Es Etradiolot ti e dosta visok. Treba da e do 60, za vaucer. Ama i opsto za postapkata treba da e ponizok. Toj e indikator deka amh e nisko , koga e visok. Ili fisoko FSH isto. Jas imav visok estradiol na vror den od ciklus, 110/120. Eden ciklus iskrvariv mnogu i od togas e namalen na 50. Jas mislam od toa e nesto, ne bi znaela konkreyno da kazam od sto se namali. Imam edno ivf na priroden ciklus praveno so vaka visok estradiol. Neuspehot na toa si go prepisuvam.
Da se nadovrzam nekade procitav deka samo 4$ e postarina jas dosega nemam poracuvano, sakav sega megutoa mi vadi 1500den, kolku plakate i kako odi
Taman ti e za treti den, za dobra ovulacija treba okolu 150 i poveke, toa otprilika za 10 do 14 dena, zavisno kako ti e ovulacijata
Jas pred nekolku denovi dobiv odgovor a cekav 6 nedeli pismoto go pratija po posta kaj i da e ce ti vratat odgovor
Proverete dali imate odbrano dostava preku DHL Express, bidejki e dosta poskapa od osnovnata postarina.
Сега ми пиша докторката обавезно да појдам во понеделник заради е2 и дхеа. А и сега ми текна дека уствари кога ми бил вака висок секогаш имам циста, може и кај тебе да бил таков случај.
Devojki dali nekoj znae kako ide procedurata za vo Austrija za inv dokolku imas osiguranje vo Austrija dali se plakja nesto ekstra
Vo privatna isto mozes preku fond ti odobruvat do 5 pati...vo drzavna minimalno se plaka...vo tirol klinik nisto ne se plaka samo ako preku nivna endokrinologija odas,ili ako imas poveke od 3 ne uspesni bremenosti ( do 2021 bese taka) Inace jas pravam vo Salzburg ako te interesire nesto slobodno prasaj
Каков ПЦОС едвај една јк вадат на пункција, ќе полудам готово, двете докторки ми пишаа обавезно да се видиме, Бог знае што ми е, па и на google читам висок дхеа значи тумори на надбубрежна жлезда, ќе се шекнам до понеделник
devojce ne mislam deka tumori imas. Kaj mene sekogas dhea bese na klinicka biohemija do plafon a na gak ispod normalni vrednost. Ako tolku si voznemirena odi utre na gak zamoli gi samo dhea da ti ispitaa ili idi privatno ispitaj.
Ako ti e prv pat da ti e pokacena vrednosta na dhea proveri i vo druga labaratorija. Kako sto ti potencirase i @Mihaela123456 biohemija znaat da utnat so hormoni, mene nekolku pati od pamet me imaat izvadeno
Kako be te stimulirale so visok estradiol? Pa prvo pravilo e deka est treba da e optimalno do 30 na treti den za da pocnat stimulacii Jas seriozno ne znam kako da gi definiram odredeni postapki na doktorive, totalno bescuvstvitelni se vo nekoi situacii i primeri sto gi gledam i citam tuka.
ne e bas taka. Moja i na @Kolumna prijatelka na priroden ciklus sekogas na 2 den e2 i bese nad 100, so mn nizok amh, pred menopauza, pa sekoj ciklus vadese embrion i mrznese. Clenkata pisa deka na priroden ciklus imala postapka so visok e2
Samo so letrazol bev, 3/5 dena ne pamtam. Ama i jas sega se cudam. Togas iskreno i ne znaev za da jas kazam stop ne prodolzuvame. Kaj mene sega na 2 den estradiolot e 50, se spremam za ivf doktorot mi vika deka ok. So nisko amh sum, se raduvam i tolku sto se spusti.
Kolku e nizok pred menopauza ? Da ne vlagam vo menopauza i jas, neznam sto da kazam. se namali estradiolot, 54 e poslednive meseci, amh mi e 0.5. Fsh nikogas ne mi bilo visoko. Rezultatite da mi gi vidis ne mi pokazuvaat deka sum so nisko amh. Kje vidam kako kje reagiram na stimulaciite , prv pat kje mi bide so pojaka stimulacija da odam.