Чувствувам се вртиме во круг со муабетиве последните неколку страни. Според Правилникот доколку фсх е над 12,5, е2 над 60 и антрални фоликули на извештајот од ехото под 5, бараат дополнително да се достави амх. Ако резултатите ви се според параметри, нема да ви побараат амх. Во случај да не ви се според параметри, ќе ви побараат да доставите амх. Ако амх е над 1, ќе ви одобрат со сопствени ј.к. Ако е амх под 1, одобруваат со донирани. И тек тогаш се доставува барање за со свои да пробате. Во тој случај одобруваат еден ваучер за со свои ј.к.
Ne znam samo zošto ni trošat i vreme i nervi i ne odobrat prviot obid so naši jajce kletki, pa ponataka neka baraat ostanato pa so donorski da odobrat itn Napraveno da ti se smači i da digneš race Gajle im e
kje napravev taka, ama... Imam i detence, rabota ja i soprug, ne e taka ednostavno Ako ne mi odobrat nikako so moi, togaš kje vidam, nema da mi trebaat ispituvanjata za privatno pak da gi pravam.
Мене гинекологот ми кажа да не давам амх, ако ми побараат да го повторам зашто ниско ми е. Незнам дали да ги повторам овие. По 3 недели ги повторив е2 и тсх и ми беше тсх 2.58, ама таму ми е и амх затоа не ги давам тие, морам да го повторам ако ми побараат.
Sekade nametnuvat,jas ziveam Germanija i bev kaj nekolku doktori ,prviot muabet im e imas nisko amh treba so donirani da odime,nikoj me mi ponufi so moi,amh imam 0.38
Ооо јас пропуштив 2 циклуса за хсг, сега чекам циклус па да закажам хсг, негде другата недела би требало да добијам, па со сите документи да одам кај Трајковски. Инаку не сум била на консултации, матичната ми кажа прво хсг па потоа да одам. Ќе видам дали кај Трајковски или некој од Систина. Некои имаат добро искуство со Трајковски, некои немаат, исто и со другите доктори, и сега се двоумам за кај Трајковски.
Jas sum so 0.71 koga rekov deka ako ne se ok mojte da odam so donirani,doktorot mi rece toa e zadnja opcija i ne razmisluvaj na toa sega... eve me vtor protokol pravam... Inace vo Avstrija...
Да пробаш клиники кои работат со мини-ивф? Обично тие доктори имаат поинаков пристап кон пациентки со ниска оваријална резерва.
Devojki aj hellp. 5 den od et I simptomi 0. Ama 0 . Nisto ne osekjam. Nekako mislam deka I ovoj pat nisto nema da bide. Znam deka e rano ama utre ke pravam bthcg ako ima nesto ke ima ako nema ako e 0 da ne se bockam samo... si podplacuvam od vreme na vreme periodov nezam uste koj ne ostana truden ili ne rodi. I so miomi I so mm faktori xxxx se.po red trudno. Se raduvam za niv ama mi e krivo za mene. Stvarno veke nemam sili da se spravam so ova. Na ivica sum da se otkazam , pa neka sum ziva I zdrava. Ko nebiva pa nebiva....
Нееее никако со песимизам. Ајде таму стани лапни еден сладолед викни некој на гости опушти се не мисли на симптоми и онака е рано. Ќе биде позитивен исходот чекај може касна имплантација ќе имаш. Јас на 9 ден имав тек. Така да не губи надеж. И јас ќе полудам од сите трудници околу мене, не дека они ми се криви ама како успеваат да се плукни залепи.
Јас немам искуство само со докторите од Систина, а сум била во сите останати клиники. Во Систина сакав да закажам кај Лазаревски но за прв слободен термин беа ми кажале дури после 1 месец и се откажав, а доплнително неколку пати ѕвонев на некоја сестра што одвај ја добив на телефон. др. Трајковски ми остави најдобар впечаток и покрај тоа што последните инвитра јас со него немав воопшто среќа ни до трансфер да дојдам, но не ми го менува мислењето дека е др. на место и другар. Закажи си консултации и кај двајцата помеѓу кои се мислеш и сама ќе си процениш кај кој да се одлучиш.
Првиот пат и двете јајце клетки празни. Вториот пат двете јајце клетки се оплодуваат но др. одлучува наместо на трети ден, трансфер да се прави на пети ден, за жал на петиот ден престануваат со развој и немаше трансфер.
Дури на 11 ти ден имав како бодеж у стомак, баш се спремав да правам тест и мислев од стрес, ама испадна позитивен. Така да рано ти еее ама и па да немаш симптоми тоа не е репер Никако откажување
Rano ti e 6ti den za test, barem uste 2 dena izdrzi ako se blastocisti transferirani. Pravila nema za simptomi, ama bas sekoj e razlicen