да не ме сфатите погрешно.лазарески си е стручњак за професијата секоја чест колку е посветен. исто така спрема ташко на пример е злато.не е нападен апла за пари како овие во плодност што ти прават филм дека пример операцијата е хитна или лекарствата ги има само кај нив...., ама може да смисли две три реченици,како ќе биде другиот пат и слично.поштовам донекаде што е рамнодушен и се посветува на пациентот, ама ова ПОСЛЕ неуспехот некако не му е комплетна сликата.инаку пак ќе речам политиката на болниците е таква.мора да станеме имуни
не сум била во new born до сега се мислев каде да одам.сакав прво во гак, па ремедика, ама другарка моја со незнам кој доктор таму, кога отишле на договорено за да почнат со терапија за ифв докторот не бил тука отишол во косово....па мажот и направил скандал таму, па ајде по телефон терапија....ама им се исплати циркузот си имаат 2 машки дечиња.... сите околу мене успеаа овде или онде, на овој или оној начин само мене ништо не ми успева. приказни за добра ноќ
@Miami1 за како реагира после неуспех и јас истото го кажав. Многу лошо. Петановски за разлика од него, ме прати кај Кочо, ми кажа да правам хистероскопија, ми најде аномалија на матката (која два доктори после ми кажаа дека ја нема)... За мене дали нешто ќе правам на приватно или државно е право на избор - не тој да ми наметнува. Нашол квака како да продава демек има поинаков пристап затоа што после неуспехот сите ние се палиме на дополнтелни испитувања и од заработува на тоа. Мене не ми се допадна ама ич.
Не има многумина мила какво сама и ние сме околу тебе, па еве за утеха и ние тапкаме во место и ги чекаме своите 5 минитки И јас како некои од Систина не мрдам, каква таква нај арна ми се виде. Плодност далеку ми е. Борн не ми се свиѓа докторката. Ремедика зинале наааа (Петановски, Димитров сеедно)
Pomagajte, pri kaj sum so dokumentite za vaucer za ivf e sega imam spermogrami od dve razlicni kliniki megjutoa edniot e vo mart praven drugiot vo noemvri, ke treba nov da pravime ili moze i vaka da pomine
Може и така да помине, пуштај документите Пс. Ако е постар спермограмот од 6м кога се поднесува бараат нов, а вашиот е 4м
E ova so edna recenica kako opisa Plodnost, sekoja ti cest. I jas otidov na konsultacii za BREMENOST, a vednas "pod hitno" me odnesoa vo operaciona sala za da gi "proverat" kanalite, se razbudiv bez kanali, i edinstvena opcija za bebe ostana IVF. a potoa, Saska... "vo mnogu golemata guzva"...kade "ke trebalo so casovi da cekam".. mi pravese film kako taa otisla kaj doktorot, pa "odvaj uspeala da me prepikne" .. i 300 drugi gluposti za da "svatam" kolku golema usluga mi pravi, i normalno "da se otcestam za toj nejzin angazman".
денес бев да ми земат брис за да проверам дали сум ја отргнала бактериајта е.коли...и докторката ме сирна и на ехо и ми кажа дека вчера сум имала овулација...има ли шанси денес да фатам нешто од неа..а баш вчера и некни немавме акција со сопругот...баксузи..
а и побарав и да ми даде упут за хемостаза да испитат...тоа ми препорача доктор бирол ...да не мис е згрутчувала крвата валјда...а инаку ми закажаа дури на 11.март за ова..дали знаете дали се чека многу за резултати..инаку во струмица ке го правам ...
Zavisi sto ke ispituvas obicno uste istiot den se gotovi jas cekav edna nedela za mutacija na krvta a hemostaza istiot den e gotova
Јас ја направив инсеминацијата вчера на Гак,на ехото докторката не виде никаков полип ама беше млада неискусна не знаеше ехото како да го стави,инсеминацијата ми ја правеше некој млад доктор никаков Тофоски,никаков Трајковски туку поминав на редот иако тој рече ова дете ќе треба да си го доправите-малку беше материјал од мм.,кога правиме спермограм има повеќе овој пат помалку.Тоа е тоа ќе го имам документот за 2 недели и после да закажам за полипов прво едно ехо па после хистероскопија...а за две цртки воопшто и не се надевам,сама си побарав терапија за подршка инаку кој ќе ти даде,а за ендометриумот незнам...тенок беше најверојатно,пред да одам 8 мм...ајде здравје,тоа што мора да биде ќе биде
@Anetaoh мене сестрата ми рече: еј колку милиони (дамек многу) и кога ми ги бутнаа, вели, еј ништо не излезе надвор. Еј сега ќе биде секако И прашав, а за поддршка, и сестрата вели, абе земи си ги ако сакаш, ама знаеш како е, ако треба да биде ќе биде, апчињата нема да сменат. што да прават, секојдневно имат како нас. рутински... Среќа дома лекарот е срцка и вели, абе нели знаеш дека ни треба само еден сперматозоид. Не ни требат милиони, само еден да стаса таму каде што треба Ох бе докторе, што да прави и он. Мислам дека и он лично има деца со инвитро. А Лазаровски е во Систина, така?