Еве тоа велам и јас, камо среќа барем едно дете да имав, немаше толку да се замарав за второ или трето, секој не сака да остане само со едно, ама друго е кога се има едно, друго е да се нема никакво.
Jas pravev vo sistina so kratok protokol i mi naplatija za plus hormoni sto i vo prtokolot sekako pisuva deka pokrivaat 3 hormoni kolicinski
Dobro utro zenicki denot pocna ubavo,se oplodila odime na transfer Mene srce od srekja ke mi isprsnase pocnav da placam
Odlicno, normalno e i jas si poplaciv koga mi se javija da mi kazat kolku se oplodile. Ne grizi se opusti se i kne bide se vo red . Kje cekame posle zaedno
Ви следува платено од фондот 3 пати проверка на 3 хормони (естрадиол, LH (лутенизирачки хормон) и прогестерон), не само 3 хормони.
Напиши претставка до фондот, најубаво во архива да им ја доставиш ако не може и по мејл, само споро многу одговараат, јас пишав во април дури сега одговорија. Со фискална скенирана/копирана и извештај за ИВФ. Од фондот за краток протокол ви следуваат три пати проверка на три хормони: естрадиол, LH (лутенизирачки хормон) и прогестерон. Од Њуборн ни признаа само 3, останатите и ги наплатија и сега вратија пари. Да, не се многу пари ама ако од секој пар да крадат по 50-тина евра и тоа во моменти кога сте најранливи, не треба да се нервирате итн… е стварно нечовечно.
Lani iskreno bev srekjna ama ne zaplakav...ovaa god dali radi turbolentnata situacija,dali od strah dali bidejki bese samo Edna bas bev ispanicena... sabajle mi zvonat i me prasuvat kako sum velam dobro i on mene: prodolzete da bidete dobro se oplodi odime na transfer....pa koga mi kaza data golem praznik odma pocnav da placam Ajde mila zaedno ke brojime
Опушти се само не се стресирај, прави го она што те релаксира , играј играчки, слушај музика и игнорирај се што ти ствара нервози
Te gledam i jas isto praam, samo jas go igram ona maceto Tom. Arno me potseti za Ludo, go imav zaboraveno Malku da smenam
Некоја што дополнително праќала документи за ваучер за да дополни нешто да ми пише лп ако може,ве молам.
Sto pravite po et..sum zaboravila skroz se so sinceto...nz dali celo vreme lezev i sto se sum pravela..sega me faka panika..so 4 godisno aktivno dete kako bi pominala..dali bi mozela tie nekolku dena da gi pominam vo odmaranje..dali se vi bese kako i sekoj den?
Jas lezam, i me nervira se , nesum naviknata nekoj da zavrsuva raboti za mene pa kje stanam nesto minimalno kje si fatam pak. Kicma me zabole od lezenje. Ako imas kaj kogo preprati go barem prvite 3 dena.
Dali ke moze nekoja da mi pise sto imala hiperstimulacija od hormoni? Prasuvam za bliska moja, so pcos e I se sprema za ivf. Koi simptomi gi imavte I kako da prepoznae hiperstimulacija? Site sto ste vo iscekuvanje vi pustam sreka a ostanatite vi posakuvam sila I trpenie dodeka gi vidite dvete crtki. Hugs
Bolki vo jajnicite, vo stomakot, kicmata, i bolki od leviot jajnik do nogata dole komplet. Glavobolki, maalku temperatura i premnogu umorna se custvuvav. Kako da si bolna takvo custvo e. I jas imav lesni simptomi (spored doktorot koga me pregleda vo eho)