I tatko mi pocina od kancer pred dve godini, I ne doceka vnucinja, mnogu dobro te razbiram. Od togas navamu so site zivotni predizvici potesko se nosam, SE nadevav barem zivotov koga mi gi zema tie Sto gi sakam ke mi dade I nesto da sakam...ama eve uste se boram ...
Ve razbiram potpolno, mojata majka pocina i ne doceka vnuci, tezinata i bolkata sekogas ke ja ima, jas ja crpam silata od nea, sekoj roditel saka deteto da mu e srekno, mora da imame sila da pridolzime da go ziveeme zivotot, nasite najsakani swkogas ke bidat tuka za nas i ke ne vodat napred, site ke si uspeeme na patot koj sme si go zacrtale, ve guskam site
Ех и татко ми не дочека, сега се молам на Господ мајка ми да дочека барем 1 внуче, ама како што тргнало ќе се откажам.
Fala ti mila, Gospod da te cuva Нема откажување, барем сега имаме многу можности, медицината е напредна. Ќе се откажела таа, не те оставаме да се откажеш
Јас не сум ни почнала, а мислам на откажување. А тек кога ќе почнам. Да ги повторам хормоните Вторник, па Четврток хсг и Петок во фондот. А може и Четврток право од хсг ако ги даваат одма резултатите и ако немам болки. Тебе фсх колку ти е?
Фсх ми е 10 на последниот резултат, е2 184, и дхеа 466. Докторката се посомнева дека резултатот не е точен и ме виде на ехо, немав ни циста ништо и оставивме другиот месец да ги повторам. А дхеа го измерив во друга лабораторија одма другиот ден и беше 354.
Може и со упат ако имаат реагенси а на приватно платив 850 ден.Едниот ден го испитав на државно а другиот ден на приватно.
Ај јас да си ги доставам прво документите во фондот, после ќе си проверувам и онака не го бараат во фондот. А ти онака си провери или матичната ти препорача?
Да, тоа ти е најпаметно, да не губиш време. Мене матичната ми го пишала на упатот, ама бев во план да го испитувам бидејќи мислев дека ми е низок пошто имам низок амх, испадна висок. Кај мене крвната слика со ехото не се совпаѓаат, или неточни резултати или сум некој изрод
Јас обично порачувам повеќе работи до окулу 90 евра (тоа е максимална сума преку пошта) и за поштарина ми доаѓа помалку од 1000 МКД. При самата нарачка кога ќе внесеш адреса ќе ти излезе колку точно е поштарината.
Дури кога ќе почнеш ќе сфатиш дека нема откажување. Ќе видиш дека се' се поднесува, ќе се видиш дека можеш ти тоа, и ќе продолжиш. Највеќе ти посакувам одма да успеете, ама ако не, тука сме за поддршка. Откажување пред време не даваме Резултати од хсг даваат одма.(кај Толовскитска беше) Ако ги имаш и документите од матичниот, можеш да поднесеш одма. Ама и ден два не прави разлика, па како ти одговара така.
Maтичната е на одмор, Понеделник се враќа, се нешто ме кочи, таман ќе ми напише извештај за во фондот и упат за хормоните да ги повторам Вторник, Четврток хсг, иако Трајковски ми кажа да не правам, тука ме убедија, подобро сега, отколку после пак да трчам.
Mojata majka doceka ama e invalida od operacijata na mozokot imase karcinom vo pocetna faza i sega e izlecena ama kako posledica od taa operacija gube kontrola na odot a od mozocniot udar i otkaza desnata raka
Девојчиња, после неуспешен трансфер добив циклус после 5 дена откако престанав со прогестеронот. Денес ми е 16 ден од циклус и на бришење два пати имав кафеаво помешано со слуз, и мислам дека ќе добијам. Му се случило ли на некој вакво нешто?
Овде на форумов научив дека е важен за квалитетот на јајце клетките, иначе е хормон на надбубрежните жлезди. Јас сум со ниско амх па од тука мислев дека и тој ќе е низок ама кај мене беше висок.