Мили мои мене циклусов овој месец ми заврши вчера.Е сега сакаме со сопругот да направиме инвитро за нареден циклус. Ваучер имам од јуни,на конслтации поминав и се одлучив кај Трајјовски,ми рече кога одлучите тогаш а ќе биде на природен. Сега што треба да направам? Кога се јавам што да закажам? Дали да го земам и ваучерот со упат или не сега? На кој ден од циклус да закажам,уште сега или рано е? Ве молам за совет,прв пат ќе ми биде се ми е непознато. Исто дали знаете случајно кога оди на одмор? Ве гушкам
Kaj mene DHEA-s e 66 (25-460), neznaev deka i ovoj e indikator. Zosto pijam mikronizirana DHEA zatoa mi dadoa da go proveram. FSH i estradilot se indikacija za nisko amh. Ama moze i ovoj.
Zakzinsi uste vo ponedelnik pa ke ti dade Toj nasoki. Ne mi e jasno zosto na priroden ciklus go trosis vaucerot? I zosto prvo ivf na priroden ciklus? Iskreno priroden ciklus e najzdrav I naj bezbolen no dobivas 1jk a so stimulacii sansite se pogolemi za poveke jk I embrioni. Good luck
Ама и секоја лабораторија е приказна за себе, на државно ми излезе 418 а рф за 30-40 год 23-266. Само што се испаничив, ехо вагинално, ехо на абдомен, поновувам дхеа. Во др лабораторија одма наредниот ден дхеа 354 а рф 74-410. И на кој резултат да верувам не знам. Ај парите што ги дадов ексик, стравот што го трпев, закажав и кт на абдомен ама кога им кажав дека и хсг ќе правам ми рекоа седи мирна не се зрачи толку, и пак не знам на што сум.
Milicka jas imam edno dete po priroden pat,ova mi e za vtoro.Pri ostvaruvanje na uste dve bremenosti posle prvoto dete zavrsiv dvapsti vonmatericno so vadenje na dvata jajovodi,( osteteni tubi).Nema veke drug nacin pa mora so invitro.Jas bi sakala uste samo edno detence da imam. So doktorot zakazav konsultacii gi vide site moi rezultati i na soprugot inso ogled na godinite na dvajcata - 30 tina godini ni rece ke bide na priroden . Za mene e nepoznat ovoj proces iskreno no mn posakuvam uste edno detence. Gledam pisale nekoi deka do kraj na avgust e na odmor mene ovoj ciklus mi zapocna na 5 avgust i sekogas dobivam pokasno sto znaci ke dobijam otprilika okolu od 08 do 10 septemvri nareden. E sega ako e na odmor do kraj avgust dali ke mozam da pocnam od septemvri ili treba mesec porano da pocnam so podgotovki sto mislite? Moze uspesnosta za pozitiven ishod e pogolema so stimulacii no neznam taka odluci doktorot mi rece samo ne brzaj odmori se ubavo i koga sakas do dekemvri ke pocneme.
Dali ke mozam da pocnam procedura od septemvri ako e na priroden sto mislite,nareden vikluus otprilika treba da mi bide od 8-10 septemvri treba da dobijam togas
Jas imav takvo iskustvo. Bas vo vreme na ovulacija jas krvarev malku. I vo eho imav folikulna cista koja pukaa od koga go dobiv sledniot ciklus. Drugata mozna opcija ti e i da dobijes. Imas poremeteni hormoni od terapija. Dvete opcii se mozni i logicno e da mines niz ova. Ke pomine sve ke vidis
Ми личи дека ќе добијам, последниве циклуси после киретажата се вакви ми беа со кафеав слуз два три дена пред да ми пробие. Примав само утрогестан после трансфер, затоа ми е чудно толку да се изреметило... Фала ти мила, се надевам нема да биде ништо страшно.
Jas bev taka i uste sum,vo maj mi bese prvo ifv,posle toa dobiv normalen ciklus na 20 juni a pred toa okolu 5 dena bev so kafeav iscedok,od 20 juni do sega dobivam 3 pati i site se predhodno so kafeav iscedok,sega trebase da pocnam so proces za 2 ifv ama ne uspeavme za toa sto ne e sreden ciklusot
Немаше имплантација? Си била на ехо? Мене за кафеавиот исцедок ми рекоа дека не е страшно ништо, хормоните ми беа подобри никогаш.
Ne nemav,neuspesno bese ifv,bev 2 pati se bese ok,i sega na 2 den od ciklus ne mozea da pocnat,na doktorot ne mu se dopagase sostojbata,hormonite katastrofa
Кога се оди во лабораторија се оди на ГАК (ќе ја препорачав Клиничка Биохемија, ама слушам во последно време нешто чудно се случува таму со резултатите инаку они беа број 1) или приватно Авицена и Синлаб. Во други лаборатории не се оди.