Бидете внимателни, мене после стимулации ТСХ ми беше 6, а преф стимулациите 3. Почнав со еутирокс, за кратко време од 6 ТСХ на 0.008 ми падна.. според ова што пратам во групава, дојдов до заклучок дека на повеќе девојки после стимулации нормално е да се покачи ТСХ, не брзјате одма со терапии барајте повеќе мислења.
Davaat terapija oti kaj nekoj tsh se kacuva od stimulaciite i nemoze tuku taka da se spuste za kratko vreme pod normala
Dobra sum, bolkata se namali uste vednas utredenta, izvrsen e transferot sega lezam odmaram se okey se nadevam i taka kje zavrsi
Rezim po moj terk ako mozam taka da kazam. Sobrano od poveke mesta. Sega bev na dietolog vo Remedika i ke pocnam po odmorot so toj ritam na hrana. Inace ne sum nesto debela no cel zivot sum slaba i ovie cc 10 kg mi tezat mnogu.
Top si, kuliraj So AMH ne se optovaruvaj, top ti e, jas samo ednas ispitav mi bese 2.47 i go bataliv, ne go ispituvaj veke
Намерно го испитав зошто FSH ми е над границата, а естрадиолот па низок и ај викам ќе испитам и AMH за да компензирам...
Zdravo zenicki, dali nekoja od vas ima iskustvo so pienje na Spirulina no so nekoj vid na trombofilija? Istrazuvajki za spirulina naidov na edna statija kade pisuva deka ne smee da se konzumira ako se ima zgrutcuvanje na krvta? Nekoja da se ima konsultirano so doktor?
Fondot priznava spermogram izveden samo vo ustanovi kade se vrsi in vitro postapka. Znaci ke morate vo nekoja privatna ustanova vo Skopje da napravite spermogram. Vi ja preporacuvam New Born klinikata.
Mozete li da mi objasnite sto kako potocno ? I mene mi naplatija za ispituvanje na hormonalni analizi, mi rekoa fondot samo 3 pokriva,za ostanatite moram da si platam. Ima li nekakva moznost za zalba do fondot ?
Na bolnica da prasas da napravis spermogram, vo Bitola porano pravea ispituvanje I fodnor gi uvazuvase tie rezultati.
Здраво, пункција имав и јас денес. Извадени се 9 јајни клетки со краток протокол..сега ќе чекаме на повик. И нас ни наплатија за хормоните и стоп инекциите...со среќа на сите да ни е
Moe iskustvo za kaj Tolovski, spored nivnoto HSG dvata kanali mi bile zapuseni. Posle edna godina napraviv HSC i ispadna deka nemam nikavi zapuseni kanali, toj rezultat e netocen, zasto ne sekogas rengenot daval tocni rezultati. Najtocno e HSC, toa se pravi pod anestezija kade site muskuli ti se opusteni.