Кај Трајковски си имала среќа што си останала трудна, се поклопиле коцките. А, не дека е толкав стручнак како што го правите на форумот. Два ваучери залудно потрошени кај него. ЕТ правеше на пролактин 35 има уште многу да кажувам. За на крај дотичниот мене ме обвини кога појдов на консултација за неуспехот. Цело време сум била во грч, и само сум прашувала колку се извадени и оплодени.
Devojki , kakov protokol e ako se pocne od vtor den na ciklus so Gonal F i meriofet. I dali na vtor den doktorite pregleduvaat estradiol i progesteron ?
Кога нема одговор на прашањата што му ги поставив, мора да ме обвини. Тој целиот е тотална збунка, не знае кај тера. Гледаше само да ме откачи за да си излезе на цигара. Па јас како будала одам надвор, да го допрашам.
Девојко, од една консултација при која очигледно не си сфатила дека докторот се шегува (и да, прашањето дали си слушнала за инсЕминација - правилно се пишува со "е", не со "и" ако веќе сакаме на другите да им биде јасно што пишуваме), од негова страна било зафрканција и ова го тврдам зашто многу добро го познавам Димитров, како негов редовен пациент во изминатите 7 години и знам дека има специфична смисла за хумор и никогаш не сум му замерила за тоа. Без никаква цензура истураш гнев на јавен форум каде што членуваат и читаат и негови пациентки, некои што можеби и моментално се во постапка? А ти, wait for it, не си поминала ниту една постапка кај него, ниту една интервенција?? Па што е тоа ако не е зборење НА ПАМЕТ, кажи ми те молам? Па тоа е дефиниција за зборење на памет. Со две раце потпишувам дека Димитров е доктор што најмногу штеди пациентки и избегнува непотребни интервенции, така што ако кај членката видел нешто што го алармирало и треба да се санира, верувај дека тоа е тоа и тука нема збор. Ти се допаѓало на тебе или не, Димитров е бр.1 доктор во Македонија за хируршки интервенции поврзани со состојби на матка и јајници и точка. Ова не го збори ladystardust на форум, го тврди фелата од која сум сигурна дека DANA.M не е дел. Самата поминав многу комплицирана операција и четири постапки кај Глигор и БЛАГОДАРЕНИЕ на него имам едно детенце и здравје боже и за второ ќе одам кај него и не го мењам за жива глава. После операцијата бев кај уште двајца доктори на консултација, меѓу кој и Ивановски што еве сама го спомнуваш, кој само што уклучи ехо да ме гледа ми рече: "интервенцијата е ПЕРФЕКТНО изработена, мора да ја правел Димитров". Значи без да види документ со негов потпис, од ехо му беше јасно дека Димитров ме оперирал. Дај бе малку уклучете мозок пред нешто да пишете и бирајте зборови со кои изразувате мислење, па јавен форум е, секој може да прочита и потоа непотребно да се преиспитува. Колку пати треба да повториме дека не е коректно кон други членки, колку??
Dimitrov e malku specifucen ama pa koj ne e Se soglasuvam so tebe, deka I premnogu gi stedi pacientite. Jas sum kaj nego. Seuste nemam so sto da se pofalam, ama meguvremno bev I kaj uste dva drugi doktora koi ne se iminja za potcenuvanje. So pocit prema site ama na Dimitrov voda mozat da mu nosat. Kaj nego sum.sega za sega ako pak ne bidne moze stranstvo. Pak ke kazam ova naseto e I Gospodova rabota. Ama deka covekot e strucen i vest so dve race potpisuvam. Komparativno na dokotori koi se mnogu reciti I samo tolku .
Јас имав успешно ин витро кај Лазаревски а кај Димитров сум идела за ендометриозата. Нема еден асален матичен што за цисти, операции и слично што нема да те прати кај Димитров. Човекот е врв на професијата во Македонија. Многупати сум читала за неговиот однос дека бил специфичен. Јас такво нешто не приметив. Секогаш бил фин со мене, сум била преку 20 пати кај него, прво за ендо, после за следење на бременоста па на крај кога ме искасапија на пораѓај он буквално ми ја спаси матката а можеби и животот. Имам платено точно еден преглед. Така да кој што сака нека каже, докторот е престручен и пречовечен.
Ocigledno deka sekoja pacientka so svoe iskustvo kaj doktorite.Mene Dimitrov ne mi se dopadna pred godini bidejki bese mnogu laden i dijagnoza mi plesna u faca od koja dva meseci na sebe ne mozev da dojdam...i da se losi rabotite ne treba takov pristap da se ima, po mene odnosot e mnogu biten pri izborot na doktor i mora da mi stvori doverba za da resam deka ke odam kaj nego, ne sporam deka e strucnjak i deka mnogu zeni pa i drugarki ostanaa trudni kaj nego, no ete jas licno si go kazuvam moeto iskustvo i zatoa i ne go odbrav za doktor
Јас би сакала да слушнам нешто повеќе за Ивановски, каков е односот на докторот со пациентите, мислам каков тип е по природа? И исто ме интересира колку се чека да закажеш за преглед?
I Mene mi izgledase deka ne saka mnogu komunikacija so pacientite. I znam prv pat koga otidnav, isto kako sto go opisuvate vie se odnesuvass, ne sakase da vidi nikakvi rezultati ni nisto, i pamtim deka mi rece:' eve sega kje kazes, ovoj doktor ne e dobar i ljubezen', (jas iskreno i taka mislev), i mi trebase edna godina da go poznavam kakov prekrasen covek e. Dimitrov ne e samo dobar doktor, e dusa covek. Ima mnogu golema volja da ti pomogne bez da te nasteti finansiski, ne saka da dava terapija bez potreba, mrazi apcinja, i sekogas AMA SEKOGAS e dostapen na telefon za bilo kakvi gluposti i panicni napadi sto moze pacientot da ima. Jas sum bila vo najteski momenti na zivotot so nego. Vo kiretazata od 9 vo sabajle do 12 navecer me cuval da me ostavi prvo apcinjata da deluvaat za da ne me grebe mnogu. Mi napravil dva pati histeroskopija, laparaskopija, kiretaza ,4 pati transfer i dva pati inseminacija(pred ivf) sum imala so nego. Jas uspeav so drug. Ama Dimitrov holds a special place in my heart.
@Ved@ Ivanovski e najpozitivniot doktor. Pred da e ivf dr on e mn dobar psiholog. Sekogas me smee kolku i da sum tazna. Strucen e premnogu. Posveten. Ne pati od ego, otvoren, dostapen. Razgovara so pacientite, im objasnuva se shto sakaat da znaat. Sum bila kaj Tase, Lazarevski, Trajkovski. Ne mozam da go sporedam so nikoj od gorenavedenite doktori.
Јас ниту еден преглед немам платено кај него (зборам за Ремедика, сега во Систина откако е префрлен сигурно ситуацијата е поинаква, не сум била сеуште). 0 наплатени прегледи. За 7 години како си се дружиме. А е меѓу ретките што независно од тоа дали е работен, неработен ден, празник, делник, викенди, недела, доаѓа во тек на постапка специјално во болница да гледа пациентки на ехо. На Бадник и на Божиќ ме викаше на преглед пред да правам трансфер, не сакаше да остави ништо на случајност (беше ФЕТ на природен циклус, чекавме овулација). Претходно се јави во лабораторија да се осигура дека ќе работат и тие два празника и ќе добијам резултат од испитување на ЛХ и прогестерон пред ехо прегледот. Шалабајзер прав.
Ивановски е професионалец, доктор посветен на работата, да те насмее и расположи во секое време... Презадоволна од сите негови прегледи и насоки што ми ги дал. За термин се чека месец дена може и повеќе.
Како бе не би знаела ако си негов пациент? Кога се јавуваш да закажеш, Како бе не би знаела ако си негова пациентка? Кога закажа првиот пат, после колку време ти беше терминот?