Ми одобрија ваучер за инвитро. Бидејки прв пат правам имам некои нејаснотии. Ваучерот гласи одобрено инв со донирани јајце клетки на товар на фондот. Дали тоа значи дека јас ќе треба да си ги купам или и тој трошок го покрива фондот? И уште нешто, имам високо фсх 40, нередовен циклус и 40 години дали воопшто да пробувам со стилумалии и свои ј.к.?
Mi se javija 0d 16 , 13 zreli, 8 oplodeni uffff do tuka okey , natamu kje stiskam palci i kje mu se molam na dedo boze
Posle neuspesen transfer do sleden transfer kakva terapija ste primale, na sto obrnuvavte vnimanie, nekoi plus ispituvanja sto mozat da pomognat za uspeh ponatamu..
И јас чекам одговор имам поднесено документи, имам 41 година и имам многу висок фсх 170. Дали само со донирани ќе ни одобрат? Јас сепак сакам со свои да пробам, за прв пат.
Од терапија почнав да пијам витамин Д и имприл. Направив хистероскопија (при оваа интервенција се направи скречинг, брис од ендометриум и испитување на НК клетки). Друго не знам што може да се испита.
Тоа се витамини кои содржат метилфолати и плус некои аминокиселини. Претходно место имприл пиев метилфолат и Б12. Имприлот ги има тие и плус некои аминокиселини. Заради мутациите пијам метилфолати и Б12.
Probaj so molba do komisijata za so sopstveni jk iako mnogu vi e visko fsh, ali mislam deka za prv vaucer odobruvaat. Dobro e da se obides. So srekja
Ако ти се за ваучер, таман се. @TanjaSk и @Shekerka55 дур не пробате никој не може да знае како ќе реагирате на стимулации. Секако бар еден обид со сопствени клетки.
Ако е на товар на фондот, тогаш тие мислам покриваат инвитро постапката, а јајце клетките посебно се доплаќаат. Несум сигурна Пробај со молба за свои прв пат Колку време чекаше за одговор? Јас денес предадов
Молба до нив Јас имам предлог извештај да биде на природен циклус ин витрото, без стимулации Ако има фолекули редовно така ми кажаа боље било, да не ги потрошат со стимулации одеднаш. Зборам за високо фсх и ниско амх