva koga e spremno teloto za punkcija. Samo slusaj go nego.
Izvini a od koga se racuna denot za transfer odnosno dali e tridneven ili pet, od denot na punkcija ili nareden den
Blondie ne se soglasuvam so toa deka sansite za implantacija so dva embriona e pogolema. Jas imav tri transfera so dva embriona zatoa shto I mene mi bese po logicno, ako ednoto ne bide moze drugoto ke se fati…ama ne ispadna taka. Duri pravev transferi so po dva nemav uspeh, so konsultacii so poveke doktori od Mk i stranstvo preporacaa eden embrion (zatoa shto taka bile sansite pogolemi)… cetvrtiot tranafer bese so edno embrionce I bese uspesen.
Девојчиња, пишав и вчера ама не добив одговор, а знам дека милион пати е пишувано за тоа ама од што ме фаќа паника ниту пребарувам соодветно. Дали немањето симптоми после трансфер значи и неуспешен трансфер? За првиот пат уште од 3 ден после трансфер имав менструални болки и беше позитивен резултатот до 8ма недела, сега апсолутно ништо...Се поистоветувам со првиот пат и ме фаќа страв дека ништо не биднало.
Да го знае моментот за стоп, еден фоликул е, мора да го погоди точното време. Доколку е2 е низок да вметне 10 ден инекција (стимулација) и слично.