Da da tridneven, denes 3ti den od punkica mi bese. Dva takvi C8-G1 mi vratija, drugite 8 kje gi cekame do 5ti den pa da vidime sto kje ostane za zamrznuvanje
Zdravo na site Na kogo mu se potrebni progesteron depo i utrogestan moze da me kontaktira vo poraka ke se dogovoreme za se. Inaku da se pofalam jas se izbori so neobjasnetata neplodnost pravevme inf sea imame bliznacinja since i kerkicka so lesno na site i daj boze site da se izraduvate na dvete crtki ☺️
Vekje gi kupiv inaku drago bi te kontaktirala. Da vi se zivi i zdravi , jas imam 1 since 8ipol godini prirodno mi e toa , no zelbata za vtoro nikogas ne mi se izgubi. Ne biduvase nikako prirodno pak, pa blagodarenie na invitro se nadevam na barem uste edno
Тие што имате проблем со тироидната, дали знаете што во случај TSH да е ниско, на пример под 1 или околу 1, дали е добро тоа за забременување? Почнав да пијам Еутирокс од 25 мг пред три недели ,ама многу ми го спушти TSH. Мене ионака не ми било никогаш високо, околу 2-2.5 ми беше секогаш без терапија, ама заради антителата ми дадоа да го пијам и сега ми се намалува цело време TSH што е нормално, ама дали можеби треба да пијам помала доза Еутирокс?
Помала доза од 25мг како што знам јас нема. Ако ти било тсх 2-2.5 зашто ти дале да пиеш еутирокс? Други тероидни хормони колку ти беа?
Сите ми се добри, освен анти tg што ми се покачени. Инцидентно ми се покачи TSH еден ден до 3.6 и одма ми дадоа терапија.
По мое мисла дека не си за терапија за тероидна без разлика што си со високо анти тг .. незнам кок ти дал еутирокс ама мислам дека треба да идеш на второ мислење. Еутирокс се дава ако веќе тсх е повеќе од 5.5 или над 6. Некогаш знаат и ако е малку шокачено тсх да чекаат контрола за еден месец дали ќе се покачи за да дадат терапија таа ако се почне цел живот се пие. Мој совет батај си второ мислење во побрзо време да не ти го намали многу тсх па да отидеш во хипер..
Бев на второ мислење и таму исто ми даде докторката еутирокс, ама само затоа што ќе правам ин витро па да се спушти под 2 TSH, инаку не сум за терапија. А за антителата не ми рекоа ништо, дека само треба да се следи. А мене антителата повеќе ме плашат.
Мене ТСХ ми беше 0.24, за 3 недели без терапија 2.58, бев на ендокринолог ми препиша олигогал и Елова, ми кажа бразилско оревче и лосос да јадам и контрола на 3 месеци со испитани тсх, фт3, анти тпо, aнти тг антитела, гликемија и инсулин. Не ми даде терапија за цел живот, кога ќе одам на контрола тогаш ќе ми каже што како.
Tsh znae da se pokaci i za vreme na stimulacii, konsultiraj se so endokrinolog ne e prepiraclovo mniggu nisko Tsh. Za antitelata samo selen i brazilski orevi i ishrana toa. Samo sto selenot za bremenost mojot endokrinolog ne go dava.