Zdravo devojki denes ni e 8 den od et so zamrznati 3 dnevni embrioni Sega napraviv test eve go rezultatot dali i vie gleda te sto i jas
12 den..domasen test negativen Dali prekinuvate so terapija ili odite da ispitate i beta? Ili nema potreba cim testot dade negativen...prv pat sum vaka i ne znam sto da pravam..a tolku se se poklopi od pocetok do kraj i sega krajot me razocara mnogu ne znam zasto ne uspeav, i embrionite bea super so mene nemase nekoj problem i endometriumot bese 10,5..
Mali se sansite ama povtori go so beta hcg preku krv. Toa tie najtocna forma. I da ne ima nisto, barem sigurno ke si znaes. Ne se razocaraj. Znam kako ti e. Prodolzi si da se boris. You got this sista
Probuvavme sega za vtoro..togas od prva uspeavme, sega sakav uste edno posle tolku godini se resivme pak...epten se razocarav
Почекај два дена и провери бета. Знам за случај при негативен тест прекина со терапија, после недела и пол циклусот уште не и доаѓал и онака направила уште еден тест, позитивен. Така да без проверка на бета не прекинувај терапија никако. Ти држам среќа
Има можност за тумор на надбубрежните жлезди во тој случај ваљда операција, а ако е само зголемено излачувањето хормонска терапија. Меѓутоа кај мене беше и е2 мн висок, затоа направивме и вагинално ехо, немав цисти, се беше супер. Докторката се посомнева во точноста на резултатите, ама од страв го преиспитав дхеа за да знаеме дали да примам терапија или не.
Во мојот град од ,карикирам, 10 пати, 9 немаат реагенси, т.е имаат ама си ги чуваат за нивни. За тоа се снаоѓаме во соседството. Макар да и ваму кај што бев ги фалат ама стварно не знам што се случи со резултатот. Плус и приватниве лаборатории ги пуштаат во Скопје, еве мојов резултат конкретно е од Рамус лабораторија.
Vi blagodarama na odgovorot. Ete Beta pak porasna 2600, 3400, 3900 bese vcera. 13 dotkori me pregledaa i asistenti nikoj nisto ne najde, mojot maticen doktor rece e vonamtericna i dr. Invitro od mkd rece sto posto e vonamtericno mora da se sredi pod hitno. Vcera vo bolnica gi premoliv da mi dadat metotrexat. Konecno vecerta se odlucija so metotrecat. Veke vcera bev tocno 8 nedeli. 1 prazen sakus vo matkata i drugo vo jajnicite nisto ne se gledase. Sega ima razlicni nesoglasuvanja. Ovde dr. Ne mi davaat folna kiselina so metotrexat zaedno a dr. Invitro od mkd veli 2x400 miligrama folna sekoj dem. Dali imate slivni iskustva ve molam pomognete mi. I sto da ocekuvam posle metotrexatov, i koga za povtoren obid, koga ke prokvaram...fala vi mnogu