Pa kazav da bidam pojasna i zatoa obrazloziv i zborot mi bese na set muabet deka e edna od najskapite privatni i ne e kako sto kazuvaat tamu
,,Скриени трошоци,, има во сите клиники, односно на тоа мислам кога велам ниеден доктор од ниедна клиника не може во сам старт да ти каже колку ќе те чини, односно која се терапија ќе биде потребна во процесот и нели истата ќе треба да ја купиш, зависи и од протоколот. Но пункцијата и трансверот се фиксни секаде и засега Систина е најскапа ко што знам, а може и грешам колку е во Born?? Цената на терапијата е таа во секоја аптека, освен ако не е од Солун па поевтино или ако докторот ви ја дава на рака па ве краде А за однос на доктори после неуспешно инф сите се арни си знаеме
Daj boze se da e vo red za sto i da e i NIKOGAS da ne odis po toj pat jas si znam za se ali i ke pomine
Jas imav 3in vitra na privatno.Kostase edno okolu 3000/3500najmnogu.A tie sumi od 5000 iljadi e gola voda.Ako racunas pat pa jadenje pa nekoj soping u sk mozda izleglo tolku.Ili ako racunas nekoi plus ispituvanja.Sega 4to ivf mi bese preku fond.Si plativ participacija samo,iako neli ja ukinaa I cetrotide koi bea okolu 200 evra.Drugo nis ne plativ.Bev u new born na konsultacija I ivf na privatno e isto kolku so me kostaa prethodnite.
Kariotipot na gak se ceka mesec dva...ama pa zaso da go plakas tolku. Nie na gak pravevme i dur sobereme se ostanato od dokumenti projde vremeto ne go ni primetivme. A zasto plakas tolku koa lesno se vadi vaucer?
Verojatno se nekoi ispituvanja plus od redovniot protokol za ivf postapka. Inaku cenite gore-dole isti se po site kliniki. Ne moze da ima takva ogromna razlika, sepak stanuva zbor za silna pazarna konkurencija koja ne dozvoluva takvi cenovni egzibicii.
Transferot me cinese 800 evra vo toa sto bese vkluceno prefrluvanje na material od remedika vo newborn se do prvi rezultati iskreno se poskapi od drugite I skreching me cinese 300 evra so anestezija ama pak jas imam mnogu loso iskustvo od remedika taka da alal neka im se parite sto gi dadov vo new born
Сум испуштила два муабети, па да не сум покусо да си пишам. 1. Докторот не е маѓионичар и не може да гарантира успех. Сепак докторите треба да поработат малку на односот кон пациентите за време, а богами посебно после неуспешно ИВФ. Не дека нешто ќе смени, меѓутоа треба барем надеж да ти даде и да те мотивира да одиш напред, дека ова не е 1+1, туку дека некогаш се случуваат работи кои ни медицината не може да ги објасни. Јас лично му замерувам за ова на Лазаревски и никогаш нема да го заборавам неодносот и неговото „тоа е тоа“?! Не очекував да ме теши, ама барем да ми каже, како ќе биде следниот пат, што ќе се смени - да ти даде потстрек. 2. За цените и правење работи на државно/приватно. Јас доста правев работи на приватно, на мое лично убедување. Во систина, ниту еден доктор до сега не ми рекол дека мора да правам приватно или дека подобро е приватно да се прави. Рака на срце, сите ми рекле да одам на државно, да не фрлам џабе пари. Доста често не ми ни наплатиле преглед, ехо или ми наплатиле помалку. Одлуката да правам приватно секогаш била моја затоа што мака ми е да се малтретирам по болниците државни и да чекам по ходници. Тоа што на феминката погоре и кажале да прави нешто на приватно, а можело да се прави и на државно, ми изгледа како ситно профитерство!
Eve licnost sto me razbrala dobro fala ti od srce mene muabetot mi bese deka e poskapa od dr. Privatni new born e poskapa ali alal da mu e ne rekov nisto pogresno i kako nekoi sto me napadnaa i sto pisea neubavo shoping i dr.gluposti koga se ode za takva maka neznam dali ke ti e dojdeno do setanje i kupuvanje fala ti uste ednas na razbiranjeto
Ako vie koga odete za ivf i dr.ispituvanja i pravete shopinzi mene togas ne mi bese do nisto dr.dojdeno mn Pogresno si me svatila i nemoj da pises nesto bezveza sekoj si ja znae makata
Sakav samo da potenciram deka e poskapa klinika od dr.privatni i potencirav i so dr.ispituvanja ne samo ivf i sekoj si ja znae makata i niz sto minuva nemojte ve molam da se pisuva toa sto netreba i izmislici .
Zdravo jas sum nova na forumov. Inaku go imam istiot problem. Napraviv inseminacii i cekam vaucerot od fondot i da pocneme so nasata slatka borba. Inaku jas sum pacientka na d-r Lazarevski. Za covekot mozam da kazam deka prvo e psiholog koj mnogu mi pomogna i mi vlea doverba. Beskrajno mu veruvam i stvarno mi e cudno sto si imala vakvo iskustvo. Moja preporaka e d veruvate vo vasiot doktor zosto nasiot uspeh e i niven uspeh. Vo nieden moment ne se pocustvuva kako sto velite bankomat. Normalno treba da go imam vaucerot za da prodolzime, inaku ke treba da si platime. So sreka na site
И јас имам таков впечаток се додека не ми кажа „тоа е тоа“.. Уште сум кај него, да не се разбереме грешно, ама мора малку да си поработи на односот.