Sakam da kazam sekoj za sekoj e razlicen i sekoj kaj eden doktor ima i loso i pozitivno mislenje i iskustvo,zatoa kade samite se osekate i gledate ima podobruvanje vo bilo sto i da e samo so pozitivno ,jas mn.se napativ / vi POSAKUVAM NA SITE VO OVAA RABOTA USPESNOST OD SRCE ❤❤❤
@Kikuskikus мила никој не те разбра погрешно, сите сме во оваа каша и сите сме тука за подршка, совет постовите ти беа испомешани, најверојатно си преразочарана па.... Како и да е се разбравме многумина од тука имаме видено, искусено, доживеано свашта можам да ти кажам дека не си единствена и сама
Zenski denes gi podnesovme dokumentite epten sum srekna konecno gi sobravme od prilika za kolku vreme znaevte dali vi e odobren vaucerot i oni vi se javuvaat ili jas treba da si prasam pozd ubav den
Среќно! Или дома ќе чекаш да и дојде или за 2 недели ѕвониш на телефон. Го имам пишано малку наназад.
Ako imas ostaveno mail adresa ke ti pratat odgovor na mail, a potoa ke ti stigne doma vaucerot. Mene taka mi pratija.
Да ги прашам тие што имаат искуство со биопсија. Дали може државно да се направи, а материјалот во приватна клиника само да се замрзне? Сега размислувам како да се изведе тоа, да не плаќаме 800 евра туку само замрзнувањето да платиме? Совет?
Nie imame iskustvo so biopsija i jas bi ti preporacala da ne pravis vakvi egzibicii. Biopsijata e mnogu bolna postapka kade sto hirurgot vadi semenski materijal i dodeka e pacientot na masa, embriolog go proveruva gleda dali ima dovolno asalni spermatozoidi. Materijal se vadi se dodeka embriologot ne kaze dosta ili dodeka ne se ispraznat dvata testisi. E sega koj ke operira i koj ke proveruva ako pravis na gak? Kaj nas ne se najde nisto, zamrznavme podocna od ejakulat no tie ne prizevaa odmrznuvanje. Sto ako ti zamrznat nesaglam materijal i dzabe makata. Maz mi ne mozese da se pomesti od bolki edno 5 dena. Zamisli kolku se vitkaat koga ke gi udri nekoj tamu a ne pa koga gi busat. Generalno moj sovet ti e biopsija samo za vednas oploduvanje ako mora. Inaku moze se da bide okej so spermatozoidite a da ne preziveat odmrznuvanje i dzabe makata.
mi go otkri lazareski na prvoto eho pred da pocnime so terapija, koga bevme na kosultacii.bidejki duri go dobivme vaucerot pominaa 2 meseci, na slednoto eho pred da pocnime so postapkata polipot go nemase
Да ве прашам сигурно вие знаете Колку ќе ме фати инсеминација на приватно, а колку на државно. Сакам да аплицирам за ваучер, но прво мора нели 4 да направам, да си планирам со пари.Фалааа