Немаат микронизирана, денеска пребарувам по цел ден. Да не има некој скоро набавувано микронизирана од некое друго место?
Толку уживам додека те читам, си во план книга да напишеш? Инаку често си го замислувам пораѓајот, и знам дека ќе плачам многу, за сите години што си ги кријам солзите зад лажни насмевки, за сите туѓи бремености за кои не сум љубоморна ама се прашувам зошто не и јас. Знам дека ќе успеам ама знам дека ќе бидам иста како тебе, сега сум храбра, незапирливо, се откажав од се и насочена сум само на овој проблем, ама еден ден кога се ќе дојде на свое место јас ќе се распаднам.Ама жени сме ние
Во потполност се согласувам, со никого освен со вас и неколку нови другарки што btw ги запознав по болници со ист проблем, не можам да зборувам на оваа тема. И знам дека никој друг не ме разбира, ни мајка, ни сестра ни другарки, можат да претпостават само како ми е , ама далеку од тоа дека во целост ме разбираат.
Nema da se raspadnes ke imas pricina za zivot gospod bog e golem i on gi dava najteskite bitki na najsilnite borci ova ti go kazuva nekoj sto 13 i pol god se borese so neplodnosta i se izbori lavovski se borev so neplodnosta jas pominav 1 laparoskopija dve histeroskopii 3 inseminacii i 3 invitra 3 rani spontani abortusi i fala mu na bog sega imam kerka4 god ziva i zdrava so 3 ivf
Знам како функционирам за се во животов, дур трае лавица сум, кога ќе заврши маче покиснато сум Мора еднаш да ги платиме силата, желбата што сега ја чувствуваме, ама само нека биде па ќе плаќам дупло, само нека биде
Ili da ti kazat ne te kanime na rodenden oti nemas deca ili sto baras ti vo jumbo koga nemas deca jas i ova go doziveav da mi go kazat bliski osobi
Боже божеее, не иделе немало детето со кој да си игра…. Па не идете….Господ да чува… А на родендени и мене не ме канеле зашто било мајки со деца… некогаш ми е смешно, ама на почетокот многу ме повреди една блиска што не ме повика, сите викнати само јас не… мислам уште толку ми го плесна и потенцира во лице тоа дека немам дете…
Ne se preporacuva. Ja zema so preporaka na lekar, dokolku AMH e nisko i imas namaleni ovarijalni rezervi.
Безобразни се тие, и мене блиски така ми кажале, сакав да им кажам никогаш и не доаѓајте, за што ќе разговараме. Затоа и кога ќе сакаат да дојдат не ги ни примам дома, нека одат кај тие што имаат деца да си игра детето.
Се уште немам циклус, сабајле правев тест, негативен е, матичната неможам да ја добијам 1 недела, се нешто ми излегува, малер невиден сум, требаше да ми напише извештај на формуларите за да ги однесам во фондот. И дали е добро сега да ги проверам хормоните, зошто Трајковски ми кажа 5-6 ти ден во циклус, ама уште немам. Или да ги дадам претходните со фсх 11.1? Вчера правев крвна слика со седиментација, 2 ми е седиментацијата.
Zdravo devojce podnesov jas vo fond za vaucer so fsh 14.5 pa mi odobrija ne mi napravija nikakov problem
Драга,немој да чекаш чим бетата расте,сум поминала вонматерична и мој совет ти е да се јавиш на доктор и да се исчистиш со метотрсксат,имаш шанса,ако одиш на операција ќе ти го вадат јајоводот. Ме чуди во која држава е хаосов? На волкава бета и сигурно кај што си имаат асално ехо,не би требало да утнат и да разликуваат,бременост во Матка и во јајовод,но во случај може да е плодот и во јајник,ретко се случува но постои како ризик. Не сакам да те плашам,но реагирај одма кај доктор,до петок е многу време.
Sinojka osetiv nekoe bockanje kako so iglicki ama bese neopislivo i nezno..i naednas kako da me stipna nekolku pati od leva strana...dali e mozno da imass nesto...posle sekako me kopka test....