Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 vote(s)
    5.7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. elanor

elanor Популарен член

Лани за лани, сега за сега. Нема два исти циклуса, тоа лани што било не важи за сега. Сега имаме ново, нова надеж.
    Така да само храбро и надеж за позитивен исход.
    Секогаш кога чувствуваш дека паѓаш со духот, водилка нека ти биде дека треба да си силна и бестрашна за детенцето што ќе го имаш. Тоа мене секогаш ми давало сила и во најтешките мигови.

Rtulka, Nikol29, intj_girl and 3 others like this.
  2. bebe2023

bebe2023 Истакнат член

Ne se nerviraj nepotrebno pred vreme, jas na poslednoto invitro imav samo Edna jk, taa ja punktiravme, taa ni se oplodi I so nea sega teram 21 nedela...Ti posakuvam uspeh I na tebe...kade pravis invitro kaj koj doktor

Rtulka, Nikol29, intj_girl and 12 others like this.
  3. Corika

Corika Истакнат член

Vo Salzburg
    Ti blagodaram mnogu na utehata,so lesno da si ja iznosis bremenosta i zivo I zdravo da si go rodis bebceto :hug:

Rtulka and bebe2023 like this.
  4. hub

hub Истакнат член

Kolku sleduva terapija preku fond? Primav 4 dena gonal f po 3 mi dadoa uste za 4 dena..za cetrotid znam deka se plakaat....dobar endometrium kolku bi bil..

5. Mihaela123456

Mihaela123456 Истакнат член

Devojki nekoj da prodava proluteks ili da se vrakja od turcija?

6. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

:hug::hug::hug::hug:

Corika likes this.
  7. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Od kolku primas gonal ?

8. elanor

elanor Популарен член

Пак фали пролутекс низ аптекиве?

Mihaela123456 likes this.
  9. Mihaela123456

ne. Grcija i turcija se poeftini.

@Tinka and elanor like this.
  10. hub

hub Истакнат член

Po 3 prasoci so 1 voda

11. Danny M

Danny M Истакнат член

Девојко јас отидов некаде 15ти ден од циклус и веднаш почнав со фолна и витамин д, ми закажа на 21 ден да појдам и ми даде триптофем по пола секој ден , па се до 2 ден на циклус од кога продолжив со плус гонал 5 дена и после на прва контрола ми го намали гонал и ми даде плус оние мариофет ли како се викаа и од тогаш продолжив па се до ден денес со гонал , мариофет и триптофем по пола, уште утре сите три и вечерта 2те стоп, недела пауза па понеделник пункција, и т.н. се уште не е кажал за одмор но најдобро кога ќе си појдеш ќе си прашаш. Инаку и јас лани имав абортус во 5ти ради даунов морав да прекинам. Колку е лекот во лек толку е во човек. Излегувај почесто, дружи се, земи работи нешто каталошка продажба колку ич да немаш слободно време така јас се спасив од паничните напади и не пијам ништо ќе се спасиш и ти ☺️ Биди позитивна и не мисли не анализирај мн мн препушти се на докторот и на дедо боже. Верувај им и ќе биде се во ред.

12. Luda Mara

Luda Mara Истакнат член

Devojki zdravo. Denes imav punkcija,izvadeni 5jk. Ova mi e vtoro invitro. Imam problem so cigarite. Nemozam da gi ostavam. Znam deka ke mi kazete moras ke najdes sila, ete probuvam gi namaluvam,no....dali nekoja od vas ima uspesno invitro i da bide pusac celo vreme?

La-loca, Mihaela123456 and Dijana DM like this.
  13. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Ne ti trebaat cigarette. No nie so ivf na mlekoto duvame. Moja rodena sesta prirodno ima ostanato bremena a ne znaese. Imavme familiarni neubavi slucki . Sestra mi pusese I piese apcinja za smiruvanje kako nikogas. Se pravese so ne treba.pa duri I padna . Koga razbra deka e bremena prestana. Ima 7 god zlatno dete a ljubov na teta :inlove:. Taka da namli gi.ne se dobri. Pazi da ne tinnapravat griza na sovest. Po dve na den ne e nisto. Uspeh e ako toa g9 napravis. Inace jas pa oti ne pusam gledam mi trcat decata. Nema pravila

Rtulka, Viktorijaaa5, Anyshka and 5 others like this.
  14. Mihaela123456

@le.soleil

15. le.soleil

le.soleil Популарен член

Јас пушев до позитивен тест, после ги откажав, т.е тие ме откажаа пошто имав страшно гадење. Ама ги намалив на две три дневно кога се спремав за ин витро. Пробај да ги оставиш, ништо арно нема од нив.

Rtulka, intj_girl, Lady Leona and 5 others like this.
  16. Corika

Corika Истакнат член

Eve jas sum pusac:
    Sekoja brrmenost ja doznavav minimum 6 nedela veke bremena,za toa vreme rabotam digam,pusam duri nekogas I Alkohol pijam i op ke doznam bremena.... normalno odma namaljivam i za den dva ostavam...
    Minatata godina koga otidov na invitro doktorot mi rece da ne gi ostavam naglo bidejki ke napravam shok i strees na teloto ama da gi namalam... ja se do pozitiven test pusev po 7-8 cigara na den... stom mi potvrdija preku beta namaliv na 3 cigara na den... posle dva tri dena se desi dodeka pusam da mi se zgadi i odma gi ostaviv... 2 nedeli ni eden cigar,koga izgubiv bremenost na doktorot mu rekov: zaradi bebe gi ostsviv sega 10 odednas ke ispusam :tmi: taka i bidna...eve me u protokol ja namesto da gi namalam ja si gi redam kvalitetno po 10 na den pusam... no znam deka stom bide transferot pak ke gi namalam bidejki zelbata za dete mi e posilna od zelbata za cigar
    Nemoj naglo ama po poleka namaluvi :hug:

Rtulka, intj_girl, Dijana DM and 3 others like this.
  17. MilaM&M

MilaM&M Активен член

I jas sum pusac i imav uspesno in vitro pred 5 godini :)
    Iako sum protiv cigarite i jas ne mozev da gi ostavam, no od denot na transferot gi namaliv, a od pozitivem test gi ostaviv.
    Daj Boze da ti uspee ova pa samoto ke te natera da gi ostavis :)
    Sega imam zdrava, prava kerkicka i se obiduvam za vtoro pak
    Ne si pravi stresovi, samo poleka namaluvaj gi
    Ti ja prakam cela sreka da ti uspee ova in vitro :hug:

Rtulka, Luda Mara, Dijana DM and 3 others like this.
  18. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Devojki moi ubavi. Kaj mene ovoj pat potvrdeno nisto. Za 6 den od transfer beta 0 nema sani za nadez. Terapija sekako ja prekinav osven dekortinot koj neli treba posporo. Koga sme kaj dekortinot neli mu e rabota da go namali imunitetot pa da teloto ne go prepoznae embronceto kako strano telo? Jas sum.so hasimoto I anto TPO pred punkcija mi bese 146 . Posle 10 dena decortin prvo 1x5 posle 7dena 2x5mg neli po pat na logica Anti Tpo treba da e ponizok ? Kaj mene isto... I bitna rabota migrena. Jas si patam od migrena no na den na dobivanje. Kaj mene na vtor den od transfer migrena, pa se namali da bide podnosliva za bez apce I pak se javin 4 den. Migrenata mi e znak deka teloto mi go odbiva embtonot. Mislenje iskustvo okolu ova? Iskreno posle dva dena placenje I veke nemozev da izdrzam mm diwzapam sinokja mi dade. Denes gledam kade da odam na more da ne spobudalam doma. Nikoj ne mi e kriv ama sakam da izbegqm malce. Prasanjeto mi e dali mislite deka mi treba I nevrolog za celata povrzanost so migrenata I dali imate preporaka. So endokrinologot vo ponedelnik ke se slusnam I so ginekologot da slusnam mislenje. No dali e smesno da baram pregled I sovet I od.nevrolog? Tnx ve guskam site I cekam dve crti kaj site koj vo momentot se vo iscekuvanje.:hug::hug::hug:

intj_girl, Viktorijaaa5 and La-loca like this.
  19. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Девојче да не рано за прекинување на терапијата и предвремено разочарување, да почекаш барем до 10 ти ден?
    Докторот ли ти кажа да ја прекинеш терапијата?
    Доколку Да, тој знае најдобро, но не ја прекинувај терапијата на своја рака.

Rtulka and intj_girl like this.
  20. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Не е рано.... 5 дневен бластоцист на измерена бета среда 1,3. четврток помалку од 1, денес 0 нема шанси за зголемување. На 5 дневен бластоцист ако не повеке барем бета ке требаше да биде повеке од 5 да не кажам 10. Со др во понеделник ке се видам. Не му пишав прегеска ама вечер не ставм криноне и од утре не боцкам ништо. Зошто да примам хормони кога нема ништо. 0 е . Трансферот ми беше минатата сабота.

Blondie715 and Mihaela123456 like this.