Оставам на Господ, само на него верувам, што биде сега тоа е. Ама чудно ми е зошто ми кажа хсг да не правам и да не го доставувам амх, тоа за амх и матичната ми кажа, во случај да ми побараат да го повторам. Хормоналниот статус го виде, ништо не искоментирам, јас го прашав дали да ги повторам хормоните, тука што ми пишаа да не ги доставувам со такви вредности, и после некое време ми кажа да ги повторам на 5-6- ти ден од циклус да не ми биле покачени на 3 ден. А со 4Д може да се види дали имам септум или нешто друго?
Ќе се надоврзев на твојот претходен пост ама ај на овој, таман на двете да се надоврзам. Не сум експерт, секако,ама паталец и вака ќе ти кажам: јас сум и бев нај нај презадоволна од докторот, ама еве не успеав до сега. Можам да кажам дека ми обрнуваше внимание, беше посветен и искрено делуваше заинтересиран. Проба се што моето скромно сфаќање за овие процеси опфаќа, веројатно и повеќе. Ако пак правам нешто пак веројатно кај него ќе одам. Но, и тој е човек. И него некогаш не му е ден. Имало моменти кога и мене не ме изрегистрирал како јас сум очекувала итн итн. Нема да го правдам не ми е тоа поентата.. Поентата ми е: да даде Господ да се склопат сите коцки и да си добиете детенце, па ако сака ич на ниедно прашање нека не ти одговори. Ич нека не збори, нека не ме ни погледнува, само нека го заврши неговиот дел, а другото е на дедо Боже. На сите среќа ви посакувам, порано не верував во неа, ама сега да. Да се склопат коцките, другото не е важно. Не се оптеретувај со докторот, терај со добра мисла напред и најди си нешто убаво да си мислиш. П.С за ХСГ ако ти е за ваучер потенцирај му, ако вели дека не треба, прашај си дали смета дека без хсг ќе ви одобрат (има такви случаи со лоши спермограми или др проблеми). Ако не ти се збори со него јави се на нивниот број и објасни и на сестрата. Ќе му пренесат, па ќе ти кажат.
Да, за ваучер ми е, знае докторот, ми кажа да не правам хсг, фала ти за ова, ми даде некоја надеж, може стварно не му бил денот, кога влегов и кажа на сестрата дека ќе одел трансфер да направи и ќе се врати, почекав малце, ама немам ништо против чекање, дај Боже да биде па ќе чекам, јас толку години сум чекала па за малце не е проблем, се виде дека е стручен.
За да не се стресираш, јави се, објасни на сестрата и нека го прашаат пак. Понекогаш не треба хсг, ама тоа е поретко. Дс не ти е мисла (може и не разбрал дека е за ваучер)
Тогаш веројатно има и индикации дека не треба да се прави. (А имаш правено некогаш, или хистеро-лапаро?)
Na mene mi pise strikno na planoto navecer... I lani gi primav ne istekuvase,ovoj pat bulvalno posle sekoja inekcija istecuva...ne sum pametna sto da pravam...vo klinika ne gi stavat,vo bolnica isto...duri se cudi zosto maz mi mi gi stava kako toa sama ne sum mozela... denes pomalku od vcera istece ama pak pritece
Devojki zdravo. Na 26.07. imav transfer. 5 dnevni embr. Denes napraviv test preku mokraca,negativen .... Se razocarav. Vtoro invitro mi e. Nemozam veke psihicki padnav
Pa neznam,ne veruvam deka e rano. Barem bleda linija ke pokaze. Imav mali menstrualni bolki,sekoj den peckanje vo matka,gradite me bolea sega veke ne me bolat. Osven sto cesto mokram navecer se budam pp 4-5 pati. Isto bese i so prvoto ivf
Nema.transfer na zalost ne se razvival embrionceto... sabajle mi se javija da mi ja kazat losata vest....
Ја разбирам неизвесноста, I’ve been there, али нема поента да се прави толку рано тест, затоа што може да не е точен и за џабе ќе се разочаруваш и ќе му ствараш стрес на твоето тело. Од твојот трансфер поминати се 7 дена. Имплантацијата на бластоцистата во просек завршува после 5 дена од транферот. Доколку имплантацијата е успешна, бетата почнува да се зголемува. Дури и да земеме дека кај тебе се случило имплантација точно шаблонски до 5тиот ден, сеуште е рано да се качи бетата за да може да биде детектирана од тестот преку мокрача. Затоа речиси сите доктори и релевантни сајтови на нет советуваат да се направи тест 10-14 дена после трансферот. Пред тоа нема поента… Симптоми е премногу рано да имаш, тие почнуваат да се јавуваат од кога ќе почне бетата да расте и тоа немора да значи одма и не кај сите жени се разбира. Тоа што си имала нешто може да е од самата процедура на трансфер. Затоа опуштено малце, нема сеуште простор за разочарување и што и да биде нема откажување! Да држиме наше бебче во раце е најголема привилегија и те како вреди да се бориме со сите сили
Zdravo Mila sepak rano ti e za test jas napraviv test na 11 den od transfer negativen bese a na 12 den pravev beta I mi izleze 99 a testot detektirase demek od 20 taka da poveke ne veruvam na testovite na urina samo stresovi si pravime so niv. So sreka vo sekoj slucaj cekame pozitivni rezultati
Znaci test pravete si 14, 15 den od transfer, ne se maltretirajte i stresirajte prethodno, toa go kazuva doktorot i sestrite po transferot, znam deka e tesko ama mora trpenie, pijte si ja terapijata i cekajte, ajde Luda Mara te cekame so ubavi vesti
Da, posle sekoj transfer slabi grcevi, a bolkata vo kicma jas bi rekla sto od terapijata sto od lezenje prvite nekolku dena. ☺️