Мене се нешто ме кочи, уште немам циклус а денес 28ми ден ми е. Како што се молев секој месец да не добијам, сега сакам да добијам за хсг да закажам и да ги повторам хормоните. И незнам за 4Д дали да презакажам, ми закажаа сега на 1 ви а уште немам циклус.
Pa po pravilo se pravi posle ciklus, nekade 10 den, još bolje 12,13 den ubavo da se vidi što i kako ima Na tvoe mesto bi prezakažala A toa što kasni e uvek taka. Taman koga treba da e na vreme, brljavi, bilo za odmor na more, pregled, svadba..
E да имав уште време, ќе ми изминат другите документи, таман проверив хормони, тсх 0.24, па повторив за 3 недели заедно со амх и е2, тогаш тсх ми беше 2.58, сега сакам трет пат да ги повторам, таман минатиот месец за брисеви матичната на одмор па чекав, сега циклус чекам и се во чекање.
Така е сѐ во животот ама навикнати сме. А 4д и хсг може во ист ден, на пример прво да те види на ехо (4д), па после да ти направи хсг. Јас така направив.
Devojki zdravo dali ima nekoj broj da mi dade od fond da se javam da vidam za vaucerot povekje od mesec dena ima pominato uste nemam odgovor fala
Не презакажувам, ќе отидам таман за консултација со докторот, ако ми презакаже ок, таман и хормоналниот статус да го види, дали да ги повторувам хормоните и другите документи да ги види.
А на домашна адреса стига одговорот така? Јас се плашам да не ми го испратат на погрешна адреса, пошто не живеам на таа од лична карта. Кога ќе дадам документи ваљда можам да напишам друга адреса за достава?
Па пишува таму постојано место на живеење и адреса за контакт. Би требало да ти испратат на таа адреса што си ја пишала на формуларот.
Medika ne e priznaen. Ako ne mi kazese zena od fondot vo Sk, ke me vratea za nevaliden dok. i ke cekav uste 2 meseca vaucer.
Sekoj doktor ima svoja shema. Tebe ti dale utrogestan shto e isto progesteron. Mene eden doktor mi davashe i vaginano Crinone u Prolutex da se bockam, drug edinstveno Dabroston sto e vo forma na tableti. Ne zaboravaat takvi preparati, ama prashaj si i ne zemaj na svoja raka.
Мислам дека не се заборавиле и јас ја имав истата терапија, ништо не земај на своја рака само со консултација со докторот што те води и силна верба и добра мисла тоа е патот до успехот... ти посакувам успех
@Luda Mara eden kup poznavam sto cela bremenost isteraa so utrogestan, ama bas nema nekoja razlika so proluteks, kao procisten progesteron, jas pa nekako poveke vo biznis veruvam. Proluteks vrsi raboti kaj pacientki so nizok progesteron, site nie sto se spricame so proluteks mislam poveke e biznis. Sekoj nema potreba od takvi jaki progesteroni, ali aj....posle tolku terapiu neka odi i proluteks
Mislam deka krajot ne ni se naogja. Ako ne dade terapija, ne dal terapija, ne ookril dovolno. Ako dade terapija biznis e. Mislam stvarno glupavo e da se opteretuvame so takvi prasanja.
Pa ne e bas "glupavo" bezveza da te butkaat so hormoni, sepak ne se bonboni. Muabetot mi bese drugarkata da ne se preoptovaruva so terapijata, utrogestan vrsat golema rabota, 90% od trudnite primaat utrogestan.