Здраво, имам закажано наредната недела во Плодност за почеток на инвитро постапка. Дали треба да носам одредени документи или испитувања? И дали бараат одредени хормони да ви се средат пред да почнете, една од причините поради која одиме е хормонален дизбаланс, па да знам што да очекувам. Ви благодарам од напред, секој совет би ми бил добредојден
Pred nekoj den mi se skrsi zab..a mi zakazaa za ponedelnik et..sto da pravam so zabot Da go vadam korenot pred et ili da go ostavam...nz od strav sto da pravam...nekoj sovet
Rizik e so skrsen zab da pravis et, ako si bremena e uste porizik. Vidi denes dali ke moze da ti go sredat.... Jas pred ET si sreduvam zabi od pusti strav da ne ispadne nesto, iako se ne mozes da predvidis realno
Ne bree, toa ne e povrzano Rizik da te fatat bolki i da treba da ti vadat zab, a ti bremena, plus ako primas kleksani, porizik e, zatoa konsultiraj se uste denes so tvojot stomatolog
И јас моментално ги имам истите симптоми. Дали треба да се јавам на доктор или нема потреба? И дали нешто има посебно со терапија/јадење/пиење што треба да се превземе или само да чекам да ми помине? И колку дена ти беа тие симптоми? Фала многу што сподели!
Hiperstimulacija e koga kje imas uzasni bolki, i nema da mozes da pojdes ni po malo wc kapka po kapka. Kolku jajni kletki izvadovte??? Ako se bile mn mozno e podolgo da bolat jajnicite i od toa.Dali ti dadoa brufence, antibiotik esto, dekortin, buskopance???
Од тоа што читав ова се нормални симптоми. Ако температурата е над 38.5 има јаки болки и крварење, повраќање и отежнато дишење тогаш треба да се посети лекар. За дома немам терапија, таму ми дадоа антибиотик.
Јас еднаш добив хиперстимулација после стоп инекција и завршив на болница толку мн ми беше подуен стомакот што имав ужасни болки и неможев да мокрам, ако имаш неиздржливи болки ти сама знаеш колку телото твое може да истрпи тоа што се поднесува , доколку болката не се поднесува слободно контактирај доктор. После пункција не сум добивала хипер имав болки да, но подносливи и секој нареден ден беа се помали. Првиот ден помислив дека и трансферот нема да го дочекам ама редовно примав терапија.
Уф, кога ќе.прочитам хиперстимулација и лошо ми станува..јас минатата година поминав многу тешко со хипер,лежев на Гак два пати..кај мене дојде до увртување на левиот јајник и за влакно избегнав да не ми го отстранат...а само што слушнав срцева акција на бебе...јас лично многу тешко поминав...ама може кај неа се полесни симптомите..нека пие изотоници и да јаде белка од јајце,барем мене така ми кажаа..со лесно