Здраво дали може да ми препорачате кој витамин Б12 (1000) и која метилирана фолна (1 гр) да ги земам од аптека. Ми ги препишаа од трансфузиологија од кога направив испитувања. Фала ви
Здраво, ве молам помагајте, се спремаме за ИВФ во странство, потребни ни се анализи. Дали знаете: 1. Каков доктор дава упат и каде се прават анализи DFI (дефрагментација на сперматозоиди) и колку се чека? 2. Каде се прави кариотип? Слушнав дека немало термини, за мене матичен гинеколог, за него може општ матичен да даде упат? Како најбрзо би ги добиле резултатите? Исто така ако за 1 и 2 нема термини на државно, дали некаде се прават на приватно и колку чинат? 3. Уролог што ќе направи ехо на тестиси и преглед на простата, бидејќи докторот кај кој беше одбил да го прегледа затоа што бил млад?!? И уште едно прашање: 4. Дали има лабораторија што работи за викенд за анализа на хормони, затоа што нели се прават на одреден ден од циклус, што ако се падне сабота или недела?
Urolog Aleksandar Mickovski vo Sistina, vo nedela osven Sistina ne znam dali na drugo mesto moze da se pravat analizi, a za sabota rabotat recisi site privatni, a pred godina rabotese i Biohemiska labaratorija na klinika, so upat od maticen mi zedoa krv na tret den od ciklus.
Defragmentacija pravevme vo Newborn , cenata bese 5000 i rezultati dobivas za eden den. Za drzavno ne bi znaela da ti kazam. Kariotip se pravi na Gak. Ke gledas sekoj den dali ima pusteno termini i odma javi se kaj tvojot maticen ginekolog da ti zakaze za tebe. A za soprugot od opst maticen lekar. Po 900 denari od lice. Rezultati za okolu 2 meseca. Ako odis na privatno e dosta poskapo. Od 6000 pa nagore od lice Urolog dobar e aleksandar mickovski vo sistina. A na drzavno dobri se Ivica I Toni vo 8 mi septemvri. Mada za niv nema termini najcesto. Osven da zeme prioriteten upat i da ceka. Za hormoni na Gak ispituvaat za vikend, od sabajle vo 8 da odis. A sabota ispituvaat i na klinicka biohemija.
Na klinika se pravi so uput od maticen. Privatno e sekade nad 4.000 den, barem minatata godina jas koga pravev tolku bese, sega moze i poskapo da e, jas pravev vo Sistina
Здраво Ме интересира дали некоја членка знае која е цената за инвитро приватно без ваучер во Плодност и Систина?
Najdobro da se javis da prasas so stimulacii cc 3/4000 eur. Na priroden ciklius vo Sistina mene me kostase cc 2000 eur. Plus terapija za doma clexsani, proliteks...crinone
Na klinika nema termin za ovoj mesec a mi treba inače site drugi rezultazi mi propagjaat do septemvri
Ne mi dade, sega se vrakjam od matičnata Mi vika mojot aparat ne raboti, na klinika e full Pravi si vo Sistina Zatoa prašuvam drug privatno pravi li
Mozam da ti odgovoram samo za 4 ka, najekonomicno za sabota za hormoni ti e farmahem vo aerodrom, a vo nedela ti raboti biotek vo kapistec...so sreka i so lesno
Za 3d eho presuvas? Kaj Isijanovski e naj evtino . Unlovite nema da te voodusevat ama ke zastetis 1000 den. Samo obavezno da kazes za sto ti e da napise investable.Ili odi vo remedika ama so sistina se slicni so ceni
Нема термини за државниве Приватно морам да фатам рокови на сите документи до сега Да не знаеш колку земаат во Њубирн? Систина е 5500 или 6500 сега вртев не ја разбрав баш, ама се занеле секако