Smetam deka kaj doktorot kaj koj se leci sekoj od nas treba da mu veruva, a ne da se opteretuva so terapija. Bash tebe te imam citano deka pri nekoj od et ne si bila pokriena so dovolno terapija pa et bil neuspesen.
Nez nie imame prakano od tamu i ni nemaat praveno problem a isto i od neuromedika ordinacijata sto e na ljubinka veta
Jas prolutex primav od punkcija do et posle pobarav da mi gi zameni dr trajkovski Vladimir so progesteron depo i terav so niv do 25 ned od bremenosta i mi gi prekinaa dr
Ако може да прашам од која причина си барала замена? Јас конкретно ич не го сакам Prolutex, веднаш после боцкањето самото место ми стане црвено и како подуено, шо сметам дека не е нормално. Progestaton Depo исто ли е инекција за боцкање? Поздрав
Се сеќавам на една членка,резултатот од кариотипот не и беше во ред ,но и покрај тоа имаше нормална бременост и е бремена со второ во моментов. Така да Господ ќе не благослови со бебчиња и чуда се случуваат и да веруваме во нив.Многу сакам успешни приказни кога докторите ќе ги демантираме со бебче во раце Мене имунолог од Клиника(не кажувам име,да не стресувсм членки),ми вели од тебе не бидува ништо барај си сурогат мајка и барав да,плачев,солзи крокодилски....ама па ме награди Господ златен и ми иде да му отидам со синче моеи да му кажам,врска немаш "брат",скини си лиценцата и дипломата...па уште и професор бил,фала Богу го сменија.
Odlicno iskustvo imav 3 ivf a prvo kaj nego zavrsi uspesno sega imam 4 godisna kerka blagodarenie na dr trajkovski posle 13 god borba so neplodnost
Pa naodot na kariotipot e mnogu kompleksna rabota sto treba geneticar da ti dade mislenje. Sum ja procitala i jas nejzinata historija. Ne znam kolku pati abortusi imala pred da stigne do bebeto. Heorina. I ona ne e edinstvena. Ima nekolku sto imaat bebe sega so hromozomski greski vo kariotiop. Kako gospod nikoj ne e.
Jas imam prijatelka so los kariotip i pokraj kariotipot ostana bremena po priroden pat i sega ima kerka 2 god ziva i zdrava
Inekcija e, samo sto se bucka muskulno i ke treba da se organiziras koj da te bucka ili da odis do brza pomos. Voobicaeno ja davaat na sekoj 3ti ili 4ti den, ali zavisno od pacient do pacient e doziranjeto. Depo e 100 den, a Prolutex 560 den. Imam citano deka Prolutex e procisten progesteron i podobro se apsorbira, proizvodstvo e od Svajcarija. Jas i vo Svajcarija gi kupuvam ista cena se. Imas poeftini Prolutex od Turcija, jas ne sum koristela od tamu. Imam prasano nekolku ginekolozi mi kazale deka ama bas isto vrsat rabota. Jas mozam da si dozvolam finansiski i zatoa pustam Prolutex, ali znam clenki sto si kazale deka ne mozat finansiski da podnesat i im dale zamena Depo, nema tuka sram, toa se moznostite nasi.
Дали знаете кои дена се одобруваат ваучерите? Бидејќи сум од Битола и за колку дена ќе ми стигни одговорот. Ѕвонев во фондот залудно никој не ми се јавува.
Здраво девојки, Доколку на некоја членка и се потребни Цетротиде инекции со рок на важност 07/23 односно за во овие 4-5дена,би ги подарила. Само да е од Скопје.
Јас примав интралипидна во 2018 година,беше 14 илјади и нешто и замислете инфузијата е 3 илјади и нешто,замислете лежењето околу 7 илјади и нешто,стварно не е во ред,небаре лежењето на кревет од Шваровски.
Mene za mesec i pol ama baraj si go postarot oti nekogas i od posta zafrkavat kasno gi nosat a mozi da e stignato. Dzabe zvonis nema da ti krenat. Ako ne si doma znat i da go vratat nazad postarite
Zdravo devojki Bidna i transferot denes kaj mene Dali nekoja od vas znae da mi kaze sto znaci kvalitet na embrioni C8-G1.