A be kolku podebel tolku podobro, se razbira do granicite, zasto i mnogu debel ne cini. No muabeto mi bese za @Anetaoh , deka 8mm e prifatlivo, mozebi ne e idealno, no ima potencijal za uspesna transplatacija. Ako saka da bide, ke bidne.
Da ne ima nekoj iskustvo so vrakanje na pari od clexane inekcii dali se priznava izvestaj od ginikolog
Ти треба извештај од специјалист/трансфузиолог, од кај матичниот потврда дека ти ги издал и демек таму ти се ставани (знаат они), фискална и потврда од аптека, на нив барем име и презиме пиши и во фонд, таму пополнуваш образец, ти даваат едно ливче со бројче и за околу 1месец ти стигаат парите на сметка
а замисли како ми беше кога лазаревски ми рече не ти е цела преграда извадена (во плодност) има уште 2 мм но се што е под 4 не го рачунаме за пречка. иначе девојчето што лежеше на интензивна со мене во плодност го слушнав ташко кај што и кажува дека и извадиле еден јајник.верувале или не истата особа е жена на мој колега, не знам на кој начин беше трудна првиот пат, сега е пак бремена а бебушот им нема ни година.... к’смет рекле старите или како што ми рече една женичка „не е чукнал часо“
ај сега да ме поучите што се треба да носам кога ќе одам во newborn? да одам на консултации пред да го добијам ваучерот?ми се смачи со раскажување на истата приказна пак наново..
Кога се оди на консултации ги носите сите претходно направени испитувања, тие кои ги имате. И секако спремна приказна што како кога било Среќно, да се вратите со убави импресии..
Jas gi primam clexane od 8 dekemvri bidejki sum so ifv i imam izvestaj od ginikolog a na transfuzija imam praveno pregled duri na 25 januari znaci nema da mi gi vratat od periodot od 8.12 do 24.01
Значи нема да ти ги вратат.... Зашто матичниот не те посоветувал не знам, али ако сакаш рефундација мораш со трансфузиолошки извештај, поинаку нема да завршиш работа
Ke si gi nosite site dokumenti sto gi dadovte vo fondot koga apliciravte za vaucer, a dali so vaucer ili bez vaucer, vasa odluka. Vi preporacuvam bez vaucer, za da imate vreme da si gi sredite impresiite, da ne ve prelazat odma, kade i da odite
Clexane od 40 edna dnevno, nemozam da svatam zosto ne gi davaat na recept i zosto ne priznavaat izvestaj od drug lekar ama aide ke ja pomognam drzavata pred izbori ke im treba za kampanjava
Еееее и јас никогаш не сватив зашто плаќаме полна цена па поднесуваме да ни рефундираат. И за волја на вистината нели рефундираат 80%, 20% си задржуваат, али на тие 80 сметаат и некоја провизија па ќе му дојде околу 70% враќаат. Смешки невидени
Treba da gi namalat cenite posebno za nas sto sme so ifv neznam za drugite ama men's mesecna terapija mi e 13 000 den ama aide neka e za ubavo samo
Jas sega ke probam da podnesam,mi fali uste izvestaj od ginekolog.Jas primam fraksiparin od noemvri,pa ke vidime kako ke bide. @Pacient srna clexane citam pogore deka na nekoj im go davaat i vo postapkata na in vitro,neznam dali e ista pricinata kako i vo bremenosta,konkretno kaj mene poradi visoki d-dimeri,odnosno za razreduvanje na krvta.