Nema pravila, ne se opteretuvaj so simptomi. Jas nemav ama bas apsolutno nikakov simptom, podocna samo cesto odev vo toalet, drugo nisto, posebno ne prvite 15 dena, nisto
View attachment 856867 Девојки , дали овој спермограм , да го пратам за ваучер. View attachment 856863
Некоја грешка при пишењето Дали да го праќам за ваучер? Од искуство што сте имале , да не ми го вратат?
Devojki iskustva za clexani. Pred ET idam na GAK me upativaat na transfuziologija, oni kje mi dale koga kje sum bila bremena. Odam na transfuziologija ne mi davaat me upatuvaat na GAK.
Ako si so mutacii, vidi kaj maticniot ginekolog ili doktor koj od niv moze, prioriteten upat da ti dadat. Mozes I vo Voena bolnica nemora samo na klinika.
Девојки, денес бев на преглед и ми кажаа дека ќе одиме по долг протикол, треба да почнам да се боцкам со Триптофем. Заборавив да прашам дали треба секој ден на ралична страна да се боцкаат или нема врска? Прв ин витро ќе ми биде. Ако некоја има искуство нема ми пише
Нема правило, ама јас обично гледам да се боцкам секој ден на различна страна. Така помалце боли и ќе се неутрализира стварднување на местото.
И мм е со оваа дијагноза, денес правеше втор исто, се изнервирав, пиеше Профертил џабе, и мене ме интересира дали да го праќам, нека каже некој што знае. И доле пак пишува спермокултура и уринокултура да направи, правеше пред 2 месеци, не му најдоа бактерии.
И мм во понеделник ќе прави спермокултура. Нели се добри профертил? Кои други витамини се добри Имприл ги читав? Мм не е принципиелен , пуши цигари , е од тоа тешко да се откажи. И јас се нервирам и зборам ... Во систина 4 000 ден спермограмот, не е нормално со цениве. Маж ти каде прави спермограм?
Сега за сега само во систина. Инаку има правено ва Авицена ,поликлика Букурешт Систина. сега ми треба за ваучер за второ дете и само еден спермограм ..по се изгледа ќе прави повторно
И мм многу пуши, му зборам, џабе, барем да намалеше додека пиеше Профертил, и првиот пат истава дијагноза на хистологија на клиника правеше и му пишуваше да направи спермограм и уринокултура, направи пред 2 месеци и не му најдоа бактерии, денес правеше во Генеа поради ваучерот нели бараат 2 спермограми од различни институции и иста дијагноза, пак му пишуваше спермокултура и уринокултура, во фондот читам не барале спермокултура, денес вртев не ми креваа и успат им отидов, ми дадоа обрасци преку прозор цццц.
Za nareden pat napravi obavezno napravi test za trombofilija, hemostaza, d dimeri I crp, tiroidni antitela I tiroidni hormoni isto taka...nema otkazuvanje I jas imav dve neuspesni posle toa gi napraviv ovie ispituvanja I ke zaboravev go smeniv I doktorot I uspeav