Izvini kako znaese koga imas implantacija, mozno e da bidi i pokasno? Mene denes mie 9ti den ne osekam nisto
Mojot endokrinolog mi potencirase deka anti tpo ne moze da se simnat so dekortin. Ne mu bese niti jasno zosto za hashimoto se dava dekortin. Ti kazuvam cisto da znaes deka ama bas nisto od terapija ne e presudno, tri raboti se najpresudni: dobar embrion, receptiven endometrium i dobro tempirana ovulacija od doktorot. Koncentriraj se tuka. Mene ako me prasuvas, jas svez transfer ne bi pravela, prvo bi zamrznala pa posle transfer, organizmot da se smiri, posebno ako si so stimulacii. Ama i bez stimulacii, pak imas stresovi, vozbudi i zatoa uspehot e pogolem na zamrznat ET. Mnogu kosta, ama tuka vo Svajcarija bankiraat embrioni nekolku meseci, zamrznuvaat i transferiraat, skapo e, ama ima uspeh.
Ova bese 100%priroden ciklus do punkcija. Pose punkcija imav lipidna, decortin , estrofern, prolutex I crinone. Ne mi e jasno od tolku teansfera Abe eden da ne bidne kako treba? Ne veruvam deka nitu eden emb. Da ne e ok. Vo mk odis na endokrinolog ili vo Swiss. ? Jas sum kaj Stefanka mnogu ok zena i dostapna.
Da se nadovrzam.. za ovoj takrulimusot sto new born go dava. A mojot dr ne saka da slusne za toa. Da se obidam I so toa..... sto znam veke
@Dijana DM онака гласно размислувам - брис од ендометриум си правела? Како што сфатив, со имплантација имате проблем. ЕРА евентуално. Чисто да го исклучиш ендометриумот како фактор.
Kvalitetot na jajce kletka, osobeno mnogu vlijae od nivoto na insulinot na krvta. Toa igra golema uloga pri zabremenuvanje da znaes. Jas imav mnogu ubavi embrioni, ama ni eden ne mi dade rezultat(dobro dve uste mi se zamrznati), od insulinot. Mene rezultat mi dade samo strogata dijeta i vitamini. Daj mu na teloto nekolku meseci pauza, regeneriraj go, namali go tezinata, fitness, stroga dijeta, i vrati se pak so priroden ciklus da probas. Ne idi slepo so punkcii so insulinska rezisentntost i pokacena tezina. Znam deka zvuci zaludno ama od sosbtveno iskustvo ti zborim
Сите се исти,мене после неколку дена неуспешен трансвер,ме праќаа на крштевка кај луѓе шо не ги ни познавам. Кога отерав се по ѓаволите имаше коментар,дека нив тоа не им текнало... Сто стапа по туѓ грб ,ич не болат. Нека ни даде бог сила да го издржиме овој тежок пат. Ве гушкам сите
2 meseca sum na rezim na ishrana. Za ins. Rezistencija sum bila na granica pa dr mi dade glukofaz koj vcera mi go prekina. Ovoj pat bev kako po kniga... ima neato drugo sto smeta.... imace 4 kg sum oslabmata za 2 meseca . Toa e zdravo slabeenje. Sega ke odmaram zdravje od esen so novi sili . Te guskam
Немав симптоми никакви, прекинав дури и терапија, Оти имав негативен тест. Крварев како циклус. Два дена со влошка бев. Ми се јавија од болницата на 14 ден да ме викнат за бета и од срам отидов да направам кога излезе позитивна бета. Никад се не зна…