Зошто мислиш така? Мисли само позитивно и имај надеж, мене ми е многу пониско амх, и јас само мислам што ако ми одобрат со донирани, ама имам некоја надеж. И јас на моменти сакам да се откажам, ама си викам на пола пат сум, лесно е да се откажеме. Имај верба.
Ne, ne se otkažuvam, ama znaeme kakvi se.. I vikam na doktorkata pa toa se moi prava, moi pari na kraj kraeva, zošto da me ograničat ako postoi možnost barem edna da ostanala, mi vika a pa trošenje pari đabe im e...
Девојки , се чекаат уште моите хормони . Ве молам поискусните за совет . Да ги праќам ли за ваучер FSH 5.99 (3.90-12.00) E2 72 (18-147) PROGEST 0.44 (0.1-1.54) LH 3.43 (1.5-8.00) TESTOSTERON 1.24 (0.10-0.90) А од месец мај што проверував сите други се ок само ФСХ 14 Незнам кој крај да фатам
Se mozes da napravis na klinika. Kariotip nikogas nema termini. Nikoj ne znae, no pravat na detska klinika. Ke si zemes prioriteten upat od maticen lekar za kariotip na detska klinika i da naglasi deka e za ivf. Hormoni na klinika na ginekologija mozes vo sekoe vreme nezavisno dali 3 den od ciklus ke ti padne nedela.
А како да направам со молбата за мои јајце клетки, при поднесување на документи да не ми одобpат со донорски, да не губам време или чекам нешто да дадат па тогаш?
Можи да ти побараат амх а можи и не зависи како ќе им текни ако тие амх над 1 пуштај слободно но ако тие под 1 тогаш јас не би ризикувала да ми побараат амх.
Колку што имам читано пошто и јас бев со низок амх од 0.4 и имав 36год. и мене тогаш од Систина ми рекоа што побрзо да правам инвитро да не губам време и врски да барам но не најдов врски, мислам дека прво праќаш документи па чекаш да ти одобрат со донирани па после поднесуваш молба дека сакаш еднаш со сопствени да пробаш кај мене во ред беше и фсх и е2 не ми побараа амх но за среќа останав природно бремена не правев инвитро.
Дали за инф со донорски ј.к. има влијание колку е вредноста на АМХ и дали со донорски мора да се прави се додека имаме циклус или може и во менопауза? Лаик сум за ова. Имам 2 инф, ми предлагаат уште 2 со природен циклус, а ако не биде да одам со донорски ј.к. Инаку хормони во ред, а АМХ 1,42
Прво треба да поднесеш документи, да ги разгледаат, ти стасува одговор - одобрено/дополнителни документи да доставиш/одобрено со донорски. Па тек после праќаш барање за со свои, ако е одобрено со донорски. Ако ти се исполнети сите параметри (ги пишав погоре), нема зошто да те одбијат или со донорски да ти одобрат. @Lady Leona поради е2 може амх да ти побараат.