Okvirno priroden ciklus vo sistina e 82 000 den. Osnoven paket. Intalipidna 12.500 den, folikulometrija 2500 den , hormonite po 1200, 1300. 2000 eur kako nisto. Barem jas taka plativ. Plus terapijata za doma, izgor skapo.
Dali imate nekoe iskustvo ili slusnato nekoja prikaska za bolincata Teofilovic ivf Belgrad ? Im pisav da se slusneme . Mene ocigledno mi treba nekoj dobar spoj na ginekolog I endokrinolog. So ceni se isti kako vo sistina. Samo da vidam sto nudat... Sleden cekor sekako ne mi e mk. Isto I vo Solun cenite se isti kako vo sitina.
Zenicki ja malku so psiha padnena... jeste deka vcera mi zavrsi ciklus no ne ocekuvav deka denes na ultrazvuk ke mi kaze deka ima samo 2 mali folekuli,i da prodolzam so terapija i dojdam vo ponedelnik pak... nekako mnogu razocaruvacki mi e samo 2 mali... ili ja stvarno si tepam psiha bezveza,ili ke bide negativ protokol Plus sto nejkat da mi stavat inekcija za prifakanje na plodo,plus sto minatata godina ovoj drugiot ne mi stavi anti D inekcija demek nema potreba na biohemiska
А да пробаш и во Лесковац кај Др. Миодраг Стојковиќ. Он е врвен генетичар, ембриолог. Разгледај на нет прочитај, види…
Od aptekata vo Sistina gi zimav, 4.000 den e edna inekcija. Jas primiv 2 i gi prekinav, imav nus pojavi. Prijatelka ima ostanato mislam, mozam da ja prasam dali bi ti gi dala popovolno. So srekja so transferot, bas mi e drago sto si stasala do transfer
Jas pred nekolku dena prv pat slusnav za bolnicava vo Leskovac. Ima nekoja clenka iskustvo so pravenje in vitro tamu?
Da te prasam mozam li jas na svoja raka da si ja zemam i stavam? Ovoj mojot ovde denes nesakase da cuje, a dosta pozitivno slusnav za taa inekcija
Razgovaraj si so doktorot, ne e ednostaven lek. Jas imav nus pojavi, ne ja podnesuvav Jas od ona sto go imam citano i sto imam razgovarano so drugi doktori e deka uste ne e dokazano deka pomaga, nema dovolno studii. Vo Makedonija ja davaat samo vo Sistina, kolku sto jas sum zapoznata. A vprocem znam i mnogu pokomplicirani slucai so avtoimuni zaboluvanja sto ostanale bremeni i bez ovaa inekcija. Ne bi se slozila bez doktor da ja primas iskreno
Jas svativ denes deka ima kompleks posebno koga spomnav Makedonija...samo mu rekov deka vo Mk dosta ja primat ima pozitiven efekt taka edna faca napravi kiselo odgovori citiram: ti sea bidejki vide oti imas samo 2 mali folekuli odma sama terapija ke si pises ne se sekiraj bockaj se ke sledime na 3 dena kako Rastatt i ke bide...mu vikam ok ama niti anti d primav ni ova....na toa da mi kaze: anti d ke primas ako pak imas spontan ili biohemiska sega nemas potreba trebalo lani da ti stavat ( a ista klinika) sega e kasno.... I sto demek sega treba da sum srekjna na biohemiska pak? Mnogu nekako denes se razocarav... od klinika ne se ni vrativ na rabota u kola placejki si dojdov do doma I ete me mislam pritisok od bolka dignav
Да 4 д им е дали 5500 дали 6500 не сум сигурнс Ама мене докторката ми направи во склоп на преглед и консултација, така да платив 4000 и имам ехо и извештај со мислење за ин витро
Интралипидна сами барате или докторот треба да ви каже дека треба? Јас имам anti TG антитела (anti TPO немам) и нормални тироидни хормони. Му кажав на докторот за антителата, ништо не ми рече.
Mislam deka treba da mu veruvas na doktorot, samo taka ke imas pozitivna energija za procesov. Inaku vaka samo nepotrebni stresovi si pravis. Sekoj e razlicen. Ako na nekoj pomognal, na drug nema da pomogne. Ne si go potcenuvaj doktorot sto te vodi i veruvaj mu. Toa e nacinot da uspees. Drugo nemame ocigledno izbor
Jas se sama barav. Ovoj pat prv pat posle 5 transfera bev pokriena do dekortin I lipidna I bormergon. Ama pak nisto.... moze mi treba tojntakrulimusit sto.mojot dr mi rece deka toa ne mi go dava. Neznam. Moram da pobaram mislenja od endokrinolozi.
Mila jas mislam me unisti toa imas samo 2 mali folekuli...nekako ne ocekuvah tolku malku pa i mali..on veli deka e normalno stom sinoka mi zavrsil ciklus...ama pa normalno ovo normalno ona a bebe nema Mislam deka denes tesko na mm kako ke me istrpi... citam placam eve me veke 4 sata
Драга те молам сега слушај ме - обиди се да се смириш, затвори очи и полека вдиши-издиши. На сам почеток си, на телото не му треба стрес. Немој да ги стресираш фоликулчињата. Треба да растат. 2 не се многу, ама се далеку од лошо. Битно е да си растат правилно и да се полни со ј.к. Верувај му на докторот, си знае што прави. Чекор по чекор. Ова сега е првиот. Опуштено во текот на стимулациите. И дур трепнеш ќе дојде пункција
Lani bea 2 ednoto zavrsi so biohemiska,edno e tamu zamrzneto... ocekuvav poveke,a otkako doznav drka pak se 2 neznam zosto odma mi dojde vo glava-prazni ke se Nesakam da sum negativna ama ete posilno e od mene Ti blagodaram na sovetot